Akan ku miliki hatimu itu .. (2:18)


" Camana eh ? .. Camana aku nak pujuk si Sabrina tu .. Hurm.. Takkan nak bagi sajak kot ? Bunga ?
Aiseyman ".


" Masalah betul la.. Kalau single , mmg best .. Tapi bila ada orang nak , masalah pulak yang aku kena tanggung .. Adoiii.. ".


" Ajak kuar g bandar esok ? Iskh.. Segan pulak aku.. Ajak sekali si Lisa ? Warghhh.. tak leh nak bermadah pujangga nanti ! Hahaha.. Adoi.. Hampeh tu laaa.. "


" Takkan nak pujuk melalui sms je ?  Susah nak yakinkan dia yang aku dengan Adawiyah takde apa apa .. Tapi dah mmg aku dengan dia takde apa apa.. Bukannya aku buat salah kan ? ".



Bermonolog sendirian aku.



" Haaaa... aku tauuu.. Ajak pergi perpustakaan atas alasan nak cari bahan rujukan ! Jeng jeng jeng .. Mesti ok punya tu.. Nanti dalam bas , boleh la aku jelaskan pada dia .. Haaa... Lisa ? Ahh... Mesti dia tak nak ikut punya sebab boring pergi perpustakaan .. Hehehehe... Yearghhhh .. cun cun .. ". 



Telefon bimbit HTC Desire HD ( tajaan khas novel ni ) , aku keluarkan. Baru je nak taip sms , tiba-tiba ada sms masuk .



Salam . Ben , esok aku dengan Adawiyah turun kampung kau. Saja jalan-jalan. Riana pun ada. 


" Hah ???? Diorang nak turun esok ??? Biar betul ??? Aik ? Riana ? Kata dah takde apa apa ??  Iskh , Wan ni.. betul la suka kasi aku pening kepala !  "


" Camana eh ? "


" Takkan aku nak usung diorang semua pergi perpustakaan tu ? Adawiyah pasti cemburu kalau tengok aku dengan Sabrina. Dan pasti Sabrina tak ikut punya . Wahh.. aku gila macam ni ! "


-SAMBUNG-

8 ulasan:

  1. saya sabar je tunggu bile nak sampai ending drama life series ni =D

    BalasPadam
  2. makin complicated nmpknye... hehe ..
    jgn2 cik anon to sabrina... ben cpt le munculkan cik anon tu.... da x saba nih.. huhu

    BalasPadam
  3. adohhhh....apa jadi ni nantiii??? aiyakkk

    BalasPadam
  4. aiyook... kacau daun la si wan nie huhu

    BalasPadam
  5. balas lah sms tu kata tak payah datang....!!!

    pandai2lah cari alasan...
    beb...sabrina cun tu beb, takkan nak lepas mcm tu je...

    BalasPadam
  6. adohai...rumit ni!
    pikir alasan cepat..

    BalasPadam
  7. hahahahha! mmg gila punya dugaan cinta utk ben.. aiyoyoOoooo~ byknya hati yg ben nk kna jga.. huhh!

    *bwtlah kptsan dgn mjga hati org yg anda yakin dpt mjga hati anda..

    gud luck... =))

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009