Nak turun ke tak nak ?

by - Januari 26, 2011

 

Argh.. tensen.. muka dah berpeluh .. badan pun dah mula keluar peluh jantan .. Grr.... Tengok jam .. hurm... Dah mmg lewat.. Lrt tadi padat sungguh .. terpaksa tunggu lain..

Lrt sampai.. kosong jer.. tengok jam.. 8.05 pagi.. sah .. tak yah cerita banyak .. Nak turun ? Tak nak ? Turun ? Tak nak ? Turun kang .. kena naik teksi lak ? Haih.. Apahal la diorng tak buat  je kat setiap stesen .. haih.. Kalau ada pon untuk kegunaan diorng .. Untuk orang awam ? Bayar bukan murah .. huh ..

Keputusan dibuat.. Sampai stesen Cheras.. aku turun .. Keluar.. Ada teksi.. " Bang , Sri Melaka... " .. Pemandu teksi tu tanpa banyak bicara terus ke rumah mak aku .. huhu.. Terpaksa lepaskan hajat kat sana .. hahaha.. Sori eh.. kes terpaksa..

Sampai rumah mak aku... macam macam makanan lak ada ... Tamo tamo tamo .. nanti lagi sakit perut aku... Selesaikan tugasan tertunggak pagi tadi .. Borak jap ngan diorang ..sambil tunjuk ... ehem.. majalah tu kat diorng .. Bukan pe , nanti kata tak bagitau lak kan .. Kecik hati diorg nanti kalau tau dari mulut orang lain .... kan ?

Pastu keluar balik .. Sebelum tu , sms bos dulu..bagitau agak lewat sedikit.. Kes terpaksa .. Naik teksi.. Pakcik tu borak ngan aku pasal nyamuk aedes .. Timbul isu ni sbb kebetulan ada lak jabatan kesihatan DBKL dok menyembur kat area situ ...

Kata pakcik tu , nyamuk sekarang lali dah dengan semburan tu.. mungkin benar la kot.. Perubahan genetik nyamuk .. hurm.. Tengok jam.. hurm.. alang alang ...

Sampai stesen .. Hulur RM10.. Tengok tambang.. Baru RM3.80.. Aku tau dah.. pasti takde duit kecil ... Dia tanya aku , takde duit kecik ke ? Kalau ada , takkan aku nak bagi duit besar kan ? Aku kata kat pakcik tu... bagi je la berapa dia ada .. selebihnya aku sedekah jer.. Terkejut dia.. Tak pe pakcik... Rezeki di pagi hari.. Kalau pakcik tak berenti tadi , sah sah aku dok tercegat kat tepi jalan tu sambil kenyit mata kat awek berhampiran ngan aku tu kan.. haaa... hahaha.. 

Dia pulangkan baki .. Aku ucapkan terima kasih .. Dan dia masih tak percaya .. hehehe.. Percaya je la pakcik.. Rezeki kita , Allah tentukan .. Sapa tau kan ? aku dulu pon tak percaya dengan berblog saja boleh masuk majalah.. Hehhe.. Rezeki... Alhamdulillah ...

You May Also Like

17 comments

  1. bro ben mood tgh baik nie..hehe..pau ape2 mesti dapat...

    BalasPadam
  2. makin femes dan glamer la hang pasni ben. hihi ..

    BalasPadam
  3. wah3.. tahniah bro ben.. da masuk majalah skrg.. itu la org ckp.. rezeki kita mmg ada.. cume lmbt atau cepat je kita dpt yg membezakannya.. hehe.. bergantung pada usaha..

    BalasPadam
  4. hahahha.. mood baek beb.. masuk majalah kan

    BalasPadam
  5. salam

    en ben tahniah sekali lagi yea..
    bagus2.. dan benar2 belaka..

    BalasPadam
  6. ujang ni nak mengepau je..bak 10 hinggit hehe...congrats

    BalasPadam
  7. duit lebih tu suruh pak cik tu bli majalah RAPI..hahaha

    BalasPadam
  8. apa kata lepas nie aku jemput ko masuk show aku lak beb?? dengan blog, ko masuk tv lak..ok?

    BalasPadam
  9. en ben ari nie mood tgh berbunga2...so request aper2 msti leh dpt nie....hehehehe

    BalasPadam
  10. bersedia lah BA menjadi blogger pemes pas ni..hihi...abang2 akak2 LHDN pon sure nak berkenalan....ahaha

    [PANAS]Antara belog yang aku tak suka masuk

    BalasPadam
  11. Taniah abg ben masuk majalah..
    femesss amooss la lgi.

    BalasPadam
  12. abg ben dah jadi artis...tahniah abg

    BalasPadam
  13. Tahniah lagi ye BA..
    Dak ujang ngan Dalia menepau tu.. nak join sama la.. belanja pau eh BA.

    Alhamdulillah rezeki pakcik..

    Jemput keALL IN ONE

    BalasPadam
  14. Tahniah En. Ben..kami pun tumpang bangga dan tumpang famous En ben. hehehe..

    SALAM KENAL SEMUA..

    BalasPadam
  15. Syukur Alhamdulillah~
    Terus terang..
    Aku jeles ngn Abg Ben!! haha~
    Tapi tak dengki ar..
    Nie buat aku makin bersemangat nak menulis dgn lebih baik lagi..
    Mana la tau dpt masuk majalah "Mangga".. heh!! haha~ silap..
    Majalah apa2 lah.. hehe =)

    BalasPadam