Apa yang aku nak ?

by - Januari 28, 2011

 

Hurm... aku minat menulis .. bukan membebel .. aku gemar menulis apa saja yang lahir dari hati aku .. kemudian aku cuba menzahirkannya .. aku suka macam tu ..

Kalau dulu , aku berblog sebab nak $$ , tapi sekarang aku dah tau apa yang aku nak ... Mungkin dengan cara ini , aku lebih gembira .. Kalau tanya aku , apakah aku sanggup berhenti kerja semata mata untuk menulis .. yup .. aku sanggup ..

Dulu , sewaktu aku remaja ... sering ulang alik Pasar Seni ( Central Market ) di KL untuk ke pusat tuisyen atau mencuci mata .. Pastnya aku akan terjumpa lelaki ini ( gambar bawah ) ...

imageSekarang baru aku sedar .. untuk mendapatkan idea , kita kena 'keluar' ... kalau terperuk saja dan mencari info dalam internet , maka hasilnya agak terbatas.. mmg meluas tapi bukanlah orignal dari kita.. Kita hanya mengolah dan memberi pendapat .. atau menambahkan lagi agar bagi sedap dibaca ..

Kalau dapat melepakkan diri sambil melihat gelagat manusia lain , pastinya idea lebih 'canggih' dan menarik ... Hurm.. Tapi tu la , pasti akan ada yang kata .. boleh ke hidup gitu ?? Satu perjudian yang perlu kita ambil untuk mengejar erti kehidupan ini .. Bukan mudah tapi jika berjaya , satu kepuasan yang tak terhingga ..

Seperti sekarang , aku tak sangka muka aku terpacak dalam majalah yang sering aku baca .. Sapa tau , tetiba muncul lak dalam filem David Teo walaupun jadi 'hantu' .. kan kan .. Hanis Zalikha leh jadi 'puteri bunian' takkan aku tak leh jadi 'hantu' kan ?  hahhaha.. 

You May Also Like

19 comments

  1. boleh3..mula jadi hantu pas tu ..HAERO... macam suparman..

    BalasPadam
  2. ok gak kalo jadi hantu tu..hehe

    BalasPadam
  3. kene banyak membaca dan luaskan skop bacaan..
    baru dapat tulis lagi dengan menarik kan??
    penulis- penulis kebanyakkan menulis berdasarkan pengalaman hidup..

    BalasPadam
  4. Abg Ben Betol!!
    Nak dpt idea kena keluar dan perhatikan sekeliling..
    Lagipun dlm hidup, takda yg mustahil klu kita berusaha bersungguh~ =)

    Klu Abg ben masuk filem..
    Cnfirm box office.. haha~ =)

    BalasPadam
  5. betuil tu abg ben!!! petang ni tok dah nak pergi camping dan hiking!! tenang fikiran dan cri idea!!! bye2 semua

    http://taq6889.blogspot.com/2011/01/camping-hiking-gunung-angsi-n9.html

    BalasPadam
  6. betul2.. kne rajin kuar + search, baru leh dapat idea2 baru

    BalasPadam
  7. entri tabiat pmpuan yg lelaki xsuka..
    baca cni lerr..

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/01/pabila-bonet-keretaku-dibuka.html

    BalasPadam
  8. yup..kena fresh idea..kena jalan2 baru berkembang sikit mentaliti tu...

    BalasPadam
  9. setuju!!!!
    baru la dapat idea best:)

    BalasPadam
  10. yeh,
    perlu meneroka dan mengembara

    BalasPadam
  11. hehe yup, betul tu. dunia ni luas.. nikmatilah :) :)

    BalasPadam
  12. Agak2 kalau dah dapat offer blakon filem ngan En. David Teo tu, jangan la lupa kat kengkawan blogger ni ye >___<

    BalasPadam
  13. $$ bertambah lagi dalam nuffnang hantu Ben. Hihi...

    >>> BINGO!!!

    BalasPadam
  14. setuju...jauh perjalanan luas pengalaman kata orang...lg byk ilmu yg boleh dikutip

    ohhh jd hantu pun ok aper...untung2 box office...dpt bonus gak haha

    BalasPadam
  15. jadi hantu pon klu dpt bonus pas tu..kira berbaloi gak...:)

    BalasPadam
  16. betul tuh bro..ape yg kita lihat ape yang kita rasa..itulah idea..

    BalasPadam
  17. kata sasterawan negara yg tulis interlok tu, lebih kurang mcm ni - sy tak boleh menulis dah kerana sudah tidak berupaya bergaul dengan orang.

    nak dapat idea, tentulah kena tengok sekeliling, perati orang, pandang bangunan, pokok2, even small roadsign pun boleh jadi sumber menulis.

    BalasPadam
  18. hoho..menulis itu seronok..pengalaman yang dijadikan panduan..:D

    BalasPadam
  19. haha jadi hantu ....
    insyaAllah qaseh doakan

    BalasPadam