Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 12 Mac 2011

Disebalik Tabir Misi ke Sedenak ..

 

Aku demam lagi ari ni .. Hurm .. nak dibatalkan misi , amat tidak patut kerana Mat Gebu dah sediakan segala persiapan .. Aku tetap teruskan misi ini .. Mau tak mau , aku kena telan ubat ..

Jam 10 pagi.. patutnya aku ngan wife dah kena bertolak.. tapi masih belum lagi sebab aku belum sedia lagi .. hehehe.. Aku terima sms dari Mia 1tube yang mana diorng dah nak tiba Ayer Keroh .. Patutnya aku jumpa diorg kat sana .. hehe..

Dalam jam 11 pagi .. baru keluar .. Wife drive.. Aku tidur dalam kereta.. sebab makan ubat.. ngantuk giler .. Kena dengan cahaya matahari , aku lagi tak boleh bukak mata ...

Sebelum tu , janji dengan Adi Budika nak jumpa kat Ayer Keroh.. Mia 1tube terus ke Sedenak .. Dalam kul 12 lebih , bersua dengan Ady kat Ayer Keroh.. Kemudian terus gerak ... Kali ni aku drive ..

Aku tengok jam .. lewat sejam dari sepatutnya.. Aku bawak dengan kelajuan yang 'dibenarkan' .. hehehe... Perut lapar dah ni... Dalam kepala nak melantak banyak banyak kat umah Mat Gebu .. hehehe.. lapar siott ..

Sampai sampai , aku tengok diorng dah makan.. Wah.. lapar lapar.. Terus bersalaman dengan diorng ..  Ke meja makan.. cerita banyaktakde , terus aku amik nasi ayam... Eh , aku tertanya dalam hati, " diorg ni daah makan ke ? "

Bila aku tengok ada yang dok makan kek tu , aku beranggapak diorng dah makan ...Aku terus ke meja utama .. Amik pinggan ... amik nasi.. terus pilih lauk.. Makaaannn ... Hurm

Tapi diorng tengok aku.. Aik ?? Takkan diorng dah makan kot ? Ke segan nak makan .. Dah la aku orang terakhir masuk ke dalam rumah tu.. hehehe.. tau tau orang pertama lak makan.. hahaha...

Bila aku dah start , baru semua pakat bangun amik.. Laaaa... tak makan lagi diorng rupanya .. haihh.. sori la geng... tak dapat nak dielakkan ... hehehe ...

Bersambung ...

Selesai misi Sedenak !

IMAG0124

Alhamdulillah ... Selesai ! Aku risau gak projek Sedenak ni tak menjadi.. Walaupun ada halangan pada awalnya tapi syukur pada Allah , segalanya telah diselesaikan dengan jayanya !

Kehadiran beberapa blogger yang aku tak jangkakan hadir telah menyerikan gathering Sedenak ini ... Terima kasih kepada semua kerana sudi hadir dan terutama kepada MAT GEBU kerana menjadi tuan rumah...

SEGMEN KHAS BLOGGER : LELAKI vs PEREMPUAN

- SEGMEN DITUTUP-

Ini bukan segmen cari gaduh yer .. Ini sekadar segmen memberi pandangan masing masing dari semua sudut ...

Terbuka untuk blogger lelaki dan juga perempuan ..Yang pastinya lelaki , berkenaan perempuan dan perempuan berkenaan lelaki ... Ok ?

Jika berminat .. Sila buat satu entri ..

  1. BANNER BEN ASHAARISila letak banner ini ..
  2. Tajuk : BEN ASHAARI : BLOGGER LELAKI vs PEREMPUAN dan linkkan ke entri ini ..
  3. Soalan ini dijawab oleh blogger PEREMPUAN
    1. Dalam memberi pendapat dalam entri , apakah blogger lelaki benar benar ikhlas ?
    2. Blogger lelaki malu nak letak gambar ? Kenapa ?
    3. Pada pendapat anda , kenapa lelaki berblog ? Secara umum ..
    4. Blogger lelaki lebih mudah dapat ramai follower berbanding perempuan ? Kenapa ?
    5. Blog lelaki yang anda wajib masuk setiap hari ..
    6. Jika anda blogger lelaki , apakah yang akan anda letak dalam blog anda ..
  4. Soalan ini dijawab oleh blogger LELAKI
    1. Dalam memberi pendapat dalam entri , apakah blogger perempuan benar benar ikhlas ?
    2. Apakah anda suka melihat blog blog perempuan yang penuh dengan gambar ?
    3. Pada pendapat anda , kenapa perempuan berblog ? Secara umum ..
    4. Blogger perempuan mempertaruhkan wajahnya untuk mendapatkan ramai follower.. Benarkah ?
    5. Blog perempuan yang anda rasa patut POPULAR !
    6. Jika anda blogger perempuan , apakah yang akan anda elakkan dari bercerita dalam blog ..

OK .. Jangan marah yer.. ni bukan episod cari gaduh .. Kita baca pendapat masing masing .. Ni suka suka je yer .. Jangan anti aku lak ! Haaa.. ni hiburan di hujung minggu sementara aku nak bervlog dengan MAT GEBU .. oke ?

Tinggalkan url entri korang kat ruangan komen... tutup tengah malam ni .. cepat cepat ...

Membanggakan !!

 

Semalam aku buat segmen khas lewat petang .. Saja aku mula petang dan akhir pada tengah malam ... Hehe.. malas nak buat lama lama.. nanti tak terupdate lak .. hehehe ..

Dan dah berakhir pon ... Ada 73 buah blog lelaki kesemuanya .. Tak sangka seramainya tu ... 73 tu ramai tau untuk jangka masa pendek tu ..

Soalan soalan pulak mmg soalan 'panas' .. saja nak kasi panas .. nak tngok keikhlasan blogger lelaki menjawabnya ... Aku rasa ari ni pon aku nak buat segmen khas.. Nak tengok pendapat para blogger .. hehehe..

Amacam ? OK tak ? Ops... sebelum tu , aku dah senaraikan kesemua blog blog lelaki tu di BENASHAARI 2 .. Nak tambah kenalan , silalah ke sana ...

Terima kasih kepada semua blogger lelaki yang join segmen LELAKI tu ..

JELAJAH BLOG : BILA BLOGGER LELAKI BERGOSSIP

 

Grr... tak sangka ramai gak blogger lelaki nak bergossip tentang blogger perempuan eh .. Masa untuk membaca pendapat mereka.. aku pasti , segalanya menarik !! Bosan ? Inilah masanya menambah kenalan .. Bukan mudah nak kumpul blogger lelaki.. huhu ...

http://jomlepakzz.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-lelaki.html

http://jack-sietbalau.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://mydecrescendo.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://expressidunia.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://iniaminzunaidi.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://pezolstylez.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://belongtonazrul.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://mrdaha.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://trigyy.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://apisv3.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://fuyohblog.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://msyukris.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://armandoet.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://emyonce.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://akusipencari.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://bahulucom.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://akusipencari.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://haffizmohdnoor.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://resepihidupku.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://flamebone89.blogspot.com/2011/03/segmen-jelajah-blog-2011-aku-ni-blogger.html

http://nazirulhazwanws.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://teratak19.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://bulanpurnama89.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://mangges.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://abangsays.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://akhelaken.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-lelaki.html

http://aq-keyri.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://aidildbahri.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://kchhitam.blogspot.com/2011/03/aku-ini-blogger-lelaki.html

http://abuhanif186.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://www.adybudika.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://riez1004.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://bloghazmin.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://iqbalhakimi.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://cuhax.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://solomolo.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://zubir5588.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://www.blackrosehunter.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://inisafwan.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://taufiqtiramisu.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://ninenov91.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://notaekstravaganza.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-2011-aku-ini-blogger.html

Kenapa aku suka tolong blogger ?

 

Aku dapat satu mail di FACEBOOK ...

"sebelum ni saya rasa saya tak layak nak bantu kwn2 blogger lain sebab rasa mcm tak cukup ilmu lagi, NEWBIE... tapi baru saya faham, tak kira la siapa kita, tapi kita kena saling tolong menolong....
tadi ada saya buat entry pasal kesilapan saya dlm berblog dulu. dan saya pesan kwn2 tak buat perkara yang sama. tak sangka pulak ramai yg berterima kasih, dan dengar nasihat saya. terharu sangat!!!
lepas tu ada jugak mintak sy komen blog dia, dia kata sgt hargai kalau sy sudi komen blog dia....dan ada jugak mintak saya tolong support blog dia & bila saya supprot, dia ckp terima kasih n sgt2 hargai...terkedu!!!

pastu saya ada tolong satu blogger tu sebab header dia bermasalah, tak sangka dia buat entry berterima kasih kat saya... terharu, sedangkan itu sy tolong biasa2 aja....
then baru saya faham kenapa BEN  suka tolong blogger2 baru...bukan sebab nak pemes, tapi kita akan rasa puas, hepi, dan dapat ramai kawan.... "

 

Sekurang-kurangnya .. ada yang memahami akhirnya ...

Rasa cam hampeh !!

 

Kelmarin .. satu petang aku tak udpate blog... Walaupun ada orang masuk baca tapi aku rasa sangat sangat tak best langsung.. Aku rasa blog aku bersawang walaupun aku tak update selama 3 jam !

Hari ni , sepanjang malam aku keluar , aku tak update .. mak aih.. gatal sungguh jari jemari aku.. tak sabar sungguh nak balik rumah.. Rasa cam .. hurm.... hampeh !!

Bila sampai je rumah , terus aku update satu entri.. hurm... baru rasa lega.. Cam aku recharge blog aku ni.. kasi bertenaga .. tu baru semalam.. Kalau sehari ? dua hari ? seminggu ?

Aku tak tau la camana orang leh biarkan blog dia tak berupdate berhari lamanya ... huih.. kalau aku ? Biol pala otak dah .. Blog aku perlu diupdate selalu.. ibarat berita ... Walaupun aku mengarut atau sekadar bersegmen , namun ianya perlu update.. kalau tak update , maknanya aku dah .....

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI