Jumpa duit ..

by - Januari 28, 2011

 

Satu masalah .. apa nak buat bila jumpa duit ? Hurm..  Aku baru pulang dari pasar tani di Precint 2 , Putrajaya bersama sama wife aku .. Hehe..

Sedang dalam perjalanan ke kereta kitorang tu .. haaa.. tiba tiba mata aku terpandang awek .. eh jap.. duit.. haih.. awek sajaaa.. Gatai betui noo .. Aku terpandang duit kat atas jalanraya tu.. hurm.. dalam rabun rabun aku pon leh nampak duit kan.. Hehe.. Duit beb.. sapa tak nampak kan ? Orang buta pon tau itu duit .. Seolah ada bau gitu..

Aku pungut la.. RM50 !!! Wahhh .. macam tak percaya .. OK.. jgn percaya .. aku termberang jer .. RM 2 jer .. mesti berabur masa nak masukan dalam kocek tu.. Mentang mentang laa baru gaji.. takat RM2 tu tak kisah yer ...

Aku tunjuk kat wife aku .. Dia kata kenapa pungut?? Loh .. dah tu takkan nak lambai kat duit atas jalan raya tu.. Kena la pungut.. kesian.. kot kereta lalu nanti.. haaa.. tak pasal pasal kena lenyek .. sian duit tu kan ..

Dia tanya aku wat pe ngan duit tu .. Aku ingat nak beli tanah untuk buat banglo.. Laaa.. RM2 ! Nak buat apa lagi ?? Takkan nak buat ibu duit kot ?? Huhu.. simpan je la.. kot kot boleh tambah untuk renovate rumah nanti.. hehehe..

Wife aku suruh sedekah je kat masjid.. loh.. dah rezeki aku ni.. kalau masjid depan mata aku , sah sah la aku g masukkan dalam tabung.. Last last aku buat keputusan .. Aku g balai polis je la ... dulu cikgu aku kata kalalu jumpa duit , g antar kat balai .. Mana la tau kot kot empunya duit tu buat repot... Yelah , RM2 bagi kita kecil tapi mungkin bagi dia besar kan ? Sapa tau ...

Tapi takkan aku nak g bagi kat balai polis kot ?? mau kena maki aku nanti.. huhu .. Dah tu ?? Aku tau ... sponsor budak budak blogger kat gathering SAHABAT BLOGGER nanti .. kan ? Woiii .. aku open table nanti !! aku ada duit nehh.. RM2 !

You May Also Like

33 comments

  1. terbaik lah..kalu zaman cik ben kecik kecik dulu rm2 tu leh la blnja satu table..hehehe

    sekrang ni, rm2 untuk beli sijil sekeping jer

    BalasPadam
  2. xdak Rm 2 xcukup sejuta beb !! haha

    BalasPadam
  3. kelakar la abg ni...saya boleh tergelak sesorg atas bas ni..
    eh! duit saya tu...

    BalasPadam
  4. 2 hinggit lepas makan bekpes bihoon with telor mata...terbaekkk

    BalasPadam
  5. rm2 pon bole wat mcm2...
    besar nilainya tu

    BalasPadam
  6. simpan baik2 duit 2 abg ben..RM2 bermakna tu

    BalasPadam
  7. baru ni jumpe RM10.. baru nak amik.. kawan amik.. T_T

    BalasPadam
  8. heee masuk tabung la abg ben XD

    jom join dan promote :)

    http://miszfarasakura.blogspot.com/2011/01/i-want-to-speak-english-sometimes-in-my.html

    BalasPadam
  9. dahsyat abg ben..open table dgn 2 rggt je..confom pastu bsuh pinggan ramai2...

    BalasPadam
  10. heheheee .tu duit saye tu :P

    BalasPadam
  11. duit duit..dimana kau duit??eh! tadi ada, dah jatuh kot...ben memang adaaa jer idea dia. :)

    BalasPadam
  12. pernah jumpa RM2 juga....saya belanja main internet...nak makan tak halal....lepas beberapa bulan...duit saya pulak ilang....karma...padan muka saya!!!!!!!! wwwaaaaaakakakakakkkkaaa~~~~

    BalasPadam
  13. HAHAHAH! abg ben, 2 ringgit.. ( macam abg sudin, 2 posen..haha )

    BalasPadam
  14. hahahahah...kelakar la B.A nih..hadui2...jumpe dua heba nampaknye.. kalau saye jumpe 50 heba... saye trus g wat karoke

    BalasPadam
  15. "takkan nak lambai kat duit atas jalan raya tu"

    hahahahah lawak tuL

    BalasPadam
  16. takat rm2 kalau yana ambik jew..ahakss...kalau myk tak berani ar...takot dia owg jmpa bomoh..nak tau wit jatuh mana...;d

    BalasPadam
  17. Haha~
    Aku dlm seumur hidup dah jumpa duit RM50 dua kali..
    Kira rezeki lah tue..
    Ambik jak lah.. haha~ =)

    BalasPadam
  18. Boleh pergi Red Box tuh! Hehe...

    >>> BINGO!!!

    BalasPadam
  19. kalau pening sgt ltk je duit tu blik..hehe

    BalasPadam
  20. uik..saya penah jumpa rm200 kat dpn toilet~~igt rm50.bila selak rm200 daaa..terkejut den..

    BalasPadam
  21. kena anta baitulmal...sebab anya baiulmal yg lyak ats duit tu....sebab klau derma kt masjid pn xleh sebab bukan hak kita sebab di khuatiri di cari oleh tuanya....jakzakallah khairan....

    BalasPadam
  22. haaa... duit yad'z tuh.... betul2 sama dengan location yang bro akap tuh..... series nieh... nages yad'z tadi duit uh ilang... baru ngat nak beli eskrem... hohohoho

    BalasPadam
  23. kalau g balai polis gak confirm kena halau siap2 oleh pakcik popo sebab buang masa dye.:D

    BalasPadam
  24. hahahahahahahahahahahahahahahahhahahahaha setakat RM2 pun nak kecoh smpi ke balai? kelakar la abg ben ni.. klu hunny la.. simpan je dlm kocek.. buat beli pen ke.. HAHA buku 555 ke.. ok kan..

    BalasPadam
  25. wahh, terbaik la encik ben masuk majalah rapi. congrates!

    BalasPadam
  26. Huk alaaah Ben...kenapa la rm2 jek, bkn RM2 ribu ke, RM2 juta ke eks...loohh kalau nak hantar ke balai, tambah la sikit cukupkan RM5...hahaa, tp kalau jumpa RM100 ni mesti hantar ke kedai, tukar dgn barang...wakakakakaka...adeehh ampuun..
    "Salam dari akak dan Mat Sedenak" - kami tgh gebang2 nih..hehe

    BalasPadam
  27. erkk..manyakknyaaaa Rm 2!!...lepas beli eskrim potong....

    BalasPadam
  28. hurm... untung la abg ben jumpe det... bak sengget leh??

    BalasPadam
  29. hurm... untung la abg ben jumpe det... bak sengget leh??

    BalasPadam
  30. 2 hengget g karok la beb!
    dpt 2 lagu!
    hehe..XD

    BalasPadam
  31. wah jumpa rm2 ribu eh 2hinggit haha..penah jumpa duit rm5 kat tepi jalan n de semak2 sikit...wat2 tak tahu ape bnde tu..terus amek haha kantoi sudaa.. dah tu lau letak situ mesti org lek amek gak ..so baik kite je yg amek haha..penah gak jatuh duit mesti org len amek gak..halalkan je la

    BalasPadam