Perlu sombong dalam dunia blog ?

by - Mac 25, 2011

 

Segala kenangan semalam masih lagi segar dalam kepala otak aku ni ... Bukan dok ingat apa tapi segala pengalaman semlm memberi kesan yang mendalam ..

Aku ingat aku sorang je gila online tiap kali berpeluang melakukan begitu tetapi semalam , kesemua rakan yang punya blog , mengonlinekan diri di majlis rasmi sambil mendengar ucapan pihak yang terbabit antaranya PRESIDEN NEF , PERDANA MENTERI dan penyampaian hadiah bagi para pemenang ..

Rakan rakan yang ada termasuk big boss Adverlets tu pon online weh ! Bayangkan mereka tau menghargai masa tu .. Blogger Amanz.com .. dia pon update blog ... hehehe..

Ada aku tanya dia... berapa tahun dah dalam dunia blog ni..Soalan yang aku ajukan kepada Amanz.. Dia kata dah bermula pada tahun 2005 dan soalan feveret aku... Sehari berapa post ? 5 post !! 5 weh ! bukan satu pastu blogwalking sepanjang hari !!!

Ada lagi orang yang pintar dalam dunia IT aku jumpa semalam .. Yang menariknya , sombong ? Takde maknanyaaaa... Peliknya , blogger yang kononnya popular padahal tak la mana pon popularnya tetapi berlagak macam artis baru menang ACADEMY AWARD ! Pergh... dasat.. padahal blog cerita pasal diri sendiri jer ! Tu pon nak berlagak !! Tah hapa hapa..

Jangan lupa , banyak lagi blogger yang kat luar tu setanding kita tapi masa mereka belum sampai lagi.. atau belum ada rezeki lagi .. Jadi , tak perlu la nak berlagak mana pon ... buang masa jer..

Bagi aku , blogger seperti peniaga.. dengan pembeli kena senantiasa ramah .. bukan satu lakonan tapi anggap itu satu ibadah.. memberi dan menerima ... dengan seikhlas hati ..

You May Also Like

18 comments

  1. sombong mcm mana pon xbwk ke mana....
    biar la xda popular, asal x menyakitkan hati mana2 pihak..:)

    BalasPadam
  2. kalau sombong x mau mai dah kedai dia..
    cuba ramah....tgk brpa ramai yg singgah ;)

    slmt pagi pok beng!

    BalasPadam
  3. buat apa nak sombong2, buat rugi diri sendiri je..

    BalasPadam
  4. utnuk ape sombong kan?rugikan diri sendiri jerr..sebagai blogger kite perlu sokongan dari blogger lain juga.

    BalasPadam
  5. sapa yang sombong tu abg ben ? ish , tak syok la kalau sombong camtu , kan ? kan ?

    jemput datang blog anna eh :)

    http://storyhatianna.blogspot.com

    tenks :)

    BalasPadam
  6. saya tak sombong cuma jarang nak beramah emsra dengan blogger lain... tak reti la..dunia relaiti pun sy mcm tu..

    (ini first time komen kat blog ni..heheheh)

    hai, ben!

    BalasPadam
  7. setuju... tak kemananya sikap menyobong itu...

    BalasPadam
  8. sombong buka boleh bawa mati pon.
    HAHAHA
    :D

    BalasPadam
  9. Biar lah dia nk sombong pun.kita xrugi pape.itu la ragam manusia.untuk kita ni,jd kan teladan... Sok lusa,bila ajal mjelma,yang sombong tu pun kna masuk dlm tanah gak,bukan kena frame pun dia tu.ehe

    BalasPadam
  10. btol tu..yg sombong tu sje cri nahas..org benti g blog dia bru taw..

    BalasPadam
  11. err...adakah 'beliau itu' lagi? hehehehehehe..

    BalasPadam
  12. x de mkne nye nk sombong la,
    bukan dpat ape pn,
    hehe

    BalasPadam
  13. sokong abg ben..siapakah blogger itu??..hehe..gatai nak tahu..
    saya tak sonbong kan...? hihi.. :D

    BalasPadam
  14. ala ramai lagi blogger yg menyombong . berlagak artis . tapi entry diorang tak hape2 jugak. tak de motif tapi berlagak kemain lagi .
    ah menyampah la !

    BalasPadam
  15. huu mmg ramai blogger yg sombong .
    bkn lah mengharap org follow , tp at least dpt cmnt blog kita pn cukuplah . dtg balik ke .
    atleast rasa dihargai ;)

    bro ben tknk cmnt kita balik kah ? hehe ;)

    BalasPadam
  16. dalam hidup tak perlu berlagak .
    takut nanti bila kita jatuh , tiada yg mahu menghulurkan tangan untuk membantu :) masa tu baru tahu langit tu tinggi ke rendah

    BalasPadam