Makcik jiran sebelah pesan kat aku ..

by - Mac 28, 2011

 

Ada satu makcik ni .. dia pesan kat aku la ... masa tu aku kecik lagi ... Dia pesan , kalau ada blog nanti ... jangan mengarut dalam tu.. Pastu , kalau bercerita dalam tu pon , jangan la asik dok bangga diri .. Kena sedar diri skit .. Kita makin hari makin tua .. makin kedut muka ! Patutnya makin kedut muka makin bertambah amalan .. kan ?

Tu dia pesan kat aku .. Aku kecik lagi masa tu.. aku pon pelik gak .. nape makcik ni pesan kat aku gitu ? Aku bukannya ada komputer .. Tapi tak pe.. aku terus dengar dia merapu ..

Dia pesan lagi . bila dah orang kenal blog kita , jangan la tak pandang orang bawah .. Pastu jangan perasan lak dok popular memanjang .. Tak bagus mana pon tulisan kita tu .. Kita je dok perasan diva ... haa.. tu dia pesan laa ..

Pastu dia pesan lagi.. Nak berjaya , biarlah cara yang betul .. jangan lupa bawak kawan kawan sekali .. bila ramai berjaya , baru bermakna hidup ni.. Apa guna kita sorang sorang je berjaya tapi kawan kawan lain terkapai kapai ?

Wah.. makcik ni macam tau tau je aku nak jadi blogger satu hari nanti .. Pesanan dia tu , aku tak amik kisah sangat sebenarnya .. yelah.. aku budak lagi kan ..

Tiba-tiba , makcik tu pegang aku .. waaahh.. aku ingat lagi ... muka dia berubah jadi mak limah... ceh. .aku mimpi rupanya.. haih.. tu la.. tidur tak basuh telinga ! adeh..

You May Also Like

59 comments

  1. haha kuat penangan mak limah ni sampai termimpi-mimpi..

    BalasPadam
  2. kim salam makcik tuh.. hehe

    BalasPadam
  3. kim salam makcik tuh.. hehe

    BalasPadam
  4. kak limah pesan..len kali nak tido bace doa!!bahaha:P

    BalasPadam
  5. la.. mimpi upanya.. terkejut gak klu dulu2 ade makcik yg pandai berblog..

    BalasPadam
  6. lepas ni.. ramai le yang teringin nak mimpi makcik tu.. tak dapat mimpi makcik mimpi pakcik pun tak pa.. hehehe.. ade yg tersirat tu..

    BalasPadam
  7. Rasanya ada maksud tersirat.
    Dalam masa sama teguran yang bagus untuk semua blogger.

    Kalau Tak Suka , Pulangkan!!!....
    Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita

    BalasPadam
  8. wow mak limah ni....sempoi lah...
    dengar ye ank2...nasihat tu...

    BalasPadam
  9. mak cik mane lak nie bro ben.. tbe2 jadi kak limah..mimpi rupenye..

    nasihat yg bagus untuk semua bloggers.. thankz ben :)

    mak cik tu tau2 je ben nk jadi blogger da besa nnt..hehe

    BalasPadam
  10. hahaha kak limah boleh datang dalam mimpi~ dah syat!!~ err,ingat betul2 tadi. HAHAH. zaman dulu dulu dah wujud blog eh.? xD

    BalasPadam
  11. i loooovveee that makcik.......

    BalasPadam
  12. adess!!
    terkena eden!!
    mimpi upenyerr!!
    tp kan mak cik tu mesti ahli nujum kan..
    camane dia tau abg ben nak jadi blogger??
    petua baru :
    sblm tido basuh telinga ..
    erk..



    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam
  13. makcik tu nyanyi x lagu enjet2 semut?? heheee

    BalasPadam
  14. baik makcik tu kan ben...dan mujur saya kenal ben leh ben bantu jd blogger juga.dan saya pun nak baik cam ben la..

    BalasPadam
  15. haha abg tipuuuu.. baeklah akan ingat pesan makcik tu jugak ...

    BalasPadam
  16. apa blog makcik tue ek

    klik link nie untuk ke
    BroFramestone Blog

    BalasPadam
  17. baru tahu tidur ni kena basuh telinga XD

    BalasPadam
  18. lawak tol laaaaaa,..iissshhh abg ben ni,..hehehe

    BalasPadam
  19. Abg Ben... Saya pun nak join Gegar blogger baru gak... Hehehe, ni url saya http://fizalinolie-buahhatiku.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

    BalasPadam
  20. hahahahah!!
    beriya2 ingatkan ada makcik pesan mcm tu btl2 kat abg ben, terer makcik tu kalau mcm tu, dah boleh predict abg ben bakal jadi blogger yg berjy dn tau akan kewujudan blog suatu hr nanti eh!!..

    BalasPadam
  21. Hahahahahaha... Mimpi mak limah yang membawa seribu makna. Yup! saya setuju apa Yang tersirat di sebalik cerita Abg Ben. Sepatutnya sebagai org yang berilmu kita patut ikut resmi padi " Semakin berisi, semakin tunduk" dan tak salah kita menghulurkan tangan kepada yg memerlu. Rezeki yg Allah limpahkan kepada kita adalah utk dikongsikan... Andai juga kita menghargai orang lain, nescaya org lain akan lebih menghargai dan menghormati kita... Haaaa... tulak pesanan arwah nenek saya... Hehehe.

    Jom singgah sini SEGMEN GEGAR BLOGGER BARU

    BalasPadam
  22. nasib baik kak limah pegang je.. klu ditamparnya mau abg ben jd macam pak salam erwin joko anuar.. menggigil-gigil satu badan. ;p

    mmg oenuh isi kata-kata 'kak limah' tu.. ;)

    BalasPadam
  23. kena tipu sudaa haha klu yuyu jd kak limah kompem org xtakot..yuyu kiut..kak limah ? erkk xnk komen...

    BalasPadam
  24. hehehehe...igtkan tidur tak amik air wudhuk..hahaha

    IKLAN FREE & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
    & JariPlastik

    Pendedahan Exclusive : Penyanyi Islam Membidas Mufti

    LabiLabi da follow kamu

    BalasPadam
  25. kenapa mesti kena basuh telinga?? hahhaha..lawakla abg ben nih...

    BalasPadam
  26. WAAH.BAGUSNYA NASEHAT MACEK TU :D

    BalasPadam
  27. adeh bro ben...terkezut eden mak cik 2 tau psl blog..siap bg nasihat lagi..upenye mimpi..hahahhahaaa

    BalasPadam
  28. tdo tak basuh tlinga bleh mimpi kak limah yerr enche Ben? dasat2. :)

    BalasPadam
  29. ce citer ce citer ni mimpi apa ni he3....tulah tak baca doa sebelum tido he3...ok orait kitorg ingat pesanan bro..tq!

    BalasPadam
  30. malam karang mak limah dtg betol2..uuuuu abesla BA:p

    BalasPadam
  31. suka sangat kat semua pesan macek tue, penuh makna

    BalasPadam
  32. patutlah advance betul makcik tu tau pasal blog semua.Rupanya mimpi.

    BalasPadam
  33. HEHEHEHE....wat suspen je bace.ingat makcik tu dah tau mase depan.baru nk suh dy pgg tgn..kekeke

    BalasPadam
  34. kemsalam makcik tu.. besok luse die datang lagi...huhuuu..

    BalasPadam
  35. berblog sampai d bawak ke dalam mimpi . dasyat nohhh . hahaha . btw , betul kate mimpi tu . idop ibarat roda . dunia pon bentuk sfera . jap kite d atas pastu akan terguling guling plak ke bawah satu ari nnt . adat dunia :)

    BalasPadam
  36. semangat dah fahmi bca td...tula runsing up to date plak makcik tu...
    nice ending..hehehe
    ce citer...ce citer..weee~

    BalasPadam
  37. true or dare :) for you abang ben, hehehehehe
    http://aidildbahri.blogspot.com/2011/03/khas-untuk-ben-ashaari.html

    BalasPadam
  38. hahaa. dasat makcik tuh. btw, thanx ya encik Ben sbab promot blog saya :)

    BalasPadam
  39. agknyee maklimah nie kaki blogger kan3....cayalah mak limahh serba bolehh

    BalasPadam
  40. hahahaa... dah agak dah! mesti bukan citer betol! kite bakorrr!!!! =D haha...

    btw, input2 berguna tu kite amik yea! =)

    BalasPadam
  41. hampeh tul
    ingtkn cite betul tadik

    BalasPadam
  42. Erk? Ingtkan betul td.. terfikir juga.. sejak bila dedulu sangat ada blog.. ahakz.. yg pntg.. isi pesanan.. thanx bro.. ^_^

    Entri Lelatest
    Aurat Wanita : Kelebihan Kesihatan Dan Psikologi

    BalasPadam
  43. ni termimpi2 kak limah balik kampung kot hehehhehehe

    BalasPadam
  44. @n!cK

    as salam..
    haha~ comel je nik~
    kak limah siap boleh pesan~

    bro framestone..
    ni mesti tak baca habis entri encik ben. hahaha~
    "apa blog makcik tu"

    adoi..

    patut la pelik~
    rupanya mimpi~
    advance betul~
    =p

    BalasPadam
  45. 9/10 markah sy bg pd en Ben sbb karangan nyer bagus... kurang 1 markah sbb tdo x cuci telinga.... hmmm...

    BalasPadam
  46. hahaha..
    suspend juga..
    ingat kan betul..nge...

    BalasPadam
  47. haha!.serius kelakar abg ben...
    ingat kan cite betol laa..mimpi rupe nye..

    BalasPadam
  48. pastu cik limah tu pesan lagiii jangan lupe singgah blog budak ni
    http://nisa-pasirgudang.blogspot.com/

    BalasPadam
  49. pehhh..bole msok raja lawak r

    BalasPadam