Dah tiba ajal aku ..

by - Januari 28, 2011

 

Malam ni g Alamanda untuk menghabis saki baki gaji tahun lepas yang berbaki RM10 tambah RM2 tadi ... Jadi ada la RM12.50 setelah ditambah dividen  yang aku jumpa dalam begpack aku ni ha..

Setelah membeli cap baru Adidas bernilai sekian itu , wife aku pon nak tumpang sekali duit terpijak tu.. Pelik kan.. RM2 tu boleh beranak-ranak lak... hurm ..

Dia borong lebih dari aku la... termasuk tapau prepaid... Ala kononnya nak bayar sendiri tapi buat duit tersekat lak kat wallet tu.. Huh.. aksi biasa si isteri mengepau si suami .. Apa nak buat... bayar je la .. Bukan selalu.. kan ? Biasa aku pau dia la.. hahaha...

Kemudian g makan kat SR .. Punya la banyak restoran  kat Alamanda tu , aku tetap nak g SR.. Aku suka g sana sbb .. hurm.. selesa kot .. hehe... Tak kira kat Precint Diplomatik atau Alamanda , tu la tempat makan aku ..

Aku order mee kari dan wife order tom yam kung .. Padahal aku nak order tom yam tu... Dia suka potong betul la.. haih.. Tak kisah la.. janji makan ..

Sempat update satu entri pasal udang ketak yang aku nampak kat pasar tani tu kat SR tu.. tak lama kemudian ,sampai la makanan aku tu ha ..

Yummy.. aku pon hirup kuah .. " Aik.. takde rasa ?  Ke aku dah tak leh nak rasa apa apa makanan ? Atau mungkin mmg mee kari dia rasa gitu kot ? Tapi selama ni aku makan , tak penah lak rasa gitu..

Aku malas nak bising.. aku makan sampai abis mee tu .. Kemudian wife mintak nak rasa ..  Gulp... takde rasa !! Tak letak garam ??? Aiseyman .. Wife aku kata .. Aku ingatkan lidah aku ni dah expired ..

Confirm .. mmg tak letak garam .. Tak kisah la.. aku abiskan gak .. Wife aku cakap boleh pulak aku makan gitu .. Ala.. rezeki.. makan je la.. Kang kalau tak abis , syaitan makan lak... kan ?

Repot kat manager ? Malas nak bising bising .. Tak lama kemudian .. nampak manager dia .. Aku cam dah manager dia .. hehehe.. Aku panggil la dia ..

Aku cakap kat dia .. mee kari ni takde rasa .. Tawar jer .. Dia terkejut.. Aku kata , aku bukan nak mintak tukar ke apa.. cuma nak bagitau je la.. Tu je.. aku kan baik .. hehe..

Dia mintak maaf.. Baik orangnya.. Nasib baik aku takde anak dara .. kalau ada , sah aku rekemen kat dia .. huhu .. Aku mintak bil .. Kemudian salah seorang staff  dia hantar bil.. Dia kata , air tak payah bayar .. Dia belanja.. Wah.. biar betul !! Tadi jumpa RM2 .. Skang save lagi ?? Pewwitt.. rezeki.. Alhamdulillah ..

Gamaknya pasni apa lagi aku dapat eh...

You May Also Like

43 comments

  1. duduk putrajaya ker? samalah kita hehee
    saya pun baru pas makan SR kat presint diplomatik tu heheh

    BalasPadam
  2. wah..rezeki =)
    kem slm kt manager tu..ngeee

    BalasPadam
  3. boleh knlkn kt kite.
    boleh hari2 mlntak dkt sr.
    huhuhu
    :D

    BalasPadam
  4. kehkehkeh , untung abang ben ye :)

    BalasPadam
  5. bro, tajuk tu bikin gua trkejut la..tp xde kene mngena pon dgn cerita...best la dpt free, rezeki dtg brgolek..hhuhu

    BalasPadam
  6. Allah itu Maha pemurah..
    Syukur nikmat~ =)

    BalasPadam
  7. pasni nak ckp macam tu gak la,manatau dpt save bajet gak..heheee

    BalasPadam
  8. syukur alhamdulillah...rezki.
    buat baek dibalas baek...heh.

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah.... oke gak ek makan mee xde rasa???? heheheheeee. Lagi murah rezeki :)

    Aritu kat cafe UPM ni masa aku nk beli mknan ada la foreiner tu tnya aku, "which one have no sugar??" naik pelik aku. ini Malaysia la pakcik oi,.. sume makanan mesti letak garam n gula. kan? kan??? huhu

    BalasPadam
  10. Er apa kena mengena 'dah tiba ajal aku' dengan entri? Heheh

    BalasPadam
  11. wahh~ rezeki tu abg ben..
    rina pernah gak alami keadaan cmni..
    tapi mkn ciken cop, ada pelekat tanda harga..
    tak marah, tegur je elok2..
    last2 manager SR ckp, ciken chop tu dia kasi free.. hehehe!
    senyum lebar jeeek..:)

    BalasPadam
  12. rezki murah tol abg ben nie =)

    BalasPadam
  13. wahhh best gilaaaaaaaaaaa abg ben !

    BalasPadam
  14. Laaa boleh jer makan mee kari tanpa garam...saya rasa En. Ben ni sabar orangnya. beruntung isteri En. Ben.

    BalasPadam
  15. wahh abg ben dpt durian runtuh la malam nie....
    neway tajuk entry mmg seram je bunyi...

    BalasPadam
  16. abg ben !!!!..

    td atq pi alamanda la..hehe..xjumpe pun..

    BalasPadam
  17. Alhamdulillah...rezeki =)

    BalasPadam
  18. xpe, 2 hengget tu beli gule2..
    ahaha!XD

    BalasPadam
  19. huhuh..per2 pon..kat mana2 SR mmg terbaik layanan..hari tu saya makan kat SR kat trg...mase hidang satu makanan tu..ade lah ternampak selai rambut..then pggil la org die..bukan nak bikin kecoh..just bagi tau..hati2 je..jgn smpai terjadi lg.takot kene kat org lain..trus samankan..just slow talk ngan pekerjanya..last2..tetiba dapat eskrim free..hahhaha..mmg bagus..kedai mcm ni la baru best...mengutamakan pelanggan

    BalasPadam
  20. dasyat tu rm12 boleh buat mcm mcm

    BalasPadam
  21. Alhamdulillah.. rezeki en? Eh2... ade pulak titik di antara 12 dan 50 tu.. ;)

    BalasPadam
  22. he3, Bro masuk majalah ye, tahniah2...

    http://www.budakbotak.com/2011/01/ben-ashaari-masuk-majalah.html

    BalasPadam
  23. fuyo0o!! besh la!! dia masak na cpt2 smpi ta da rs huhu

    BalasPadam
  24. rezeki tu. haih..haiihh.. buat entry makan, naz jd lapo mlm2 ni -.-

    BalasPadam
  25. ok le tu tak de garam. kang darah tinggi pulak.

    BalasPadam
  26. Baiknye abg..tawar pun boleh makan...kalau qaseh mesti gtau..tawarlah makcik smbil sengih2x..kalau time lapar lah hehe..papepun rezeki ttap rezeki..:) u r the bez

    BalasPadam
  27. mungkin degan sikap en ben yg tegur manager itu dgn cara yg sopan dan tidak menyakiti hati mana2 pihak..maka rezeki itu datang :)

    rezeki itu akan datang dengan tidak disangka-sangka :)


    Sarahata:)

    BalasPadam
  28. rezeki...ade kat mane2 jer kan...=)

    BalasPadam
  29. fuh...murah rezeki betol...jap g nak g holiday murah rezeki lagi kot.. .hehe

    BalasPadam
  30. nak tau dapat ape? haaaa... dapat pujian dari kami... sebab hati bro yang murni tak mengomen ... kalau customer lain mau dijerit and berlari ke dapur carik manager... huhuhu

    BalasPadam
  31. as salam..
    rezeki Allah di mana-mana.
    yang penting, jangan sekali-kali kita tamk.tu ikut nafsu tu.
    huhu..beruntung betul BA hari tu :)

    BalasPadam
  32. Toinnnggggg! Apekerkaitannya ajal ngan dapat minum free? Hehe...

    >>> BINGO!!!

    BalasPadam
  33. rezeki tu. nk pg jugalah. buat tektik x de gula plak dlm minuman. kot2 buleh makan free utk seminggu.hu3...

    BalasPadam