Blogger otai tak semestinya otai ..

by - Mac 29, 2011

 

Bila sebut blogger otai , pastinya dalam kepala dok pk bagus abis laa dalam bab bab blogging ni .. Aku antara mereka yang gemar ingat aku otai ! Mak aih.. malu aku .. Old timer mungkin walaupun tak la old mana pun ... baru setahun lebih je... tu pun tak lepas lagi 1 tahun 6 bulan.. haaa.. muda lagi kan ? Jadi sila tarik balik gelaran tu..

Ada yang dah bertahun tahun blogging pon tak nak digelar otai .. Otai ni apa sebenanya ?? Apakah dia mahir dalam dunia blog layak digelar otai ? Atau dah berpengalaman dalam dunia blog maka selayaknya dia digelar otai ?

Aku pon tak tau la .. dari mana datangnya perkataan ni pon aku tak pasti.. Yang aku tau sejak aku register blogspot ni , otai ni dah meniti di hujung jari jemari blogger ..

Sapa otai sebenarnya ? Hahaha.. jgn tengok aku.. Mat Gebu pon korang jangan tengok.. kang korang tengok dia , dia tengok aku balik .. sapa susah ? Otai gak susah .. Otai makanan tuu.. haahha..

Jadi.. tiada otai tiada petai..

entri 6 minit di stesen erl tasik selatan.. hahaha..

You May Also Like

44 comments

  1. ABANG BEN YANG HEBAT KAU MEMANG DEBOMB.KAT ERL PONGG BOLEH BLOGGING.CAYALAH.NI MEMANG OTAI :P

    BalasPadam
  2. nak jadi otai jgak...tp belog aku hampeh punya...hahaha

    BalasPadam
  3. petai sedap. buat masak dgn sambal udang. perghh ! pastu bau kat tandas pun melekat! haha!

    BalasPadam
  4. hehehe...smpat lagi bro ben buat entri..ramai dah blogger otai skunk nih..xp yg sy tau bro ben, mat gebu, kak kujie n kak dahlia je..tehee..

    newbie blogger je lagi...

    BalasPadam
  5. disebabkan bro ben la sy ade matlamat..

    beli netbook spy ley bawk mana2 cm bro ben..skng tak ade netbook pon nak dkt 10 entry sehari=P

    BalasPadam
  6. Bagi saya otai tu maksudnya orang yang berpengalaman dan power dalam bidang tertentu, jugak ramai peminat dan apa yang dia buat jadi perhatian orang. Dalam situasi blog, apa je yang ditaip akan menarik perhatian orang untuk membaca dan mengomen. Jadi abg ben memang otai hehehe.. *pandai2 je translate sendiri hehehe..*

    BalasPadam
  7. sape yg otai dia yg makan petai..
    sape otai lepak kt pantai..
    sape otai kaki berjuntai...
    sape otai?? itulah pemilik blok santai...

    siapakah dia?? lalala~ ^^,

    BalasPadam
  8. xmudah jadi otai blog tapi tidak mustahil boleh jadi otai blog.
    yang penting macam ben tulis dlm catatan sebelum ni "keikhlasan berblog"

    Hakiyat dan hakikat si telur
    FARISZ@AZ.Com FanPage

    BalasPadam
  9. cmna nk jd otai cm bro ben ni ?
    nga kt ERL pn bole update !
    MARVELLOUS ! haha

    BalasPadam
  10. love the petai too..klu blog tu petai mesti best kan...hehehe just kidding

    BalasPadam
  11. abang bean makan petai lalu menjadi otai~

    BalasPadam
  12. memang blogger sejati..mana-mana pun boleh update...:)

    BalasPadam
  13. bang taknak ngaku otai pun yang lain tetap anggap ben ashaari otai!

    BalasPadam
  14. setuju sgt! sebab tu sy ada buat entri ringkas pasal BLOGGER LAMA TAK SEMESTINYA ADA APA YANG BLOGGER BARU ADA. heeeee~

    http://gadisarawakcorner.blogspot.com/2011/03/blogger-lama-tak-semestinya-ada-apa.html

    *tiba2 terasa nak promote! adoi!*

    BalasPadam
  15. siapa otai sebenarnya ?? buat satu undian. baru kita tahu siapa otai..

    BalasPadam
  16. abe ben memang otai ...
    dalam masa 6 minit (duduk kat stesen lrt pun sempat update blog ... kalau eyna mesti kat kepala nie fikir nak sampai rumah cepat ...

    BalasPadam
  17. http://wwwmohdridwan.blogspot.com/2011/03/apa-perasaan-korang.html ape perasaan korang bile kawan buat korang macam nie,jawab??

    BalasPadam
  18. As salam.. Otai sgt abg ben.. d mana2 berbelog.. x sempat nk rindu dah ader.. hehehe..
    saya respect sama mu abe ben..
    sangat merendah diri,walo x rendah.. ^_^v

    BalasPadam
  19. akk pun tak reti nk tafsir otai ni apa, yg akk tau burger otai byk kat bansar ni heheeh.

    bg akk suka guna perkataan tersohor, mcm ben mmg blogger tersohor, sape tak kenal, semua org kenal...bestttt

    BalasPadam
  20. YOU MEMANG OTAI .. UHUK, HA TGK NIE, CARA TITIK2 DA JANGKIT2 DA .. KT OPIS TDI PN WAT KEJE CAMNIE, KENA VIRUS ABG BEN LER NIE .. ADEH

    BalasPadam
  21. ben makan petai terus jd otai pstu bersantai-santai smbil pegang rantai untuk membantai siapa yang suka nk menggataii..hihiksss

    hai ben..


    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/memek-muka-jelir-jelir-comel-ke.html

    BalasPadam
  22. haish..pas ni nk makan petai byk byk lah , sure nnti boleh jd blogger otai

    BalasPadam
  23. tiada otai tiada petai..yg ada hanya sambal tempoyak...

    adehh...tibe2 jadi lapar...skodeng blog bro ben pon lapar...2 blom skodeng blog mat gebu..hehhee ^__^v PEACE~

    BalasPadam
  24. huhuhu..takpe..nanti kita makan petai.lalala

    IKLAN FREE & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
    & JariPlastik

    Pendedahan Exclusive : Penyanyi Islam Membidas Mufti

    LabiLabi da follow kamu

    BalasPadam
  25. nak jugak tahu, apa maksud otai tu yer..^^,

    BalasPadam
  26. tak kisah la...janji entri menarik minat pembaca..

    BalasPadam
  27. Otai tu maksud sebenarnya ialah 'old timer', atau orang lama, tak kira dia terkenal atau tidak. Sekarang mungkin membawa maksud yang berlainan. Hebat dan du kenalu ramai. :)

    BalasPadam
  28. hmm..dulu boleh dikata pelopor blogger yg famous di antaranya rudy bluehikari, fajar, tok rimau, geng sollahjah, sis red, sultanmuzaffar, vovin, bro ajami.
    famous dalam masa yang singkat dan boleh bertahan sangat mengkagumkan.

    BalasPadam
  29. otai tu stand for "burger otai" hahah..


    Gempa bumi bakal melanda di Malaysia jugak? Nauzubillah...
    KIAMAT SEMAKIN DEKAT DENGAN KITA

    BalasPadam
  30. Blogger otai tu tak kot tapi sesuai sangat En Ben digelar blogger senior.Iyelah, senior jika dibandingkan dengan blogger2 yang baru nak kenal dunia blog atau blogger lama tapi tak kenal-kenal dunia blog ( sbb banyak sgt bendanak explore)

    BalasPadam
  31. as salam..
    ekeke~ dari tahun 2004 dah ada.
    tahu dari blogger 'pak lepat'. dah tak jumpa link blog beliau.
    ekeke~

    encik ben dipanggil otai sebab berblog tak kira masa. sempat lagi update kat mana-mana~
    huhu~

    BalasPadam
  32. sampai sekarang tak tau makna otai...ada ke dlm kamus dewan????

    BalasPadam
  33. abg ben gile blog..hehe..sebab tue di paggil otai!.. ;)

    BalasPadam
  34. haha..abg ben la yg blogger otai 2..
    ngeeeeeeeeee~ =D

    BalasPadam
  35. otai tu maksud dari old timer kan en.ben??? my personal pendapat otai ni org2 yg dah boleh kita panggil lagenda...hehehe en.ben ni saye lebih suke panggil dengan panggilan mesra jelah...ape ye..blogger pojaannn..hehehe boleh tak en.ben?

    BalasPadam
  36. blogger otai.
    macam mana tu alu abg ben pun kata bukan
    susah nk cari tu.

    BalasPadam
  37. ahak..tuh lah bro..knp lah bleh kluar perkataan otai tuh kan..

    BalasPadam
  38. Otai - OLD TIMER maa ... old taim .. apa daa .. :P

    BalasPadam
  39. Salam Ben .. saya dah buat satu entri OTAI .. :) agak2 boleh terima tak penerangan tu?

    http://hasrulhassan.blogspot.com/2011/03/apa-itu-otai.html

    BalasPadam
  40. abg ben... otai tu tak semestinye lame.. tapi berpengalaman... okey lah tu... salah satu yg otai jugak kan??? otai trafik! oups! hihihihi.... :D guwaw je abg ben... jgn wat statement.. larik laju2 kang... hihihi...

    BalasPadam
  41. otai ni kenkadang bkn sbb lama tapi sbb dia tau banyak benda yg org lain tak tau,kira berkebolehan la tu

    lagi satu otai ramai yg tau ni... otai burger. :P zasssss

    jgn mare haaa,nnt kene jual

    peace abg ben and the gang

    BalasPadam
  42. 'Otai' bermaksud 'buah yang berjus'... bermakna orang yang berpengalaman dalam bidangnya dan dengan itu dia dihormati.

    Perkataan lawan bagi 'otai' ialah 'kotai', iaitu 'buah yang telah kekeringan, yang dah tak berair'.

    ;-)

    BalasPadam
  43. otai tu = org yg terer dalam bab tertentu...kekeke.. yang selalu dapat sambutan atas apa yang dibuat...

    pada saya ~ En BA Otai bab2 blog ni...apa sahaja N3 mesti tergerak nak membaca or mengomen...

    Mcm En Mat Gebu ~ otai bab makanan dan barang antik tu

    tapi saya pun otai jugak, otai seperti yang dibawah ni:-
    O -orang
    T -tak
    A -ada
    I -idea

    BalasPadam
  44. nak panggil bro ben otai.. tapi ben suruh tarik balik, paggil org lama je la..hehe

    BalasPadam