Pengetua Akademi Fantasia

by - Januari 26, 2011

 

Wah.. akhirnya .. dah tau .. sapa dia ? Vokalis kumpulan DEWA , Ahmad Dani  dilantik menjadi Pengetua AF yang akan datang ... ahaks.. ke berapa ? Aiseyman .. tak tau lak aku .. Cuma aku baru dengar dalam berita di SINAR.FM ..

Malas la nak mengulas pasal AF ni .. isu yang sama setiap kali datangnya rancangan realiti tv ni .. Bosan ? Mmg lama dah bosan .. Mana tak nya ... ditentukan oleh undian penonton.. Dok baik punya pungut duit penonton.. dah la tengok kena bayar.. nak sokong ? Silalah undi.. Kan senang kalau kat butang remote ASTRO tu ada butang 'LIKE' .. haaa.. senang citer .. Tak la menghabiskan duit dok mengundi...

Tau.. duit masing masing .. tapi inilah masa nak mendidik rakyat Malaysia.. Mana yang penting mana yang .. hehe.. biasa biasa jer.. Kan bagus duit prepaid tu didermakan pada orang susah.. Setiap kali reload.. RM1 atau RM2 disendkan pada badan kebajikann.. haaa... Ada tak badan tu kat Malaysia ? Patut ada kat prepaid kad tu.. ok la kan ? Idea ni ..

Hiburan .. mmg hiburan.. tak salah.. tapi kalau sampai terleka , susah la.. Tengok .. skang ni disebabkan hiburan laa wujud team anti sana sini .. Hurm.. Makin bijak rakyat malaysia , makin mundur akhaknya .. Yeeerr.. tau ... bukan semua... tapi disebabkan mereka ni laaa , kita pon dicop sama ... Entah lah.... Lantak jer...

Pasni , pakat ramai ramai cari tisu.. bersedia nak berteriak.. Kena keluar la konon.. padahal duduk kat kerusi penonton ... hehehe.. drama oh drama ..

You May Also Like

23 comments

  1. heheheh
    biasalah AF kalo tade drama
    tak AF namanya.. (^_^)

    BalasPadam
  2. yea saya pun baru dengar kat Sinar fm pagi ni..apa nak buat..huhuhu..tahun ni last AF..Pasni dah x ada lagi..

    BalasPadam
  3. mmg bosan tgk AF ni.
    dah x tgk dah skang.
    budak AF pun dah x knl sape.

    BalasPadam
  4. hahaha...dah xder org lg ke kat msia ni yg layak...kalo xder sy pun leh..bukan ssh pun jd pengetua kan...hehehe....sy mmg x pena undi pun...wat abes duit jer...dgn harga brg naik ni lg la malas nak mengundi...

    BalasPadam
  5. dah la guna nama aku....lps tu xbest lak -___-

    BalasPadam
  6. Yang ke-9 dan yang last la nih.

    I tak pernah tengok AF sebab i tak main Astro. Cukup lah ngan 6 free TV channels.

    BalasPadam
  7. Hiburan yang merosakkan.. aish.. rosak anak bangsa.. sape bijak pandai sendiri bole pikir mana baik mana buruk..

    BalasPadam
  8. akhirnye,ttp gak amik org luar AF ni..huhuhu..tak tgk sgt pun AF ni, aptah lagi dorang amik Ahmad Dhani tu sbg pengetua..lagi ler sy takkan tengok. melantik org luar, sama je spt m'hina penggiat seni malaysia secara senyap.. :(
    baik saya tengok mentor wpun jarang sgt ade masa nk nengoknyer..

    BalasPadam
  9. katanya ini yg last kan.. ke 9 ye BA..

    BalasPadam
  10. Saya tak melanggan Astro sebab siaran TV free yang ada ni pun tak tertengok sebab sibuk ngan aktiviti harian dan berblog.

    BalasPadam
  11. kan ni AF yang terakhir da...pasni xde da..so korang jgn lak rindu2 yer...haha...nape lah artis luar jugak yang diundang pelik btl r.. xsesuai tau!!

    BalasPadam
  12. saya sokong...jgan menghabihkan duit korang mengundi...jangan jadi bodo...masa adik aku keja kat XXXX ..rancangan yang paling kaya, ialah..AF ...juta dapat wei...

    BalasPadam
  13. dgrnya..ini AF terakhir ek...bagusla.....byk beno artis.....petanda akhir zaman

    BalasPadam
  14. salam dari fad007.maaf nyer saya tak follow AF saya suka layan HBO jer.

    BalasPadam
  15. tak faham kenapa kena amik org luar jadi pengetua...

    BalasPadam
  16. dengar jugak lately tapi..knp nak ambik org luar..dah kurang ke yang berkebolehan dalam malaysia ni?

    BalasPadam
  17. lor. da xder org msia ker smpe amik org lua.
    cmner kiter nk nekkan industri hiburan kita kalo kita sndr pun amik org lua.
    pastu nnt ckp kita yg xskong dorg.

    BalasPadam
  18. lorr...amik org luar? penggiat seni kat malaysia neh dah pupus agaknya..lagipun AF lebih pentingkan rupa dari suara..

    BalasPadam
  19. akademi fulus a.k.a kroni..
    konon pilih yg berbakat tp ntah apa2 ntah.. bakat x de mana pun..

    BalasPadam
  20. tak pernah pun undi artis haha..buang duit je

    BalasPadam