Isu pergolakkan di Mesir ..

by - Januari 31, 2011

 

Maaf la .. lama tak tengok berita dan baca suratkhabar .. Lama tu tak la sampai bertahun.. cuma dalam minggu lepas dan minggu ni .. Dan aku dapat mesej dari rakan rakan agar menyertai mereka dalam berkempen menyelamatkan rakyat Malaysia di Mesir ..

Aku percaya kerajaan negara kita sedaya upaya membantu mereka di sana .. Pelbagai sumber pastinya mereka mencuba untuk mengeluarkan mereka terutama pelajar..

Bukan negara kita saja sedang berusaha malah Jepun pon dah menghantar pesawat untuk mengeluarkan rakyat mereka ( link ) ..Bagaimana pula dengan rakyat kita ? Berdasarkan dari sumber ini ( link ) , rakyat kita di sana akan di bantu melalui tiga buah negara jiran .. InsyaAllah ..

Kita sama sama doakan agar mereka semua di sana dalam dilindungi Allah selalu .. hurm.. Sebuah lagi negara Islam kucar kacir  ... Astagfirullah al a'zim .. Bersyukur kita negara kita masih aman ...

Manakala di Berita Harian hari ini , seorang ibu memberitahu bahawa anaknya hanya ada bekalan cukup untuk 3 hari ... Amat sukar mendapatkan bekalan makanan kerana ketiadaan stok ( link )  ..

Hurm... harap kita  , kerajaan kita segerakan bantuan pada mereka di sana ... InsyaAllah.. sama sama kita berdoa kepada Allah ...

You May Also Like

23 comments

  1. semoga rakyat malaysia selamat di bawah perlindungan-NYA

    http://farelavender92.blogspot.com/2011/01/apa-khabar-kawan-saya-di-mesir.html

    BalasPadam
  2. yup..same2 bedoa ye..kwn2 rmai menuntut di sana..
    sepupu pon ade jgk..moga selamat~~

    BalasPadam
  3. sama-sama kita usahakan... aminn...

    BalasPadam
  4. semoga rakyat malaysia di sana selamat.
    dan semoga seluruh umat islam di mesir selamat dan dilindungi Allah..

    BalasPadam
  5. Abg ben, thanks info.. doakan ye.. risau sangat dengan keadaan abg saya kat sana.. kawan2 yg turut berada di Mesir,, Ya Allah.. sentap hati baca pasal anak yg mhbungi ibu. sbb abg sy pun dduk kwsn luar dah,bukan asrama :(

    BalasPadam
  6. semoga mereka selamat ....amin ~

    BalasPadam
  7. kemelut kat mesir..

    http://bloggiebiey.blogspot.com/2011/01/kemelut-yang-berlaku-kat-mesir.html

    BalasPadam
  8. Memang kesian dgr cerita pelajar Malaysia kat sana..


    Latest entry : Siapa Fynn Jamal?
    : Projek Kesian Fynn Jamal

    BalasPadam
  9. thanks abg ben sebab link kan blog yang ada update pasal student2 malaysia kat mesir tu,,my fren pon ada sana,,semoga diorang selamat,,

    BalasPadam
  10. itulah time kite lunch break tadi sempat gak tgk buletin 1.30.bayangkan semua pelanggan kat kedai makan fokus tgk tv.kesian tgk nasib pddk di sana apatah lg nsb pelajar msia.mdh2 an semuanya selamat dan dpt pulang seketika ke msia.

    BalasPadam
  11. insyaAllah...marilah kita sama2 berdoa untuk keselamatan mereka semua. senjata umat islan ialah doa =)

    BalasPadam
  12. sedih sgtt. tp insyaALLAH dorang selamat. x dapat contact sahabat di sana =(

    BalasPadam
  13. yeah!! mari kita sama-sama berdoa untuk mereka..

    BalasPadam
  14. together we pray~
    http://shift2right.blogspot.com/2011/01/krisis-mesir-keadaan-pelajar-serta.html

    BalasPadam
  15. insyaAllah doakan yg terbaik je lah...hurmmm negara orang kucar kacir takut tengok...negara kita kdg2 org melayu pun nak tunjuk hebat ... pe lah ada pada keganasan hanya derita yang wujud dan sengsara yang menyiksa..dan bersyukur lah dgn apa yg kita ada.

    BalasPadam
  16. adik saya ada di sana..last dapat kontek dia hari sabtu lepas..n try again da xbley..tolong doakan agar mereka semua selamat..

    BalasPadam
  17. subhanallah...syujur negara kita aman..

    http://salemlemo2.blogspot.com/2011/01/apa-khabar-mereka.html

    BalasPadam
  18. gle seram sbb ada kwn. her sis ad kat mesir nu ha..hope slmat..

    BalasPadam
  19. jom kite same2 doakan kesejahteraan kengkawan kite kt sane..sini pun ade isu yg same...jom ke sini, share updates->

    http://holylightfarhaniza.blogspot.com/

    BalasPadam