Khamis, 13 Januari 2011

Susah juga kadang kadang ..

 

Hurm... jaga blog masing masing .. jangan kisahkan blog orang lain .. Cerita je tentang diri sendiri .. jangan usik blog orang lain .. Cam setengah setengah blogger popular buat .. Aman gitu .. kan ? Aman ke ? Kena kacau gak kan ?

Tang mana yang tak puashati tu yer ? Mereka suka.. mereka luahkan.. jadi satu kesalahan .. mereka tak suka , mereka luahkan .. pon jadi satu kesalahan ..  betul kan ?

Kadang kadang kita tau mana yang ikhlas dan mana yang tidak .. tapi biar je la .. kita tau , kita simpan dalam hati .. takkan nak g marah dia lak kan ?

Tak suka bukannya benci... suka tak semestinya sayang kan ? Ala kadar dah la.. susah nak jaga hati orang ni ... buat la camana pon , ada je tak kena ..

Cuba berblog tentang diri sendiri .. pon jadi kesalahan .. kata syok sendiri .. Apa kes ni ? semua tak kena ? Pastu nak blog pasal sapa ? Jiran sebelah ?

Semua tak kena je.. apa kata kita cerita pasal 'dia' jer ... Ramai ramai pakat tulis pasal dia .. mesti dia suka punya .. kan kan ?

40 komen :

erinn kechiik berkata... [Reply to comment]

'die' siapa?

^mISz MatAHarIEy^ berkata... [Reply to comment]

hurm.. blogging dengah hati.. heheh...

dyba gula-gula berkata... [Reply to comment]

betol2.... kite wat je y bek2... bru owg dop bowsang nan kite....

Ujang9897 berkata... [Reply to comment]

abaikan lalat..hehe

aish♥ berkata... [Reply to comment]

sokong2 (^^,)
hehehe

MATAHARI berkata... [Reply to comment]

dalam erti kata lain.

kita tak mampu nak puaskan hati semua orang, ye dakk?

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

hahaha masalahnya abg...tak tahu lah siapa 'dia' tu kalau tahu.. mesti cerita eklusif punyerrrr.. ntoh lerrr kalu pk sgt2 sal benda ni boleh jadi sawan ~

alin berkata... [Reply to comment]

biase la orang2 yang dengki semua ni. lagi2 pulak blog femes. :p

yatie's EPISODE berkata... [Reply to comment]

aha2. jom pakat2 tulis psal 'dia' je. mesti dia suke benor. huhu

qaseh johanna berkata... [Reply to comment]

itu masalh org en ben..skang ni saya tulis pasal awak plak..hehehe

harap awak xmarah saya la ye..

http://qasehdindakanda.blogspot.com/2011/01/aku-puas-dgn-mereka.html

man yusoef berkata... [Reply to comment]

biasalah tu abg ben...manusia ni mmg tak boleh tengok org lain senang sikit, lebih sikit...ada je perasaan dengki tu dalam diri..terpulang pada masing2..nak salurkan dgn cara yg btol atau salah...

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata... [Reply to comment]

people easy talk kn? suka condemn antara satu sama lain. that's what i read, i saw, among the bloggers. kdg2 rsa takut nk berblog. tp as long as kita tak amek isu sensitif, tak sentuh nama2 sensitif, tak buat apa2 sensitif, kira safe i think.

Gayahspears berkata... [Reply to comment]

hak3.. name pon manusia.. gtu la..huhu

aDisH.sHidA berkata... [Reply to comment]

blog adalah hak pemilik tu..ikut suka dia la kan nak tulis apa...kalau x suka tak yah baca...jgn nak follow dia..kalau follow gak bermakna anda pun suka la dgn penulisan nyer...mana yang sesuai di dalam penulisan nyer kita amik sbg panduan...mana yang tak ok jgn la di ikut...hak masing2..hati masing2.. :)
pppst....kenapa nie en ben emo je :-?

Baity berkata... [Reply to comment]

bro ben...tak yah kisah pasal lalat ker..tungau ker..aper ker..bukan senang nak puaskan ati semua org..selagi apa yg kiter buat tu betul..layankan jer..tak yah nak amik port pn dgn langau2 itu..tak pun *sepak jer laju2, kompom insap lepas tu*huu.huu (",)

sayangku berkata... [Reply to comment]

tu jenis manusia yg xleh tgok org len senang. sume bende nk komplen. spaling senang, klu rasa xske...jgn bc.

mOoN berkata... [Reply to comment]

2 la pasal en.ben...
semua x betul...isk..isk..isk...

ishiko berkata... [Reply to comment]

adeh.. orang sampai bila pun takkn puas hati abg Ben.. >__<

Syafiq Rosli berkata... [Reply to comment]

berblog dengan ikhlas dan jgn hiraukan anasir luarkan bro

aienz nawawi berkata... [Reply to comment]

hehe
setuju2
biar dy sorg je pemes

forever love berkata... [Reply to comment]

haha..kalo bercerita pasal DIA.*yang maha esa*..xde sape nak marah kan.?so kene la campur2 penulisan kita nie....

Are-Gya berkata... [Reply to comment]

jom kita wat cerita 'dia'..ngeh3..tp sape 'dia'?

mia.lia berkata... [Reply to comment]

jom!hahaha

Rina berkata... [Reply to comment]

Kita rs browser firefox kita dh problem lah..td kita nak masuk blog abg ben dia ckp invited readers only..konpius..ingtkan abg ben mmg dh tutup belog..kita try guna ie browser baru boley

pen biru berkata... [Reply to comment]

abg ben.
nis dah delete blog bayang2
nis diganggu jugak
nis ade blog baru..
nis sgt2 sakit skrg

Ravishing In Red berkata... [Reply to comment]

pas nie kena jelajah dunia ayam , itik , lembu , kambing...sebab dorang reti tenet...hahhaa...gurau aje bro

kay_are berkata... [Reply to comment]

xyah nak susah2 sangat.. penampo je r individu yang cam2.. habis cte

fariehan ibrahim berkata... [Reply to comment]

yeah! sgt stuju,
blog kita, hak kita, kata kita.
stuju sgt ngn kata2 bro ben. terbaekkk~! xD

niesz berkata... [Reply to comment]

tu la..mcm2 kes da skang ni..g blog cni, maki, g blog sane, maki..ermm..hope lps ni xjd la bnda2 mcm tu lagi..

Woofer Storm berkata... [Reply to comment]

en ben,citelaa pasal sy...hahaaa

AzRi AzyAn berkata... [Reply to comment]

ssh nk puas kn hati org..
so buat je kisah lalat tu..hehe~

AzRi AzyAn berkata... [Reply to comment]

silap pulak, bkn lalat tp 'dia'.. =p

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

hik2...

yad'z berkata... [Reply to comment]

wah berparti sakan lah si lalat uh lau sume blog tulis pasal die... lalas jenis ni ridsect cam ne pon susah nak mati nyer... huuuu~

Amira Anorah berkata... [Reply to comment]

si "dia" tu mesti dah besar kan??
tapi berperangai macam budak-budak lagi..haha
tak boleh pikir "out of the box"..
rase dia je betol kan..
kesian kan "dia" tu..lambat matang..hahaha

farhaniza azman berkata... [Reply to comment]

'dia' tu kurang kasih sayang n pehatian kott... pe kate abg beri perhatian kt dia..LOL~ just kidding..hehehheehhehe

Ina berkata... [Reply to comment]

saper dia?..saper dia??

PenyairSenja berkata... [Reply to comment]

betul...ketika kritikan yang anda terima semakin pedas
maka semakin tinggi pula harga anda
kerana ketika seseorang menggapai langit kejayaan
musuh utamanya adalah bintang-bintang dilangit DENGKI...salam hati.....;)
http://akukaudanpuisiku.blogspot.com

nazrul ashraff berkata... [Reply to comment]

btul3..ksian gler tgk blogger yang kne cm 2..tgk awek khairul fahmi..isk2..2 pn kena hentam..x phm sungguh..

JUNKO-EL-HIDA berkata... [Reply to comment]

Orang2 mcm nie just biarkan jer dia dlm dunia dia encik ben..Bila dah penat sbb xdak org layan dia,dia akan stop sndiri la..Mcm kita buat masa kecik2 dulu..Kalo bapak kita bising marah2 kita senyap jer..So dia dah penat dia senyap la sbb dia tahu xde org layan dia..hihii

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI