Bangun pagi dan ...

by - Januari 31, 2011

 

Solat.. yer.. kalau bersenam selepas tu boleh ? Ada yang tanya aku camana nak bersenam jika ada perasaan malas.. Atau lebih tepat lagi camana nak kasi rajin bersenam ?

Bersenam .. kena 'paksa'  pada mulanya.. Nak kata kerana minat , tak leh .. kena buat.. bersenam adalah untuk menjaga kesihatan .. tu kena tau .. kalau niat sebegitu rupa tiada , maka sukarlah .. tapi kena buat gak.. suka atau tidak ..

Camana nak mula ? Mulakan dari asas dulu ..bangun pagi , keluar jalan jalan kat taman .. Esok .. berlari lari anak .. lusa , berlari lari bapak .. Minggu dpn , berlari lari dengan mak lak ...

Senaman ni mahu atau tidak , kena buat .. suka atau tidak , kena buat seminggu 3 kali .. haaa.. mesti kasi berpeluh itu badan .. baru segar  badan tu ..

Ada yang tanya aku , camana nak kasi ilang perut boroi tu ? mudah jer .. 2 perkara .. disiplin senaman dan juga disiplin pemakanan .. Sah kejap je ilang boroi tu ..

Cuma jika niat bersenam untuk g ngorat awek atau nak kasi badan cantik kemudian nak tackle anak dara kat opis tu , masalah besar la kan.. hehehhe ..

Tamo gitu okeh !

You May Also Like

21 comments

  1. bru nak trun joging pagi ni tp hujan la pulak...wat senaman kuak lentang la nampaknya kat atas tilam ni....hahaha

    BalasPadam
  2. haha..btol3...
    pepagi kne bersenam..;)

    BalasPadam
  3. morning abg Ben !xmo bersenam juga.xkire.malas malasan =p

    BalasPadam
  4. hehehe..ada tip untuk menguruskan perot yang boroi lah..hakhak

    BalasPadam
  5. skng ni hujan..senam kt umah je la..hehe..bepeluh k nnti,,hehehe

    BalasPadam
  6. Bersenam jari je depan Cik Lenovo... sambil baca kata-kata semangat En Ben.
    p.s: Entry khas untuk En Ben.Tq so much atas sokongan.

    BalasPadam
  7. betul, disiplin tu penting..

    BalasPadam
  8. oklah...nak jd mcm Ben lah haha

    BalasPadam
  9. tgh usaha ni abg ben,
    tgh usaha untuk berdisiplin..
    kalo mcm skg ni, keyakinan diri pun kurang...

    BalasPadam
  10. good advice sb sekarang sy pun sedang mengumpul semangat untuk menjadi ahli gym..:)

    Morning!! :)

    BalasPadam
  11. hehee...susah tol nak kempiskan perut. apatah lagi bersenam..mls. huhu.tapi nak badan kurus. camne tu abg ben? Huhuh

    BalasPadam
  12. Rise and shine!

    Perut buncit tu tak boleh blah tu. Saya ini pemalasss yg amat! Makan kuat lak tu. Huhu. Haihh, nasib badan.

    Please Help Our Malaysian Students In Mesir! @NajibRazak

    BalasPadam
  13. tak moh gitu... tak moh gitu.. hehehe

    BalasPadam
  14. http://ceritacintayna.blogspot.com/2011/01/bloglist-cerita-cinta-yna.html

    BalasPadam
  15. aku pun nak kena tanamkan semangat rajin bersenam cam en ben...perut aku dah makin memboncit dgn jayanyer jer....

    BalasPadam
  16. ahaha.....btul bang ....malas....ni dah ade six layer ni.....nak jage makan tu la malas....

    tapi seriously jeles giler x dapat pergi gathering smalam jumpe bloger2 otai cam abang.....

    nak tau saya buat ape semalam...singgah la sini...wuwuwu~

    http://roqrock.blogspot.com/2011/01/bukit-brogadan-gathering-blogger-dalam.html

    BalasPadam