Isnin, 24 Januari 2011

GEGAR BLOG : Soalan 1

 

Ok .. kita mulakan contest kita pada hari ni ... dengan satu soalan berkaitan dengan SEGMEN GEGAR BLOG ... Sudah bersedia ???

Hadiah untuk permulaan ni , sticky post selama 6 jam iaitu dari pukul 12 tengahari hingga 6 petang pada 25/1/2011 ...Kira promosi blog la.. haaa.. Berbaloi tuuu .. Nak tau harga ? Tak yah la.. nanti ada isu blogger berpendapatan RM12 juta setahun lak .. Padahal aku niaga cencaluk ngan budu je neh.. huhu..

Ok.. sambung.. Soalan pertama bertaip begini .. Jeng jeng jeng..

  1. Senaraikan :
    • Nama blog ..
    • Nama blogger ..
    • Jika bekerja , tulis pekerjaannya..
    • Jika Pelajar U , di mana beliau belajar ..
    • Entri terakhir blogger tersebut ...
  2. Sila rujuk senarai nama blog GEGAR BLOG di BENASHAARI2 ...

PERINGATAN !

Hantar jawapan anda pada pada 25/1/2011 , tepat jam 12 tengahari di ruangan komen ini .. Tutup pada jam 1 tengahari ... Kemudian pemenang akan diumumkan pada sticky post ... 10 pemenang akan dipilih berdasarkan paling banyak dan tepat ..

Sila hantar jawapan anda dalam entri yang akan diberitahu kelak.. sementara itu , save dulu yer ...

Untuk mengelakkan ditiru  , sila gunakan kaedah ini .. Contoh

  • NAMA BLOG : www.benashaari.com ( nama korang )
  • NAMA BLOGGER : BEN ASHAARI ( nama korang )
  • PEKERJAAN : IT ( nama korang )
  • ENTRI TERAKHIR : AYAH KU KAWIN LAGI ( nama korang )

Kalau dia nak tiru gak , dia kena delete nama ( nama korang ) tu .. hehhe.. jadi dia tetap lewat gak .. kan kan ?

Mula .. sekarang ler .. Mana la penaja neh...

44 komen :

hasrul hassan berkata... [Reply to comment]

Salam .. jenuh ni Ben ... :)

http://hasrulhassan.blogspot.com

Ada di sini .. lalalala

Areliff berkata... [Reply to comment]

erk...tak paham

hasrul hassan berkata... [Reply to comment]

Tang kedua tu tak berapa faham skit. Nak letak nama empunya blog ke atau letak nama kita? Jawapan buat kat entri blog ke? atau tulis kat sini? Sebab giler banyak ...

axelida berkata... [Reply to comment]

en. ben,

awat saya tak paham ni? leh xplen lg tak? nak jawab berdasarkan apa nih yer? hehe sowi ketinggalan ketapi lak

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

buat entry kat blog...
pastu save kan dulu tggu bro cakap cane nak sent nanti hehehe..PA baru tak bertauliah..
letak sume yang mampu kalau rasa tak mampu jangan kawenn haha ..stop je

Idy berkata... [Reply to comment]

nak masuk contest ni yup!! tak fhmlah macam mana..mr ben bagi details sikit boleh?? :)

nur berkata... [Reply to comment]

Tak pahamla soklan ni BA...

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@Areliff

gunakan senarai GEGAR BLOG sebagai rujukan ..

Pilih mana mana blog .. ikut contoh yang ben dah buat ..

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@hasrul hassan

nama en hasrul ...

Cik Reena Tan berkata... [Reply to comment]

errr~ siyes tak faham.. huhu! pe sebenarnya dikehendaki?

Hanim Mahali berkata... [Reply to comment]

Penaja pun tengah tunggu key dari penganjur...
my email hanim.mahali@gmail.com

~...AmALinA....~ berkata... [Reply to comment]

nak join..nak join..hihiihi=)

awEEN berkata... [Reply to comment]

encik ben... kite letak seberape banyak blog yg bleh ek tuk isikan details tu....

Alal Yaakub | PM berkata... [Reply to comment]

sye sedang bluurr...bro BEN..hehe,,,x paham

sicomot-comel berkata... [Reply to comment]

kiranya, kitorang kena buat satu entri berdasarkan contoh yang abg ben buat,tak kira la berapa byk blog yg dapat, save kan dulu.

gitu?

KinosKoko berkata... [Reply to comment]

huh..sy ada kelas esok...kul 12 lak tu..waaaa...

Awangku Johan berkata... [Reply to comment]

a'ah x faham la.. soklan x sampai.. nk pilih brp orang ni?? pilih brp2 org saja ek.. shingga tangan sengal.. hahahaha

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman berkata... [Reply to comment]

Ben, kalau nak jadi penaja hadiah tu mcm mana ya, apa2 hadiah pun takpe ke?

Cik Eka berkata... [Reply to comment]

err.awat blurr ni..huhuhu

hasrul hassan berkata... [Reply to comment]

Ok .. saya dah faham .. meh saya tunjukkkan caranya di sini:

http://hasrulhassan.blogspot.com/2011/01/terjah-gegar-blog-mari-berkongsi.html

Shaizhar berkata... [Reply to comment]

ye. saya pun dah faham. Buat la mcm cth ben dan kena ambik dari
SENARAI BLOG : GEGAR BLOG yg berjumlah 714 org tersebut. dan ikut
apa yg dikehendaki *arahan yg diberi.

good luck semua!!

sicomot-comel berkata... [Reply to comment]

waduh,,,bru teringat..
esok sehari suntuk blajar moto ngn kete..
huaaa..
sedihnye sbb awal2 lg da xdpt teruskan..huhuuh

p/s:goodluck ye yg lain.sorry abg ben:(

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman

aah.. apa apa hadiahh yang dirasakan sesuai ... :)

❤ C!K MAZ's❤ berkata... [Reply to comment]

mr ben sy krg fhm...kita buat kita puya sendiri ke atau org lain yg dlm list tu...blh jelaskan tak...sy msh blur...maklumlah dh otai...hehe

Ujang9897 berkata... [Reply to comment]

soalan dia apa..hahaha

Shaizhar berkata... [Reply to comment]

strategi yg baik dari en. hasrul hassan.

boleh ke konsep mcm itu en. ben?

k_Own berkata... [Reply to comment]

paham dah. hehehe

hasrul hassan berkata... [Reply to comment]

@BEN ASHAARI Saya cadangkan buku ilmiah.. Terima kasih.

logorithm berkata... [Reply to comment]

Huh? Tak ker susah kalau camtuh? Sebab bukan semua info yang dikehendaki boleh didapati di blog kita, melainkan diorang buat entry khas yang menyenaraikan info yang dikehendaki seperti yang dibuat oleh saudara hasrul hassan.

Mamat anak Datok mana nih?

efa berkata... [Reply to comment]

abg ben nak kena senarai semua ka?adus...mampus la soalan 1 ni juling terus hahaha

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman berkata... [Reply to comment]

Salam Ben, saya nak jadi penaja, macam mana prosedurnya ya?

mizzkechique berkata... [Reply to comment]

blurr sudahhh...

hasrul hassan berkata... [Reply to comment]

Salam .. boleh cuba cara saya ini untuk bantu dapatkan jawapan sesama blogger.

Harap Ben izinkan saya buat cara ni. Serampang 3 mata ni .. hehehe

http://hasrulhassan.blogspot.com/2011/01/jawapan-segmen-gegar-blog-ben-ashaari.html

yad'z berkata... [Reply to comment]

tak sempat nak join ar bro.... yad'z dah request jadik penaja kan.? bro dapat tak?

Tasha berkata... [Reply to comment]

hurmm.... masih tak faham la, details yang perlu diisi tu tentang diri kita ker, tentang salah satu blog daripada 714, atau semua 714 perlu isi details macam tu???? tak faham la.....

Tasha berkata... [Reply to comment]

boleh tak tolong bantu bagi jawapan....tapi masih dalam usaha kene mencari juga la.....

saya tersenarai yang nombor 199 tu
jawapan boleh cari kat entry ini:
http://natasha1987.blogspot.com/2009/11/orang-berkata-kata.html

DaddyDian berkata... [Reply to comment]

aku pon tak faham ben... mcm ni aku nak jadi sponsor hadiah jer lah.. ok?

Farahliza Isa berkata... [Reply to comment]

tak paham.....tulungggg!

NadiRah berkata... [Reply to comment]

x sempat nak join kot..
sebab esok klas full pg smpai petang...
huk3..
gud luck to uolls... =)

Siti Noraisyah berkata... [Reply to comment]

tak sempatla nak join.. sbb keje balik kul 4pm.. huhuu.. xpelah.. gud luck utk yg lain.. =)

Tok Esah berkata... [Reply to comment]

wah, bnyk tuh!!! hehe

tok faham tapi kalau mlm ni buat siap2, then save.. nk publish kol 12 tuh payah sikit.. huhuuhu ade kelas.. adoi!!

gud luck lah semua

Farhana Sahri berkata... [Reply to comment]

hantam je buat

http://farhanasahri.blogspot.com/2011/01/gegar-blog-soalan-1-jawapan.html

:: msAYU :: berkata... [Reply to comment]

alamak!!tak sempat nak join sebab baru bukak blog..td banyak keje...papepon gudluck pada semua..huhuhu>>>sedey!!

Me CiK HanAn VioLeT berkata... [Reply to comment]

alaa..xsempat la...huhu kite balik kuliah dah pkul 3 td...huhu..xleh da la join ek abg ben?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI