LELAKI: Pilihan calon ISTERI @ KEKASIH LEBIH MUDA atau BERUSIA - BEN ASHAARI

LELAKI: Pilihan calon ISTERI @ KEKASIH LEBIH MUDA atau BERUSIA

 

Soalan ini aku dapat dari RAPI MAGAZINE di FB ( link )

"LELAKI: Pilihan calon ISTERI @ KEKASIH LEBIH MUDA atau BERUSIA "

Wah.. mencabar neh.. tapikan ..berdasarkan pengalaman aku la kan .. kan .. hehehe... carilah yang muda.. tapi jangan terlalu muda .. Kalau nak amik yang berusia .. jangan terlalu jauh jarak umur ..

Kenapa nak amik yang muda ? Bagi mereka yang suka melayan karenah wanita muda yang rata ratanya masih lagi 'manja' atau 'kebudak-budakkan' , wanita muda sesuai untuknya.. Mereka ini bukannya tidak matang tapi tetapi bila bab bercinta , mereka secara automatik menjadi tidak matang .. Orang laki kata , ' mengada ngada lebih ' ... kan kan ? hahahhaa.. rilekss

Bagi mereka yang gemarkan wanita yang suka wanita matang .. wanita berusia mmglah calonnya .. Tapikan .. lelaki yang muda , terutamanya dibawah umur 23 tahun , gemarkan wanita berusia.. kata mereka , wanita berusia ni nampak matang dan seksi terutama pada wajah mereka ..

Ok.. kalau aku la kan... kalau aku masih bujang .. wanita muda menjadi pilihan aku .. Kenapa ? Sbb aku dah tua la kot .. hahahaha..

26 ulasan:

  1. SETUJU! me n wife jarak umur dia lebih muda 6 tahun.. ok le tu kann... hehe

    BalasPadam
  2. saya suka lelaki yang berusia. Kalau boleh 10 tahun pun takpe.

    hmm... :)

    BalasPadam
  3. taknak lelaki muda..
    hikhikhik

    BalasPadam
  4. yg pasal wanita muda tu.. betul kot hehehe..maybe ssb nak perhatian dari si dia.. tu pasal mengade2 skit huu ( skit ke?? )

    BalasPadam
  5. xsuka laki muda...tua 2 tahun dr kita ok..xmo tua2 sgt ..tapi laki makin tua makin berisi...pompuan cepat tua..sbb kan nnt bersalin byk urat putus.. kalau tak jage lagi lah kot hehe... lelaki tua mmg lah suka nak yg muda.. n laki muda sometimes minat gurl lebih tua..pelik tapi ajaib heh2

    BalasPadam
  6. sebab dah banyak makan hati dengan lelaki muda nana suke yang dah dewasa... (>_<) tua 20 tahun pon is still ok what!

    BalasPadam
  7. aku muda lagi..so sapa nak...hahahahha

    BalasPadam
  8. thank's bro...satu nasihat yang berguna...insyaALLAH.

    BalasPadam
  9. Wanita muda, tak semuanya manja dan mengada2 .. ada juga yang berfikiran matang. Contoh mcm saya .. hehehe!

    anastasyea's latest post .. Hero Malaya Beraksi Di Pasar Raya Carrefour Wangsa Maju, Jumaat Ini!

    BalasPadam
  10. Saya secara peribadi tak suka lelaki lebih muda.. tapi sebenarnya tak kiralah muda atau lebih tua, yang penting ciri2nya..

    Diriwayatkan daripada Abu Hurairah, beliau berkata: Rasulullah bersabda yang bermaksud: "Wanita dinikahi kerana empat perkara: hartanya, kedudukannya atau keturunannya, kecantikannya dan agamanya. Maka, pilihlah yang baik agamanya nescaya engkau beruntung".

    BalasPadam
  11. suka yg lebih tua..tapi taknak lah tua sgt..kang kita nmpak sgt budaknya...huhuhu takpon jalan selamat amik yg sebaya... kalau yg muda tuh..bergantung pada jodoh, kalau dah jodoh takkan nk tolak..huhu

    BalasPadam
  12. siteri abg Ben lagi muda@ lagi berusia dari abg ben?

    BalasPadam
  13. oleh krana perangai yna cam budak2,yna suke cari laki yang tua 5 or 10 tahun dari yna

    BalasPadam
  14. HAHHAHA saya suke lelaki tua.. uppsss!! maksudnya 30 ke atas.. sbb lelaki ni kan lambat matang.. 28thn pun still mcm bebdk lg... kita pulak nk kena ajar dia huhuhu btl ckp ben tu....

    BalasPadam
  15. suka lelaki yg berusia yg matang dari segi fizikal dan mental. xberapa gemar pada yg muda or sebaya ni sbb kebayakan keputusan mesti ppuan yg kene tlg fikirkan.hampeh

    BalasPadam
  16. saya setuju anan cakap... lelaki berusia lebih matang

    BalasPadam
  17. tak kisahlah kan lebih tua atau lebih muda. dlm family saya, dua2 ada. lebih tua & lebih muda. asal matang & sefahaman. yg penting bahagia. ada gak yg tua tapi tak matang pun.

    BalasPadam
  18. Bf ziee agk tua dr ziee..tp die kdang2 je mtang slbihnya suam2 je thap mtangnya..haha


    laki kan lmbt matang..yeke incik ben??

    BalasPadam
  19. ermmm... susah soalan nie bg org lelaki kan.... but encik somi pilih saya yg tua setahun dari dia... hehehe... seksi kah??? hahahaha...

    BalasPadam
  20. Kalau aku..
    Nak pilih yg muda dari aku..
    hehe~ =)

    BalasPadam
  21. kalau dulu ske lelaki yang lebih berusia..tapi skrg dah lari prinsip sebab lelaki lebih muda lagi matang (yg sy kenal la..)..yg berusia ngengade je lebey,nak mjuk xtentu psl mengalahkan perempuan...

    BalasPadam
  22. Lelaki muda atau tua, nama kalo lelaki apa yang lain..hehehe

    BalasPadam
  23. boyfren saya 2 tahun lebih muda dr saya..and we are happy together, dh 4 tahun dh. :))

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.