Di sebalik tirai GATHERING SAHABAT BLOGGER - BEN ASHAARI

Di sebalik tirai GATHERING SAHABAT BLOGGER

 

Aduh .. tengok jam.. kul 9 lebih.. ok la.. janji ngan si YUYU dan UJANG , jam 10.30 pagi waktu tempatan ...  ERL sampai kul 10 pagi.. neh.. awal banget ...

Sampai kat stsn LRT Bandar Tasik Selatan , jam 10.10 .. Si Yuyu dah sms aku tanya aku kat mana .. Takut aku lewat la tu .. Elo.. ni BEN ASHAARI okeh ! Janji omputih punya nih !

Berbekalkan baki kad LRT yang aku ada tu , aku terus masuk .. dan saja nak kacau si Yuyu.. Penakut budak nih ! .. Aku masuk .. cari.. takde pulak dia nih ..

Aku call tanya dia kat mana .. Kat luar katanya .. Aku suruh masuk.. dia takut .. aiseyman.. Takut la pulak ... Aku usha kiri kanan .. Takde penyangak .. Jauh sekali buaya atau pon jerung .. huh ..

Aku suruh dia beli tiket dan masuk .. Dan aku perhati dia dari atas stsn tu .. Hahaha.. gelak aku tengok dia .. Muka pucat .. penakut betul ..

Pastu dia naik atas.. lalu depan aku . aku tundukkan muka .. tak kasi dia cam .. Aku ukur ketinggian dengan dia .. Alahaiiiii ... comeynyaaa...  Ke aku yang gergasi ??? Tak mungkin aku !

Aku sms UJANG .. Tanya dia kat mana .. Jammed katanya .. Ternyata UJANG janji ... hahahha .. tamo tulis ... Kemudian aku turun dan jumpa si dak cik nih .. hahaha.. Jgn mara aa ...

Best part ... si dak cik ni bila cakap ngan aku mesti tarik baki tudung dia .. tutup muka dia .. Malu la konon .. Aiseyman... aku terasa cakap ngan minah arab lak .. hahahaha ..

Pastu gerak naik monorel .. Dalam monorel ni , aku perasan ada dua budak lelaki dok tengok tengok aku .. Hekler.. Mesti nak kutuk aku tu.. Mungkin dia ingat si Yuyu ni awek aku kot.. ala ala rumah teres ngan KLCC gamak size kitorang.. hahaha.. aku wat dek je la.. malas nak wat dosa kering ..

Turung dari .. eh.. tersasul ganu lak .. hahaha .. turun kat stsn Times Square tu , terus jalan masuk ke dalam .. Tengah jalan tu.. aku pusing kiri kanan.. si Yuyu ilang .. Aik ? Kena culik dah budak ni ? Laku gak dia eh .. hahahaha.. Terpusing pusing aku cari dia .. Ok.. guna logik ben.. Cari budak perempuan paling comel kat situ .. Haa.. nampak dah ...  Terkebil kebil dia cam anak hilang mak !  Ma

Aku tengok je dia .. Pastu dia nampak aku.. Dia datang .. aku kata kat dia .. " Abg Ben tak cukup besar lagi ke sampai tak nampak depan mata ?? "  .. Adeh  .. Mana la tak hilangnya dia tu .. Aku selangkah , dia tiga langkah .. ngan kasut tumit tinggi yang mana anjing tengok pon segan nak sergah.. hehehe..

Tiba tiba... budak laki dua orang tu tegur aku ... " Ben Ashaari ? " .. Okeh.. aku kantoi... Aku  tanya sapa ni ? Malas nak berbudi bahasa kat situ .. hahaha.. Dia kata .. Aku tak dengar .. Aku senyum jer .. Aku tanya dia , budak budak kumpul mana .. Diorng pon tak tau .. Cantek ! Aku cadang cari kat tempat bowling ..

Aku tanya budak laki tu. tau tak kat mana bowling centre ? Tak tau ... ok.. sekali lagi , cantik !!  Aku g cari infomation board.. Dok terbelek belek cari kat mana tulis bowling centre tu ..

Si yuyu datang tanya aku.." Cari apa ?  " .. Mau je aku kata nak nak tempat landing kapal terbang .. Adeh.. Sah sah ler bowling centre .. kan kan ? 

" Bowling centre .. " aku jawab ..

" Bowling centre kat tingkat ... " Dia jawab ..

Aku tengok dia kecikkkk jeeeee .. Pasai paaa la tak habaq dari tadi ??? Jenuh aku mencari kat dalam infomation board tu .. Haih .. Maka membontoti je la si Yuyu ni sampai ke tempat bowling ... haaa...

Sampai kat situ .. ok sambung nanti eh .. nak mandi.. hahaha...

25 ulasan:

  1. hahaha.. best la.. mesti cute je yuyu :)

    BalasPadam
  2. hahahaahah..jht abg ben...

    BalasPadam
  3. haha!
    patutlah post ni bau semacam saje.
    x mandi lagi rupenye.
    kah3!

    BalasPadam
  4. haha..kesah yang menarik..mana si ujang nie..

    BalasPadam
  5. hahaha..kak yuyu jadi GPS abg ben la..

    BalasPadam
  6. HELLOOOOOOOO!!!!!!! SAYE BANGLO ABANG BEN ASHAARI HANYA POKOK KELAPA OKEYHHHHH!!


    BUKAN TAKUT!!! SAJA BUAT TAKOT OK!

    HELLOOo!!!!

    BalasPadam
  7. hehehe...
    agak dramatik suasana tu yek..
    :)

    BalasPadam
  8. ABG BEN!!! TERASA NIH PART YANG DUA BUDAK LAKI DUK USHA DLM MONOREL..HAHAHAH...abg ben, abg ben..org ingt dia tahu kat mane tempat berkumpul..saje follow sebb FF x tau kat mana tempat bowling tu..siyes mula2 tgk igt yuyu tu skandal abg ben..hahah

    BalasPadam
  9. aiseyhh...cepat la bang ben oii sambung crita...

    BalasPadam
  10. arrgghhh..rugi2!! xsempat jumpe abang ben!! adeii...dtg lmbt td.. uwaaaa... :((

    BalasPadam
  11. @BEN ASHAARI tp 2 kali tgk ingat bawak anak la pulak...baru jer nak masuk jd calon menantu...

    BalasPadam
  12. Saudara ben ashaari

    Malu ada makna tu.. hehe

    BalasPadam
  13. kahkahkahgkahaa..lawaklawaklawk...:DDD

    BalasPadam
  14. huwaagghh~ jeles lagi. buat gath kat sabah weh! wuwuwuw

    BalasPadam
  15. yuyu malu-malu siput je tu kot....

    BalasPadam
  16. muahahah..cepat la sambung~ buat episod lak abg ben ni~

    BalasPadam
  17. wahhhh..camne leh yuyu gi sm2 ngan BA ni??musykil neh..hehe

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.