Tips untuk blogger baru .. curi trafik ..

 

Malam ni , g tengok wayang .. midnite lak tu .. kul 12 tengah malam baru mula.. biasanya waktu tu aku akan post satu entri .. tapi kalau aku keluar camana ? Aku akan rugi banyak trafik woo..

Apa yang penting sangat trafik bagi aku ? Penting.. banyak penting untuk aku walaupun aku takde BE .. Bukan sebab ranking atau NUFFNANG ..tapi ada sebab lain .. aku rasa korang mesti tau.. tak pe.. biar korang pk dulu.. nanti aku cerita .. hee..

Jadi , sebelum aku keluar , aku akan sediakan 2 entri khas untuk malam ni.. Kul 12 dan kul 1 pagi .. Ada kawan blogger tanya , ada ke orang nak baca blog waktu tu ??? Hehe.. ramaiii wooo... Cuba tengok kat bawah ni.. Ada korang nampak '0' ?

image Tak de kan ? Jadi , jangan biarkan blog korang ' sepi tanpa cinta' ... Lainlah kalau korang guna 'teknik' khas.. hehe... Aku tak suka gitu.. aku suka 'segar dari ladang' .. Aku nak mereka senantiasa datang kembali ke blog ini..  kan kan ? Bukannya sekali baca pastu ilang terus... Cuba kekalkan mereka.. susah ? Itulah yang menarik.. kan kan ? Cabaran !!

30 ulasan:

  1. salam..

    midnite ini malam...
    syiokk syiokk...

    ramai juga yer yg terjah walau memalam...
    emmmm

    BalasPadam
  2. tQ abg ben atas infO =).. appreciate it much.. ;)

    BalasPadam
  3. khas untuk uncle ben :-)

    http://asyrafhamasaki.blogspot.com/2010/11/dia-buaatttt-lagiii-dahhhhhhhh.html

    BalasPadam
  4. setuju..

    waktu padat line malam 12-1 malam..

    BalasPadam
  5. Salam Ben,
    Akak dah buat yg midnight tu...betullah apa yg Ben ckp..thanks..

    BalasPadam
  6. mama penah guna teknik 'khas' tu..kalo betul la sama apa yg BA mksudkan..hihi..sbb kesibukan melanda, maka mama tpksa guna cara tu utk bg blog nmpk idup walau ownernya ntah ke mana :)

    BalasPadam
  7. hehe ni sumer geng tak reti nak tido.

    BalasPadam
  8. tenkiu bro utk tips
    nk update sekali sehari pun susah skang
    tahniah dapat capai ke tahap ini
    moga terus sukses

    BalasPadam
  9. DTS, tak guna teknik khas, tapi guna teknik segar dari ladang (ehh tersama mcm BA pulak..hehe) dan teknik bermusim...serta juru teknik....

    BalasPadam
  10. Bagus tips nih,,midnight Nuffnang pun menari-nari tapi saya tak mampu la buat camtu sekarang, dulu-dulu bleh la. sekarang bahaya..silap-silap gol.

    BalasPadam
  11. Time tu..trafik lancar dan sesak kan Mr Ben?hehe..

    BalasPadam
  12. sangat hebat.sy pernah jaga mlm.tgk tetiba ada n3 br kat blog ni.bagus2..
    bila la sy nk sampai tahap ni.ni tahap blog ikan josh.. sy semut kecik je.kekekeke

    BalasPadam
  13. cis gua terasa teknik khas tu..haha

    BalasPadam
  14. bagus gak tips nie. tak pernah ku sangka cara ini.

    Latest Entry Blog Razis "Blogger best: Blog Kak Yan, yanmieonline.com"
    Contest Blog Razis "Mencari Pelawat ke 45,456 di Blog Razis"

    BalasPadam
  15. saye setuju! sape2 yg minat bace cerpen, singgah la dekat blog saye:

    http://falihinjasmy.blogspot.com/2010/11/muslihat-prolog_09.html

    BalasPadam
  16. abg ben..cmne nak wat entry autopost eh? mintak aja ea..huhu

    BalasPadam
  17. ermm.. mata tak larat nk post entry tgh2 mlm2. haha

    BalasPadam
  18. teknik khas tu ape?????? sape leh gtaw. serius taktaw..huhu..noob gilo den ni

    BalasPadam
  19. satu tips yg berguna..hehhehhe....

    BalasPadam
  20. hari2 mesti dtg blog en.Ben...ambik berkat..bahahaha...

    BalasPadam
  21. sangat2 bgos.....................ilmu yg sngat berguna..

    BalasPadam
  22. abg ben best tip2 nak naikkan traffic ni..saya pun try promote kat twitter and FB tapikan..saya suka kalau kawan2 saya datang blog singgah bagi komen, baca entry2 saya..saya suka menulis and baca semua blog2 tak kiralah blog tu cikai ke apa ke..saya baca je.ne tau boleh jadi kawankan.

    BalasPadam
  23. terima kasih .. tips yang berguna nih :)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009