Jumaat, 12 November 2010

Tips untuk blogger baru .. curi trafik ..

 

Malam ni , g tengok wayang .. midnite lak tu .. kul 12 tengah malam baru mula.. biasanya waktu tu aku akan post satu entri .. tapi kalau aku keluar camana ? Aku akan rugi banyak trafik woo..

Apa yang penting sangat trafik bagi aku ? Penting.. banyak penting untuk aku walaupun aku takde BE .. Bukan sebab ranking atau NUFFNANG ..tapi ada sebab lain .. aku rasa korang mesti tau.. tak pe.. biar korang pk dulu.. nanti aku cerita .. hee..

Jadi , sebelum aku keluar , aku akan sediakan 2 entri khas untuk malam ni.. Kul 12 dan kul 1 pagi .. Ada kawan blogger tanya , ada ke orang nak baca blog waktu tu ??? Hehe.. ramaiii wooo... Cuba tengok kat bawah ni.. Ada korang nampak '0' ?

image Tak de kan ? Jadi , jangan biarkan blog korang ' sepi tanpa cinta' ... Lainlah kalau korang guna 'teknik' khas.. hehe... Aku tak suka gitu.. aku suka 'segar dari ladang' .. Aku nak mereka senantiasa datang kembali ke blog ini..  kan kan ? Bukannya sekali baca pastu ilang terus... Cuba kekalkan mereka.. susah ? Itulah yang menarik.. kan kan ? Cabaran !!

30 komen :

Dean winchester II berkata... [Reply to comment]

setiap pukul 12 ek? oraitt!

miMiE aZiMaSK ^V^ berkata... [Reply to comment]

salam..

midnite ini malam...
syiokk syiokk...

ramai juga yer yg terjah walau memalam...
emmmm

Ummi Iman berkata... [Reply to comment]

tQ abg ben atas infO =).. appreciate it much.. ;)

Faiz Tapit berkata... [Reply to comment]

ooohhh... kene try nih

Asyraf Hamasaki berkata... [Reply to comment]

khas untuk uncle ben :-)

http://asyrafhamasaki.blogspot.com/2010/11/dia-buaatttt-lagiii-dahhhhhhhh.html

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata... [Reply to comment]

setuju..

waktu padat line malam 12-1 malam..

kobEj0rdan~ berkata... [Reply to comment]

teknik khas??teraso den.haha

Yatie berkata... [Reply to comment]

Salam Ben,
Akak dah buat yg midnight tu...betullah apa yg Ben ckp..thanks..

emy/mamasuri berkata... [Reply to comment]

oh gitu..tq

apezs shah berkata... [Reply to comment]

memang cabaran..

Mama Zara berkata... [Reply to comment]

mama penah guna teknik 'khas' tu..kalo betul la sama apa yg BA mksudkan..hihi..sbb kesibukan melanda, maka mama tpksa guna cara tu utk bg blog nmpk idup walau ownernya ntah ke mana :)

LugieAmir berkata... [Reply to comment]

hehe ni sumer geng tak reti nak tido.

penaberkala berkata... [Reply to comment]

tenkiu bro utk tips
nk update sekali sehari pun susah skang
tahniah dapat capai ke tahap ini
moga terus sukses

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

DTS, tak guna teknik khas, tapi guna teknik segar dari ladang (ehh tersama mcm BA pulak..hehe) dan teknik bermusim...serta juru teknik....

eiela berkata... [Reply to comment]

Bagus tips nih,,midnight Nuffnang pun menari-nari tapi saya tak mampu la buat camtu sekarang, dulu-dulu bleh la. sekarang bahaya..silap-silap gol.

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

Time tu..trafik lancar dan sesak kan Mr Ben?hehe..

Faryza berkata... [Reply to comment]

sangat hebat.sy pernah jaga mlm.tgk tetiba ada n3 br kat blog ni.bagus2..
bila la sy nk sampai tahap ni.ni tahap blog ikan josh.. sy semut kecik je.kekekeke

HafizRahman.com berkata... [Reply to comment]

cis gua terasa teknik khas tu..haha

Razis berkata... [Reply to comment]

bagus gak tips nie. tak pernah ku sangka cara ini.

Latest Entry Blog Razis "Blogger best: Blog Kak Yan, yanmieonline.com"
Contest Blog Razis "Mencari Pelawat ke 45,456 di Blog Razis"

mr.F berkata... [Reply to comment]

saye setuju! sape2 yg minat bace cerpen, singgah la dekat blog saye:

http://falihinjasmy.blogspot.com/2010/11/muslihat-prolog_09.html

nurazzah8 berkata... [Reply to comment]

Selalu dah tidur waktu tu...

violet VC berkata... [Reply to comment]

abg ben..cmne nak wat entry autopost eh? mintak aja ea..huhu

giha lalala berkata... [Reply to comment]

ermm.. mata tak larat nk post entry tgh2 mlm2. haha

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji berkata... [Reply to comment]

teknik khas tu ape?????? sape leh gtaw. serius taktaw..huhu..noob gilo den ni

Mr.Ix berkata... [Reply to comment]

satu tips yg berguna..hehhehhe....

{ finie } berkata... [Reply to comment]

hari2 mesti dtg blog en.Ben...ambik berkat..bahahaha...

Matika Love 131020 berkata... [Reply to comment]

sangat2 bgos.....................ilmu yg sngat berguna..

farcuemai berkata... [Reply to comment]

abg ben best tip2 nak naikkan traffic ni..saya pun try promote kat twitter and FB tapikan..saya suka kalau kawan2 saya datang blog singgah bagi komen, baca entry2 saya..saya suka menulis and baca semua blog2 tak kiralah blog tu cikai ke apa ke..saya baca je.ne tau boleh jadi kawankan.

kedai cinta Raudhah berkata... [Reply to comment]

tisp yg berguna,tenQ

Qye berkata... [Reply to comment]

terima kasih .. tips yang berguna nih :)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI