Susah juga kadang kadang ..

 

Hurm... jaga blog masing masing .. jangan kisahkan blog orang lain .. Cerita je tentang diri sendiri .. jangan usik blog orang lain .. Cam setengah setengah blogger popular buat .. Aman gitu .. kan ? Aman ke ? Kena kacau gak kan ?

Tang mana yang tak puashati tu yer ? Mereka suka.. mereka luahkan.. jadi satu kesalahan .. mereka tak suka , mereka luahkan .. pon jadi satu kesalahan ..  betul kan ?

Kadang kadang kita tau mana yang ikhlas dan mana yang tidak .. tapi biar je la .. kita tau , kita simpan dalam hati .. takkan nak g marah dia lak kan ?

Tak suka bukannya benci... suka tak semestinya sayang kan ? Ala kadar dah la.. susah nak jaga hati orang ni ... buat la camana pon , ada je tak kena ..

Cuba berblog tentang diri sendiri .. pon jadi kesalahan .. kata syok sendiri .. Apa kes ni ? semua tak kena ? Pastu nak blog pasal sapa ? Jiran sebelah ?

Semua tak kena je.. apa kata kita cerita pasal 'dia' jer ... Ramai ramai pakat tulis pasal dia .. mesti dia suka punya .. kan kan ?

40 ulasan:

  1. hurm.. blogging dengah hati.. heheh...

    BalasPadam
  2. betol2.... kite wat je y bek2... bru owg dop bowsang nan kite....

    BalasPadam
  3. dalam erti kata lain.

    kita tak mampu nak puaskan hati semua orang, ye dakk?

    BalasPadam
  4. hahaha masalahnya abg...tak tahu lah siapa 'dia' tu kalau tahu.. mesti cerita eklusif punyerrrr.. ntoh lerrr kalu pk sgt2 sal benda ni boleh jadi sawan ~

    BalasPadam
  5. biase la orang2 yang dengki semua ni. lagi2 pulak blog femes. :p

    BalasPadam
  6. aha2. jom pakat2 tulis psal 'dia' je. mesti dia suke benor. huhu

    BalasPadam
  7. itu masalh org en ben..skang ni saya tulis pasal awak plak..hehehe

    harap awak xmarah saya la ye..

    http://qasehdindakanda.blogspot.com/2011/01/aku-puas-dgn-mereka.html

    BalasPadam
  8. biasalah tu abg ben...manusia ni mmg tak boleh tengok org lain senang sikit, lebih sikit...ada je perasaan dengki tu dalam diri..terpulang pada masing2..nak salurkan dgn cara yg btol atau salah...

    BalasPadam
  9. people easy talk kn? suka condemn antara satu sama lain. that's what i read, i saw, among the bloggers. kdg2 rsa takut nk berblog. tp as long as kita tak amek isu sensitif, tak sentuh nama2 sensitif, tak buat apa2 sensitif, kira safe i think.

    BalasPadam
  10. hak3.. name pon manusia.. gtu la..huhu

    BalasPadam
  11. blog adalah hak pemilik tu..ikut suka dia la kan nak tulis apa...kalau x suka tak yah baca...jgn nak follow dia..kalau follow gak bermakna anda pun suka la dgn penulisan nyer...mana yang sesuai di dalam penulisan nyer kita amik sbg panduan...mana yang tak ok jgn la di ikut...hak masing2..hati masing2.. :)
    pppst....kenapa nie en ben emo je :-?

    BalasPadam
  12. bro ben...tak yah kisah pasal lalat ker..tungau ker..aper ker..bukan senang nak puaskan ati semua org..selagi apa yg kiter buat tu betul..layankan jer..tak yah nak amik port pn dgn langau2 itu..tak pun *sepak jer laju2, kompom insap lepas tu*huu.huu (",)

    BalasPadam
  13. tu jenis manusia yg xleh tgok org len senang. sume bende nk komplen. spaling senang, klu rasa xske...jgn bc.

    BalasPadam
  14. 2 la pasal en.ben...
    semua x betul...isk..isk..isk...

    BalasPadam
  15. adeh.. orang sampai bila pun takkn puas hati abg Ben.. >__<

    BalasPadam
  16. berblog dengan ikhlas dan jgn hiraukan anasir luarkan bro

    BalasPadam
  17. hehe
    setuju2
    biar dy sorg je pemes

    BalasPadam
  18. haha..kalo bercerita pasal DIA.*yang maha esa*..xde sape nak marah kan.?so kene la campur2 penulisan kita nie....

    BalasPadam
  19. jom kita wat cerita 'dia'..ngeh3..tp sape 'dia'?

    BalasPadam
  20. Kita rs browser firefox kita dh problem lah..td kita nak masuk blog abg ben dia ckp invited readers only..konpius..ingtkan abg ben mmg dh tutup belog..kita try guna ie browser baru boley

    BalasPadam
  21. abg ben.
    nis dah delete blog bayang2
    nis diganggu jugak
    nis ade blog baru..
    nis sgt2 sakit skrg

    BalasPadam
  22. pas nie kena jelajah dunia ayam , itik , lembu , kambing...sebab dorang reti tenet...hahhaa...gurau aje bro

    BalasPadam
  23. xyah nak susah2 sangat.. penampo je r individu yang cam2.. habis cte

    BalasPadam
  24. yeah! sgt stuju,
    blog kita, hak kita, kata kita.
    stuju sgt ngn kata2 bro ben. terbaekkk~! xD

    BalasPadam
  25. tu la..mcm2 kes da skang ni..g blog cni, maki, g blog sane, maki..ermm..hope lps ni xjd la bnda2 mcm tu lagi..

    BalasPadam
  26. en ben,citelaa pasal sy...hahaaa

    BalasPadam
  27. ssh nk puas kn hati org..
    so buat je kisah lalat tu..hehe~

    BalasPadam
  28. silap pulak, bkn lalat tp 'dia'.. =p

    BalasPadam
  29. wah berparti sakan lah si lalat uh lau sume blog tulis pasal die... lalas jenis ni ridsect cam ne pon susah nak mati nyer... huuuu~

    BalasPadam
  30. si "dia" tu mesti dah besar kan??
    tapi berperangai macam budak-budak lagi..haha
    tak boleh pikir "out of the box"..
    rase dia je betol kan..
    kesian kan "dia" tu..lambat matang..hahaha

    BalasPadam
  31. 'dia' tu kurang kasih sayang n pehatian kott... pe kate abg beri perhatian kt dia..LOL~ just kidding..hehehheehhehe

    BalasPadam
  32. betul...ketika kritikan yang anda terima semakin pedas
    maka semakin tinggi pula harga anda
    kerana ketika seseorang menggapai langit kejayaan
    musuh utamanya adalah bintang-bintang dilangit DENGKI...salam hati.....;)
    http://akukaudanpuisiku.blogspot.com

    BalasPadam
  33. btul3..ksian gler tgk blogger yang kne cm 2..tgk awek khairul fahmi..isk2..2 pn kena hentam..x phm sungguh..

    BalasPadam
  34. Orang2 mcm nie just biarkan jer dia dlm dunia dia encik ben..Bila dah penat sbb xdak org layan dia,dia akan stop sndiri la..Mcm kita buat masa kecik2 dulu..Kalo bapak kita bising marah2 kita senyap jer..So dia dah penat dia senyap la sbb dia tahu xde org layan dia..hihii

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009