Di sebalik tirai besi.. eh GATHERING SAHABAT BLOGGER - 2 - BEN ASHAARI

Di sebalik tirai besi.. eh GATHERING SAHABAT BLOGGER - 2

 

Pasti ada yang tertanya , napa aku tak bawak wife ? Dia kurang gemar aktiviti gini.. nak low profile katanya ... lagi pon petang tadi plan nak terus balik ke kampung dia yakni Kelantan .. Jadi dia kena drive dulu dan aku , rehat .. heehhe.. nanti kat Lipis baru aku drive ..

Ok sambung cerita tadi .. Sampai kat pusat bowling tu , kat luar aku nampak dah Borakkosong.com atau EDDIE YUSTIN .. dok berborak kat situ ..Wah. tak sangka dia datang .. Sanggup turun dari JB .. heheh.. cayak cayak .. Bersalaman ngan dia dan geng lain.. Pastu masuk ke dalam.. tengok sapa lagi ada ..

Wah.. ramai otai blogger turun .. Aku jadi segan .. segan uuuu .. aku tak tau nak taruk muka kat mana .. Si Yuyu , jadi makin kecik.. aku tengok dia dah ilang kemana .. Check dalam beg aku , tak de la... kot nyorok dalam beg.. huhu.. guwau jer .. takde skandal okeh !! Dosa pk gitu.. taraf anak buah aku je tu .. 

DSC_0914  

Jumpa geng lama dari GENGBLOGGER.COM  , Azrul Hisham ... Lama dah nak jumpa dia.. kali ni baru berkesempatan .. Sapa lagi ek .. Ramai la aku bersalaman.. Pakat tukar bisnis kad .. cewah..tak la .. diorg cakap nama , aku senyum.. dalam hati aku .. " aiseyman , tak ingat la dik .. ramai sangat nak kena ingat ni " ...

Group group awek blogger kat sana dan pakat usha .. Auwww.. abang segan okeh  ! Serius , aku segan sebenarnya .. tapi berkat pengalaman aku menghadiri mesy OIC dan Mesyuarat Ketua Ketua  Pemimpin Dunia dulu , aku berlagak selamba ... 

DSC_0911

Cari Bro Framestone ... tak datang .. Datang sorang awek blogger ni.. " Abang Ben.. kenal saya tak  " .. Aku jawab dalam hati .. " Kenal laa.. tapi ari ni lupa ..  boleh ? "

" Err.. tak ingat la.. ramai sangat awek cun ari ni .. " Aku jawab gitu..  Pastu dia kata  " Ni Atiq la .. " .. Aku seperti biasa .. " ooo"  Tu je la aku mampu kata .. takkan nak g berpelukkan lak kan ? nak mampus ?? hahaha.. guwau jer .. Lawak kasar nampak ???

Projek seterusnya , main bowling ... Diorg collect duit .. Tanya aku ak join ke tak .. aku kata , duit aku cukup cukup untuk tambang balik jer nih .. tu pon kena tanya kat kaunter LRT kot ada diskaun untuk aku nih.. mana la tau kan ... pengguna tegar ..

Diorg main  .. aku pakat bergambar kasi abis bateri.. Kamera aku , lupa nak setting lak.. patut la buruk benor semua pic.. hahaha.. Guna HTC aku senang.. terus post ke FB.. Kasi ada satu budak tu jeles.. hahaha..

Tak lama kemudian , GADIS TERBILANG sampai bersama bf tercintanya tu .. Begitu juga KONG ( tokey GENGBLOGGER.COM ) .. Si GT ni ajak main bowling lak .. Aiseyman .. aku korek duit dalam stokin aku.. jumpa RM10 .. ok la.. cukup satu frame ..

Aku sebenarnya malas nak main bowling ni.. bukan apa .. aku tau dah .. aku tau dah kalau aku main , kejuaraan milik aku .. sbb tu malas .. aku malas nak pegang hadiah dah .. penuh kat rumah aku .. tapi GT punya pasal .. dan dia kata nak belanja , aku on jer.. hahaha.. tapi aku tetap bayar gak la.. hahaha...

Macam aku kata .. dari mula main , asyik tumbang je pin tu.. boring siut.. teringin gak nak tengok ada saki baki.. tapi tak tercapai hajat.. Tak caya ? Baca kat entri ini ..

Tengah aku dok best punya main .. Datang satu awek blogger ni .. dia tegur aku.. salam tak bagi , duit raya tak bagi.. apatah lagi kuih muih .. terus dia kata , aku tak power .. Aiseyman ... Dia tak nampak kat score board tu ker? Aku dah nyaris sama cam Shalin Zulkipli tu.. haaa... Tapi aku tertanya .. Er.. sapa dia nih eh ? Aku puas fikir dan fikir ..

Haa.... nak tau sapa dia ???  Baca entri ni ( link ) .. Aku baru dapat tau tadi masa singgah makan kat KUALA KERAI .. Kira sempat update la satu entri kat situ .. Hahahha.. sori Norfa.. blur masa tu... hahaha..

Dan aku bz dok menyibukkan diri dengan krew 1TUBE.MY yang sudi cover event petang tadi ... Terima kasih ...  Apa pun , gathering arini , terbaik pernah aku pergi .. Jap.. nak ingat.. berapa kali gathering blogger aku pernah g .. Hurm...

OK.. Sekali je.. yang tadi ...

20 ulasan:

  1. hahahaa...belagak ek bro..pin asyik jatuh je...kakakaka...:D

    BalasPadam
  2. Macam aku kata .. dari mula main , asyik tumbang je pin tu.. boring siut.. teringin gak nak tengok ada saki baki.. tapi tak tercapai hajat..

    =.="

    BalasPadam
  3. dgr kata...org yg gi gym tangan jadi keras, payah nak bengkok2 macam biasa....tak hairan la abg Ben boleh bg straight bola tu...hahahahahahahaha...melawak jer....

    BalasPadam
  4. haha..adoi, naz jeles lagi. Huhu. terbayg suasana tu...huwaa~ nak balik semenanjung smula~~ :(

    BalasPadam
  5. hahahahahah..terbaik.. ooo..lupa saya.. ish3.. semapt lagi abg ben pulangkan paku serpih kat saya..

    BalasPadam
  6. Haha..dari awal bace dok gelak sorang2. cari duet dalam stokin. dahshat bro!

    BalasPadam
  7. pergh...sangat jeles sebab tak dapat join sekali... ujang mesti bersemangat main sekali kan..huhuhu

    BalasPadam
  8. haha..jom lawan kat ganu lak =P

    BalasPadam
  9. walaupun jeles xleh gi tp ttp nk taw...hehe..yeke BA baru pestaim gi gathering ngan bloggers ni?patutlah ni yg terbaik..hehehe

    BalasPadam
  10. salam, hebat,,,semua blogger otai.

    BalasPadam
  11. abg ben.. silap..1tube.. bukan Itube...

    BalasPadam
  12. Aku sebenarnya malas nak main bowling ni.. bukan apa .. aku tau dah .. aku tau dah kalau aku main , kejuaraan milik aku

    hahaha..ade jugak org wt statement gtuh.hehe

    BalasPadam
  13. salam..

    tak sangka en. ben ni suka berjenaka juga orangnya.. ;)

    menarik entri ni..

    BalasPadam
  14. giler berlagak! hehehe.. yang penting cakap benar.. hehehehe

    BalasPadam
  15. giler berlagak! hehehe.. yang penting cakap benar.. hehehehe

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.