Kau tiru blog aku ehh !! Apa kes neh ??

by - Januari 25, 2011

 

Wah.. tajuk .. mencabar minda ... eh.. mencabar jiwa dan raga ... Ahh.. pedulik ... Blog aku.. tajuk aku.. kang aku copy paste berita , marah pulak.. kan kan ?

Ok..berdasarkan tajuk maka inilah isunya ... Apa perasaan korang kalau blog kesayangan korang ni di klon ? Atau ada antara mereka yang terlebih dahulu mengatakan header atau template adalah identiti mereka dulu dan menuduh kita pulaaakk menirunya ..

Hurm.. isu sangat mudah dan ringkas .. " KO NAK SANGAT ? AMIK .. AKU LEH BUAT LAIN "  .. Tu jawapan aku ..

Aku pernah kena.. Aku pasti ramai tau mengenai itu .. Muncul sebuah blog yang tiba tiba kata aku tiru gayanya .. Wah.. menarik banget tu .. Yang bagusnya , penyokongnya ramai lak tu.. hahaha... lawak la... Padahal penyokongnya dulu , dok melepak kat blog aku ni .. Mengomen bagai mengipas lipas .. huhu .. Dasat.. Tu semua gunting dalam lipatan.. Tapi ada aku kisah ? Lantak ler...

Maka aku tukar keseluruhan blog aku .. Apakah aku kehilangan pembaca disebabkan itu ? Takde pon kan ? Malah blog tersebut terus berhenti pengeluaran entrinya .. Apa cerita ? Sudahlah gambar milik orang lain .. Peliknya mereka yang follow blog tu macam gembira aku disindirnya .. Hehehe..

Bagi aku .. semua tu bisikan syaitan jer .. Teringin nak tengok aku melatah ... Itu yang mereka tunggu .. Tapi aku amik sikap mengalah .. Tukar segalanya ... Bagi aku , header dan warna template adalah no 2 ... yang penting adalah kandungan entri aku .. Mereka masuk sebab nak baca cerita aku .. tu jer ..

Sapa yang nak beralah ? Terpulang .. Identiti ? MANCHESTER UNITED menukar jersi setiap tahun.. Juara gak kan ? Sori eh.. aku penyokong Arsenal .. Contoh Arsenal tak leh pakai.. hahahhaha...

Blog kita kalau dah orang suka , tukar la camana pon , mereka tetap akan suka ...  ;)

You May Also Like

79 comments

  1. betul2..lagi2 pengomen tegar..hehe..xlari kalau org da mmg suke dtg blog kite kan..

    BalasPadam
  2. ada jugak kan org mcm tuh?
    pasal header ngn template pon, leh ckp org tiru die..sabar jela ek...

    BalasPadam
  3. nie yg best tak melantun..hehe..

    tp tak puas hati samakan dgn man u watper...blasah jer samakan dgn arsenal..hahahaha

    arsenal power..*tibe2

    BalasPadam
  4. betul 2 abg ben. klu org dah suke.. sume nk copy pnye.. :)

    BalasPadam
  5. BA..
    terlepas le isu ni.. takpe BA.. tak melatah.. good luck untuk BA dan semua bloggers kat sini.. go green..

    Jemput keALL IN ONE

    BalasPadam
  6. ala..tukar baju aje pun..orang tetap sama....tol tak...huhuhu..

    BalasPadam
  7. mereka itu spt lalat .
    depan kita lain belakang kita lain .
    oh atau kita boleh kata mrk parasit saja .

    *selamat lah blog picisan cam makcek x de spa nak . heheh

    BalasPadam
  8. beselah abg ben. ble dah femes, ramai yang skit hati...

    Mana ada orang SENANG bila tgk kita SENANG!

    BalasPadam
  9. setuju 100% Mr Ben..
    hihi^^

    BalasPadam
  10. tak cukup orang, fake Fb, blog pun kena klon ek skrg...ish3..xpaham...:O

    BalasPadam
  11. arsenal??.....wahhhh! hebat gielr...

    *tangan di dada, mata ke atas.....hahahaha

    BalasPadam
  12. org tue PHD die tinggi sgt..
    PHD = Perasaan Hasad Dengki

    **minat Arsenal jugak!!

    BalasPadam
  13. Salam

    EN Ben saya juga suka header lama. tetapi betollah, kalau dah perangai yg macamtu. Susah nak hapuskan..

    *thanks en Ben.

    BalasPadam
  14. BRO BEN:

    ni macam sedikit sebanyak sama dengan masalah saya sekarang.

    terima kasih atas nasihat yang sangat berguna. Appreciate.

    mohon tuhan kebalkan hati, bersabar.

    tq again..

    BalasPadam
  15. setuju sgt .. tukar jer ..
    peace no war ekekek
    toksah pikir remeh2 nie bro .. teruskan janji org suke dtg blog kite .. tuu lebih penting dari yg remeh2 nie :))

    BalasPadam
  16. biasa la.. mulut org bukannya boleh tutup.. lagi2 blog.. so, biarkan saja.. dosa pahala Allah saja yg tentukan... :)


    Blog saya|Klik sini

    BalasPadam
  17. Haa part last skali tu yang amat suke..bab Arsenal tu best..Gue pon sokong Arsenal bro Ben hehe..Tgu mase je naek no. 1 =)

    :: New Header ::

    BalasPadam
  18. betul tu. blog kita kalo org dah suka baca entri blog, tak kisah lah tukar camana pun. tetap gak org teruja nak datang baca entri. :)

    BalasPadam
  19. Dalam hidup ni xsemua orang suka kita-Malek Ku 7

    aku siap bagi falsafah aku lagik...heheh..keep up a gud work!.. klw dah maju ada jer org dengki...beselah tuh bro ben smoga murah rezeki hang dari si pendengki tuh

    BalasPadam
  20. patutla tukar..huhu.Tp header dulu lg best..x pelah.janji isi best cam dulu ok lah kan.

    BalasPadam
  21. this header better .. yg masa shooting tu, kan.

    this one better la ben, sbb angkat besi tu mmg da trademark ben. mentein yg ni la dik. cantek dn menarik.

    BalasPadam
  22. salam

    saaaabbaaaarrrr je la en. ben...blog mcm tue....dengki kianat...sampai biler jer blh btahan....

    BalasPadam
  23. bagi chance lah kt dia nak femes mcm blog en ben gak la tu..

    stuju dgn motto,' Ada aku kesah'..huhu..

    (Gambar) Pelajar Histeria Mahu Terjun Bangunan Di SMK Abu Bakar Temerloh

    BalasPadam
  24. ala, xpe..abaikan jela manusia2 cmtu.. :)

    BalasPadam
  25. haha.. terbaikk lagiii !! :)
    i likeeee..

    BalasPadam
  26. haha nak gedik santai boleh tak kat sini???

    BalasPadam
  27. btul.. yang penting.. kita ada identiti kita sendiri..

    klon identiti org lain.. takkan kekal lama... :-)

    BalasPadam
  28. saya sangat setuju la dengan kata-kata bro tu..

    BalasPadam
  29. yep2!!! sokong2...! yg pnting skali isi kene mantop! cewah! ;) chill... :)

    BalasPadam
  30. yep2!!! sokong2...! yg pnting skali isi kene mantop! cewah! ;) chill... :)

    BalasPadam
  31. saye setuju *sambil angkat tangan*.. paadulikkan sape yang busuk ati tu, buat karat jiwa je. janji inche ben hepi. teruskan blogging, saye folo dari laptop

    BalasPadam
  32. a'ah eh...blog mr.ben dah bertukar wajah...dok baca entry jer..tak perasan dah tukar kaler background ngn header... ;)

    BalasPadam
  33. sokong..mmg ada org yg mcm tu..gara2 jelez la tuh abg ben ni famous..haha..;p

    BalasPadam
  34. tak suka betul org yg tiru2 nih .lepas tu mengaku dia yg punya . walhal dah trang tang tang kita punya . grrr .

    BalasPadam
  35. dalam marah,,sempat pulak abg ben mengutuk ARSENAL eh,,,hahaha...lawak ar.....

    BalasPadam
  36. Betul tu..yang penting entri kita.

    BalasPadam
  37. tu la
    jangan cepat melenting

    dorg tu mula mula je
    lame lame teros diam :)

    BalasPadam
  38. marah nampak? (pulang kan balik).. hahahah

    BalasPadam
  39. betul..betul..abang ben..saperlah yang tiru blog abang ben nih...

    BalasPadam
  40. BA..
    rata rata suke header BA yang dulu.. sebenarnya benda baru ni mula2 je susah nk terima kan.. dah tegal biasala nanti kan..
    Jemput keALL IN ONE

    BalasPadam
  41. cayala abg ben... semalam ziarah rumah abg ben ni... ingatkan salah rumah... tp alamatnya betul... rupa2nya... tukar perabot... azam barula katakan...

    BalasPadam
  42. ala rilex la abg ben....
    masih rmai yg menyokong u...
    manusia mmg sntiasa xpuas hti ngn org lainn...chill yek =)

    BalasPadam
  43. entry sama tuh cm bengang gak laaa...

    BalasPadam
  44. sokong yann mazian...caiyok...caiyok

    BalasPadam
  45. hahahaha...manusia dgn PHD tu...heeheh x puas hati..wat rilek jer

    BalasPadam
  46. sabar jela bro...

    tp part man u tu puji ke apa tu?..terbukti man u memang sang juara...haha

    BalasPadam
  47. sy penyokong arsenal..sep sikit..toink! haha..and also ur follower..caiyok2!!!

    BalasPadam
  48. tak rasa malu ke ek camtu..? huhu

    BalasPadam
  49. sabar je lah... tukar balik header tu n then buat lagi gempak..pastu suh ye tgk ..lawa tak header ku ..haha

    BalasPadam
  50. pasai tu bang ben tukaq suasana blog ni... lantak p la depa... depa lagu tu memang jenis tak suko tengok orang len senang...pembaca lawat blog kita sebab entri kita best bukan pasal header or layout... ^_^

    BalasPadam
  51. bior kan aje org tuh meroyan tiru ko ben! pedulik kan aje!

    BalasPadam
  52. mcm ni punye org pon ade ke??adoiii....jeles la tuuuu...

    BalasPadam
  53. Ala ben, apa susah .. saya rasa ramai je blogger dalam datang blog ni yang leh kasik header best2 buat hang. Ishh heran ehh ada jugak yang nak dengki2 pasal kepala blog ni. Kalau rasa tiru2 ... suruh la dia cakap kat blogspot yang elok je letak template... nama pun template ... memang tak reti bahsa ni ... rotan public canning je ni.

    BalasPadam
  54. laa..itu ke sebabnya abg ben tukar header n template belog ni..mati2 sy ingat abg ben nk wat penjenamaan semula..yela dulu sekadar di pinggiran..sekarang jom santai..tapi takpelah..mana2 pon sy ttp datang jengah belog nih..

    BalasPadam
  55. betul tu, abang ben..!
    kagum dengan kesabaran abang ben...

    BalasPadam
  56. setuju sangat dengan en. ben

    BalasPadam
  57. perghhh!!! terbaek la ben! mmg setepek la ko bahasakan "mereka2" tu.. haha!! mmg dasar manusia berhati BUSUK!! bak kata abdul wahub.

    BalasPadam
  58. alahai bro..pedulikan aje..bro tukar lagi pihak sana tu pueh hati...amenda la nak marah2 org..sukati la...x luak pun kan bro..

    BalasPadam
  59. biarkan je org mcm tu... ramai yg tau menilai mana yg betul mana yg salah.

    BalasPadam
  60. Salam Ben,
    Betullah..kalau blog dah best dan ramai pengunjung...tukarlah header apa pun...orng tetap akan datang....sesekali nak gak kelainan...apa yg penting isi kandungan...blog Ben mmng best...warna coklat ni pun antara warna kegemaran akak....lembut jek...

    BalasPadam
  61. kdg2 org salu ta puas hati dgn kite . huhu . sabau ye abg ben ^_^

    BalasPadam
  62. xpe bro..abaikan aje..buat rilek je..:)

    BalasPadam
  63. hahhaa , ah ! biarkan semua itu . llallaaalalaa ~

    BalasPadam
  64. ada kisah rupanya. ingat ben nak beralih angin.

    orang best saja yg selalu ditiru.

    jadi, anggaplah sebagai compliment depa kepada anda :)

    BalasPadam
  65. patutle en.ben tukar new templetes....puas cri sbb knp..akhirnye ketemukan jua..huhhuuh
    xpe..asl blog best mesti org dtg nyer..=)

    BalasPadam
  66. ades..
    macam2 gaya manusia ade,
    stay cool ben..!

    :)

    BalasPadam
  67. haahha..mamcam2 la blogger sekarng...nak popular cepat kot..

    BalasPadam
  68. ooo.. patut la tukar header.. ni reason dia.. ;)

    BalasPadam
  69. ooo...sebab tu ke abg ben tukar header and color template ni...

    sape plak yg tiru ni...nk juga tau...DeQdEq d terlepas byk sgt citer rupanya

    BalasPadam
  70. Banyak betul cabaran yang Ben hadapi sebagai blogger ni ya..tapi tak pe ya Ben..berani kerana benar! Teruskan!

    BalasPadam
  71. hu hu.. lost identity kot orang tu bro.. lawa jugak header baru ni apa.. :p

    BalasPadam
  72. double like kat bwh skali tu. MU tuka jersi tiap taon juara gak.

    BalasPadam