GEGAR BLOG : Soalan 1

 

Ok .. kita mulakan contest kita pada hari ni ... dengan satu soalan berkaitan dengan SEGMEN GEGAR BLOG ... Sudah bersedia ???

Hadiah untuk permulaan ni , sticky post selama 6 jam iaitu dari pukul 12 tengahari hingga 6 petang pada 25/1/2011 ...Kira promosi blog la.. haaa.. Berbaloi tuuu .. Nak tau harga ? Tak yah la.. nanti ada isu blogger berpendapatan RM12 juta setahun lak .. Padahal aku niaga cencaluk ngan budu je neh.. huhu..

Ok.. sambung.. Soalan pertama bertaip begini .. Jeng jeng jeng..

  1. Senaraikan :
    • Nama blog ..
    • Nama blogger ..
    • Jika bekerja , tulis pekerjaannya..
    • Jika Pelajar U , di mana beliau belajar ..
    • Entri terakhir blogger tersebut ...
  2. Sila rujuk senarai nama blog GEGAR BLOG di BENASHAARI2 ...

PERINGATAN !

Hantar jawapan anda pada pada 25/1/2011 , tepat jam 12 tengahari di ruangan komen ini .. Tutup pada jam 1 tengahari ... Kemudian pemenang akan diumumkan pada sticky post ... 10 pemenang akan dipilih berdasarkan paling banyak dan tepat ..

Sila hantar jawapan anda dalam entri yang akan diberitahu kelak.. sementara itu , save dulu yer ...

Untuk mengelakkan ditiru  , sila gunakan kaedah ini .. Contoh

  • NAMA BLOG : www.benashaari.com ( nama korang )
  • NAMA BLOGGER : BEN ASHAARI ( nama korang )
  • PEKERJAAN : IT ( nama korang )
  • ENTRI TERAKHIR : AYAH KU KAWIN LAGI ( nama korang )

Kalau dia nak tiru gak , dia kena delete nama ( nama korang ) tu .. hehhe.. jadi dia tetap lewat gak .. kan kan ?

Mula .. sekarang ler .. Mana la penaja neh...

44 ulasan:

  1. Salam .. jenuh ni Ben ... :)

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    Ada di sini .. lalalala

    BalasPadam
  2. Tang kedua tu tak berapa faham skit. Nak letak nama empunya blog ke atau letak nama kita? Jawapan buat kat entri blog ke? atau tulis kat sini? Sebab giler banyak ...

    BalasPadam
  3. en. ben,

    awat saya tak paham ni? leh xplen lg tak? nak jawab berdasarkan apa nih yer? hehe sowi ketinggalan ketapi lak

    BalasPadam
  4. buat entry kat blog...
    pastu save kan dulu tggu bro cakap cane nak sent nanti hehehe..PA baru tak bertauliah..
    letak sume yang mampu kalau rasa tak mampu jangan kawenn haha ..stop je

    BalasPadam
  5. nak masuk contest ni yup!! tak fhmlah macam mana..mr ben bagi details sikit boleh?? :)

    BalasPadam
  6. Tak pahamla soklan ni BA...

    BalasPadam
  7. @Areliff

    gunakan senarai GEGAR BLOG sebagai rujukan ..

    Pilih mana mana blog .. ikut contoh yang ben dah buat ..

    BalasPadam
  8. errr~ siyes tak faham.. huhu! pe sebenarnya dikehendaki?

    BalasPadam
  9. Penaja pun tengah tunggu key dari penganjur...
    my email hanim.mahali@gmail.com

    BalasPadam
  10. encik ben... kite letak seberape banyak blog yg bleh ek tuk isikan details tu....

    BalasPadam
  11. sye sedang bluurr...bro BEN..hehe,,,x paham

    BalasPadam
  12. kiranya, kitorang kena buat satu entri berdasarkan contoh yang abg ben buat,tak kira la berapa byk blog yg dapat, save kan dulu.

    gitu?

    BalasPadam
  13. huh..sy ada kelas esok...kul 12 lak tu..waaaa...

    BalasPadam
  14. a'ah x faham la.. soklan x sampai.. nk pilih brp orang ni?? pilih brp2 org saja ek.. shingga tangan sengal.. hahahaha

    BalasPadam
  15. Ben, kalau nak jadi penaja hadiah tu mcm mana ya, apa2 hadiah pun takpe ke?

    BalasPadam
  16. Ok .. saya dah faham .. meh saya tunjukkkan caranya di sini:

    http://hasrulhassan.blogspot.com/2011/01/terjah-gegar-blog-mari-berkongsi.html

    BalasPadam
  17. ye. saya pun dah faham. Buat la mcm cth ben dan kena ambik dari
    SENARAI BLOG : GEGAR BLOG yg berjumlah 714 org tersebut. dan ikut
    apa yg dikehendaki *arahan yg diberi.

    good luck semua!!

    BalasPadam
  18. waduh,,,bru teringat..
    esok sehari suntuk blajar moto ngn kete..
    huaaa..
    sedihnye sbb awal2 lg da xdpt teruskan..huhuuh

    p/s:goodluck ye yg lain.sorry abg ben:(

    BalasPadam
  19. @Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman

    aah.. apa apa hadiahh yang dirasakan sesuai ... :)

    BalasPadam
  20. mr ben sy krg fhm...kita buat kita puya sendiri ke atau org lain yg dlm list tu...blh jelaskan tak...sy msh blur...maklumlah dh otai...hehe

    BalasPadam
  21. strategi yg baik dari en. hasrul hassan.

    boleh ke konsep mcm itu en. ben?

    BalasPadam
  22. @BEN ASHAARI Saya cadangkan buku ilmiah.. Terima kasih.

    BalasPadam
  23. Huh? Tak ker susah kalau camtuh? Sebab bukan semua info yang dikehendaki boleh didapati di blog kita, melainkan diorang buat entry khas yang menyenaraikan info yang dikehendaki seperti yang dibuat oleh saudara hasrul hassan.

    Mamat anak Datok mana nih?

    BalasPadam
  24. abg ben nak kena senarai semua ka?adus...mampus la soalan 1 ni juling terus hahaha

    BalasPadam
  25. Salam Ben, saya nak jadi penaja, macam mana prosedurnya ya?

    BalasPadam
  26. Salam .. boleh cuba cara saya ini untuk bantu dapatkan jawapan sesama blogger.

    Harap Ben izinkan saya buat cara ni. Serampang 3 mata ni .. hehehe

    http://hasrulhassan.blogspot.com/2011/01/jawapan-segmen-gegar-blog-ben-ashaari.html

    BalasPadam
  27. tak sempat nak join ar bro.... yad'z dah request jadik penaja kan.? bro dapat tak?

    BalasPadam
  28. hurmm.... masih tak faham la, details yang perlu diisi tu tentang diri kita ker, tentang salah satu blog daripada 714, atau semua 714 perlu isi details macam tu???? tak faham la.....

    BalasPadam
  29. boleh tak tolong bantu bagi jawapan....tapi masih dalam usaha kene mencari juga la.....

    saya tersenarai yang nombor 199 tu
    jawapan boleh cari kat entry ini:
    http://natasha1987.blogspot.com/2009/11/orang-berkata-kata.html

    BalasPadam
  30. aku pon tak faham ben... mcm ni aku nak jadi sponsor hadiah jer lah.. ok?

    BalasPadam
  31. x sempat nak join kot..
    sebab esok klas full pg smpai petang...
    huk3..
    gud luck to uolls... =)

    BalasPadam
  32. tak sempatla nak join.. sbb keje balik kul 4pm.. huhuu.. xpelah.. gud luck utk yg lain.. =)

    BalasPadam
  33. wah, bnyk tuh!!! hehe

    tok faham tapi kalau mlm ni buat siap2, then save.. nk publish kol 12 tuh payah sikit.. huhuuhu ade kelas.. adoi!!

    gud luck lah semua

    BalasPadam
  34. hantam je buat

    http://farhanasahri.blogspot.com/2011/01/gegar-blog-soalan-1-jawapan.html

    BalasPadam
  35. alamak!!tak sempat nak join sebab baru bukak blog..td banyak keje...papepon gudluck pada semua..huhuhu>>>sedey!!

    BalasPadam
  36. alaa..xsempat la...huhu kite balik kuliah dah pkul 3 td...huhu..xleh da la join ek abg ben?

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009