Hilang rentak ..

by - Januari 27, 2011

 

Kebelakangan ni , kalau ada yang perasan .. aku dah kurang update .. tak sekerap dulu .. Hilang idea ? Tak gak .. Banyak kerja jer .. Otak kena bahagi kepada beberapa bahagian.. Akibatnya , crash jap hardisk..  hahah...

Nak keluar lunch pon tak sempat.. Yerla , time lunch aku nak usha blog jap ... Nak tak nak , teruskan diet.. malam kang leh jalan kaki lagi .. hahaha.. Esok nak buat la ... kali ni nak sampai rumah terus.. Tak nak ikut short cut.. ikut jalan raya .. Hurm.. best apa ? Menikmati suasana malam ..  Bahaya ? Alhamdulillah.. sapa nak culik aku ? Jauh sekali nak kena rogol kan ? hahahha..

Dulu aku mmg gemar jalan kaki... penat tu mmg penat.. lengoh tu sudah pasti .. tapi rasa puas .. rasa cool jer .. Sambil jalan , dengan mp3 .. melalak kat situ gak.. orang tengok mesti pk " giler mamat ni" .. hahaha .. Ada aku pedulik ?? Ada.. aku pedulik woo.. Aku tak  giler.. saja release tensen .. nak g karaoke , kena bayar ...tamo tamo.. aku sedang menjimatkan apa yang boleh dijimatkan..

Bagi korang yang dok banyak duit tu , ingat ingat la masa depan yer ... lebih lebih lagi yang dok guna duit mak ayah tu.. haaa.. ingat.. diorng tu sampai bila nak hidup.. sampai bila nak bergantung dengan diorang kan ? Hurm.. jangan tepuk dahi dah la nanti .. Sementara boleh simpan duit , simpan.. nanti dah tak boleh , jgn pinjam kat aku atau Mat Gebu lak.. En. Lhdn , mat gebu banyak duit ...

Haa.. kan aku kata.. hilang rentak..tajuk lain cerita lain.. adeh..

You May Also Like

23 comments

  1. huhu..hilang retak..kelaka ja baca

    BalasPadam
  2. byk jer update..hehe...takper..sentiasa penuh blog bro ben nie

    BalasPadam
  3. hehe cari duit ..simpan duit ...yg dewasa dah tu cr kerja jgn bergantung harap pd parents..kesian parent uhuu

    BalasPadam
  4. bukan hilang rentak... itu rentak baru... hehehehe...

    BalasPadam
  5. suka baca blog2 sempoi cam ben ni..baru dikenalkan oleh apple sweet..bila baca 1post da jatuh cinta..sy follow ye..

    BalasPadam
  6. takpe, tak hilang pon rentak tu sebab memang rentak enchek ben gitu~ hehe..yang bestnye, ujung2 entry mesti ayat best..

    BalasPadam
  7. huhu
    rileks la abg ben..
    org dah berumur dan berumah tangge ni normal la kalau bz..
    abg ben bukannya robot..

    kan???

    BalasPadam
  8. Ye.. perasan juga.. kurang update.tapi kami tetap terjah..
    Sudilah ke: ALL IN ONE

    BalasPadam
  9. tak minta kat mak bapak tp kalu dorang bagi tu yang masuk tabung...
    duit sndiri susah sikit la..ciput je...

    BalasPadam
  10. selamat jalan kaki malam karang...

    BalasPadam
  11. Waaaaaaaaaaaa....mmg gila la org tu kalau nak rogol Ben Ashaari...sbb bear pun leh lari tgk Ben...hahaha...bab pinjam duit dgn mat tu akak setuju...setujuuuuu sgt2...dia mmg byk duit...duit cina mati...hahahaha, sori Ben...terkeji ayat...hahaha

    BalasPadam
  12. tah ler..banyak jek...kalo ni hilang rentak... aku punyer tak tahu la nka dikategorikan sebagai aper...takde tempo kot..huhu

    BalasPadam
  13. Ooo patut la macam dah hilang rentak abg ben ni.. tp tak pa la kan abg ben.. keje penting tu kena la d dahulukan n then baru keje yang x brp penting... aku ni xda byk duit.. huhu.. ni pun baru nk bljr mgurus kewangan.. iyolah baru dapat gaji 1st keje sbagai guru hehehe.. so kena simpan brp % dalam ASB.. tu pun tuk hari tua dan tuk bajet sambung amik master.. insyaallah hujung thn 2012 or awal 2013 nk amik master.. amin... so, lepas ni kena byar duit PTPTN... gaji dah kuar kena la bg kat ayah n ibu.. coz depa slalu bantu saya semasa saya d U dlu. bgitu jg dgn adik badik yg lain...

    BalasPadam
  14. quality is more important than quantity.

    BalasPadam
  15. :) jalan kaki memang bagus!

    BalasPadam
  16. yup..betul tu enBen..tu xde anak lagi tuh..dh ada kang nnt br leh rasa lagi camne..nak duit beli keperluan anak lak..tp anak sorang takpe lagi..ni ha klo dh anak 4 cam No ni ha...sendirik mau ingat la hehe...

    BalasPadam
  17. rogol tak kot...kemungkinan kena kidnap mungkin..yela blogger fame..

    BalasPadam
  18. pengsan kang mat gebu baca nih :p

    tersedak sambil minum ayaq teh dicawan antik dia yg cantek tu.

    BalasPadam
  19. save duit menjamin masa depan :P

    BalasPadam
  20. walaupun abg ben kata kurang update..saya tetap tak sempat nak ikut satu2 entry masa baru2 keluar..malam baru boleh betul2 baca mana entry abg ben yang saya tertinggal baca

    BalasPadam
  21. Hilang rentak tidak mengapa ..jangan hilang terus..!

    BalasPadam
  22. Tak nampak mcm hilang entak pun..
    Still masih bleh update.. haha~ =)

    BalasPadam
  23. Ben masa melalak tuh ader tak anjing ikut sama melalak?

    Auwooooo... Auwoooooo....

    Hehe...

    BINGO!!!

    BalasPadam