Andai aku blogger popular ..

by - Januari 27, 2011

 

Aku terbaca satu entri sewaktu mengusha entri entri para blogger terbaru di KELAB BLOGGER BEN ASHAARI ( link ) tadi .. Katanya dalam entri tu , dia teringin nak jadi blogger popular sbb banyak perkara ..

Hurm... aku bukanlah blogger popular untuk memberi nasihat atau contoh tapi bagi aku la kan .. tak perlu jadi popular.. sbb bila dah popular , kena berlakon.. berlakon mengikut kehendak semasa ... Dah tak original .. Entri dalam blog pon jadi tah hapa hapa jer .. sbb terpaksa mengikut kehendak 'penaja' ..

Kalau teringin sangat nak jadi popular semata mata nak kejar glamer .. toksah la.. nanti hidup tak tenang.. Macam aku ni..walaupun tak popular , tapi ada je orang kantoi aku .. Baru ni kantoi dalam LRT .. aku tak kenal dia.. tapi dia kenal aku ! Haa... camana tu ? Bayangkan masa tu aku tengah korek telinga ke.. hidung berair ke.. dia amik pic diam diam. pastu buat entri.. Sapa malu beb??? Sapa maluuuu ???? Mak bapak aku tak malu beb.. jiran aku malu !! Sbb berjiran dengan aku haaaa..

Nikmati saat korang sekarang .. tak kira picisan.. baru .. lama ... enjoy laa.. toksah beria sangat laaa .. Ala kadar janji happy.. tu yang penting sebenarnya ...

You May Also Like

20 comments

  1. Sederhana yg terbaik.. Naik slow2.. baru rasa kepuasan nya bila di puncak kelak.. kenang balik kesusahan yg dialami waktu di rendah dulu, sgt manis :) berbanding yg terus 'ekspress' tiba di puncak, apa pun tadak.. kurang pengalaman, tiada memori, kepuasan yg sementara >.<

    BalasPadam
  2. btl gak tu ben. bila dah popular hidup jadi tak 'real', berpura-pura, hipokrit. tak suka pun kena pura-pura suka sbb penaja suruh. dah tak da kepuasan dlm hidup la bila kena berpura-pura.

    tapi mungkin masa tu kepuasan org popular ialah "duit" kot? demi "duit" rela berpura-pura? Dunia semata-mata!!

    BalasPadam
  3. ble dah ramai orang kenal..
    pening jugak nak update entri ape..
    kene byk idea..

    yang penting klo bleh jadi la diri sendiri..

    BalasPadam
  4. setuju bro :)

    BalasPadam
  5. betul3x..jnji happy cukup la..tapi bile glamer mcm abg ben,itu stu bonus..;p hehe..

    BalasPadam
  6. betul tuh..jgn rasa terpaksa dlm berblogging nih...yg penting korang hepi...

    nak berlakon sampai bila? jadilah diri sendiri...itu lebih baekkan?


    ~tice su~

    BalasPadam
  7. hahaha...ada betol nya kata bro tue...lawak pown ada...hihi....

    BalasPadam
  8. Jadi popular bukan best..
    Sebab sentiasa jadi buruan untuk pencari2 kesalahan..
    Tak senang hidup..
    Tapi abg ben.. Mana best??
    Blog popular atau diri yg popular??
    Eh?? Cam sama jak tue.. haha =)

    BalasPadam
  9. salam, satu nasihat yang begitu berkesan menusuk kalbu....saya setuju sangat2..

    BalasPadam
  10. stuju dengan abg ben!!!
    yg penting, blogging hingga puas..
    tak perlu fofuler pon..
    kang jenuh nak sign otograf plak kn.. :p

    BalasPadam
  11. ahaha.. kdg2 benda kecik macam korek idung tu pn boleh jd besar kalau dah fenes kan..
    nampaknya en.ben kena ati2 lah pasni.. hehe

    BalasPadam
  12. yeah..
    btul tu

    kalau dah popular ni,,hidup tak tenang la
    mcm 24jam CCTV ikut kita
    huhuhu

    BalasPadam
  13. blogging diam2 je dah ler :)

    BalasPadam
  14. hehe..xpe bro memang dah popular pun

    BalasPadam
  15. andai aku blogger popular...agaknya luper diri kot..muahaha... joking je ek bang.

    BalasPadam
  16. ERkk..takut leer jadi femes, nanti stresss...macam sekarang pun dah stress...

    BalasPadam
  17. sokong tu abg ben :) yg penting berserdahanalah kita,kalau femes kang ssh lak huhu..

    BalasPadam
  18. betul tu,..besederhn lebih baik ;)

    BalasPadam