Kerja gila lagi ..

by - Januari 26, 2011

 

Baru sampai rumah .. Sampai kat stsn ERL Putrajaya dalam kul 8.50 malam ... call wife .. bagitau tak yah jemput.. aku nak jalan kaki dari stsn tu ke rumah aku nun jauhnya terletak lepas dari Alamanda .. hampir 20km la jugak ..

Saja berjalan nak menghirup udara malam .. Kepala yang penuh dengan segala tekanan , aku harapkan dapat dilepaskan malam ini bila badan terlalu penat ..

Mmg best.. berjalan sambil layan mp3 .. Mau jugak 2 jam berjalan kaki .. Peluh ? Jangan cerita la.. Nasib baik aku pakai t-shirt .. tapi seluar kerja dengan kasut kerja la.. hehehe..

Aku mmg tak gemar tunggu orang .. dan aku sendiri tak gemar orang tunggu aku .. Prinsip aku .. tapi kalau dah ada halangan , nak kata apa dah kan ... Hari ni aku ke pejabat tanpa laptop.. Rasa ..hurmm.. cam bogel lak... walaupun ada hp tapi tak puas.. aku tetap nak ada laptop dalam begpack aku ni.. wife nak guna.. nak kata apa kan .. kasi je la..

Belum sempat aku sampai rumah .. rupanya wife keluar cari aku.. tak kasi aku jalan kaki .. Adeh.. potong stim tul.. terserempak dengan dia kat Taman Botani ... Berdekatan ngan Alamanda dah tu.. tak jauh gak la kan .. Kira aku berjaya gak cipta rekod peribadi ..

Aku mmg giler jalan kaki dulu .. Takat dari berjalan dari KL ke rumah aku dulu nun di cheras tu , biasa sangat la zaman remaja dulu.. bukan apa , saja nak test stamina.. heheeh.. Nak harap jogging, liat nak bangun pagi.. jadi kesempatan yang ada ni , aku gunakan..

Tapi mmg penat ... hehehe.. oh ya.. lupa.. aku tak makan apa pon hari ni.. cuma telan biskut oats dan air kosong saja... Amacam .. rasa rasa stamina mantap lagi tak ?

You May Also Like

23 comments

  1. wowww. 20 km . stamina abg ben maseh kuat tue. hihi

    BalasPadam
  2. Bang dengn laptop memang takleh dipisah :D Hah teringat dulu masa sekolah.. Habis je skolah bukan balik rumah..Jalan kaki dalam 5km dari sekolah semata-mata nak pi town main counter strike. Kita sama buat kerja gila :D

    BalasPadam
  3. jalan kaki 2 jam.....gilek ah! nnt I pun nk try lah

    BalasPadam
  4. Fuyyooo abg ben jalan kaki.. cnfirm kaki dah tumbuh muscle baru hehe.. Alaa x jauh tu abg ben.. biasa jer jln dgn kejauhan tu.. kalau joging lagi best.. pastu ada anjing kejar lagi best hahaha.. Sama la prinsip kita abg ben.. mmg x gemar nk tggu orang huhuhu..

    mantap la.. blm makan apa2 lagi.. just biskut n air kosong.. kira mantap la tu.. tepuk tangan ramai2.. pap.. pap.. pap... hehe

    BalasPadam
  5. kasih seorang isteri tak nak biar suami keseorang..
    cecewahhh ^^

    kuat nye abang ben ashaariii

    BalasPadam
  6. abg ben dok presint bpe?
    malam2 jln2 kat putrajaya mg best!! :)

    BalasPadam
  7. hehe..berjalan pun merupakan satu senaman kan bro..

    BalasPadam
  8. huhu..td kata kat sahabat blogger gergasi nak lalu..skrg sure dah kurus 3 kg..

    BalasPadam
  9. BEN...
    sure ko makin sihat...makin bertenaga..

    psst..aku cari majalah rapi mcm2 citer..

    jom
    http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/01/kerana-ben-aku-gelojoh-bak-kata-eelobor.html

    BalasPadam
  10. saya x suka org tunggu saya, tapi boleh tunggu orang...asalkan diorang gitau dulu yg diorang akan smpai lewat....saya pernah jln kaki 6km jer masa basikal kene curi...gggrrRrrrr~~~~~~~~~~~

    BalasPadam
  11. Memang gila ar..
    Haha~ klu aku tak sanggup..
    hihi~ =)

    BalasPadam
  12. abg ben singgah rumah FF jap..minum ker..haha...kurang kan penat..heheh..

    BalasPadam
  13. presint 16 ke bro? fuhh masak jugak dr putrajy sentral ke taman botani tu.. haHa

    BalasPadam
  14. isk.. jalan tu.. tak takut kene kidnep ke..

    BalasPadam
  15. Mak aiii jauhnya sampai 2 jam..esok cuba lalu ikut P2- P18 berapa jam plak..rasa ikut jalan tu dekat sikit kot..kasih sorang isteri..mana boleh biar suami susah2 sorg2..hikhik

    BalasPadam
  16. wah..hebatnye leh jln kaki sejauh tu...tringin nk kenal wife en ben...

    BalasPadam
  17. biar betul awak jalan kaki dari erl tu sampai ke presint 16 ke?? baik2 situ banyak anjing gile..hehe.. tak sangka ben dok putrajaya.. samalah kita..tapi bukan berjiran. :D

    BalasPadam