Kalau bukan kerana MAT GEBU dan 1TUBE !

by - Mac 28, 2011

 

Lama dah aku tutup blog ni ! Serius.. makin lama makin bosan dalam dunia maya ni .. Aku tak bosan dengan blogging ni tapi bosan dengan segelintir yang mana kehidupan di dunia realiti sama hitam dalam dunia maya !

Tu tak lagi dengan perangai yang tak sudah sudah perasan dirinya bagus sedangkan hampeh ! Serius .. hampeh pon tak cam dia ! Tak mengaku kaum hampeh tu dengan dia tu haa.. Adoiii ..

Aku bukan hangin atau marah .. Kecewa jer ... Sampai bila kita nak bergerak maju ? Macam main galah panjang.. Tau tak permainan tradisional ni ? Hujung hujung , sorang je dapat lepas.. yang lain terpaksa jadi korban.. Tu la dia ..

Mat Gebu banyak bagi sokongan pada aku dari dulu .. Tak lupa juga rakan rakan pembaca dan juga blogger yang menyokong aku tetapi dikatakan 'penjilat' .. Sungguh hina kata kata 'dia' itu..

Dunia maya ni bukan satu dunia untuk kita tunjuk lagak atau tunjuk bagus.. inilah dunia yang patut kita gunakan untuk menyalurkan segala maklumat untuk dikongsi bersama .. Tapi sekarang ? Boleh dikatakan setiap hari , dunia maya ini dijadikan ruang bergossip, memfitnah dan maksiat ..

Serius.. aku nak je jauhkan diri dari semua ini .. Tapi kehadiran 1TUBE.MY memberi aku satu lagi alasan kenapa aku perlu terus berada dalam dunia maya ini .. Jika ianya menjadi kenyataan , aku rasa macam nak g duduk depan 'dia' dan minum air sirap tanpa pelawa dia !

Dan tolonglah .. aku tak buat entri murahan untuk naik.. Cukuplah segmen aku ni ha... tak larat nak makan trafik ..

You May Also Like

19 comments

  1. APELAH NAK GADOH2 DALAM DUNIA BELOG NI KAN ABANG BEN?JUST IGNORE THEM :D

    BalasPadam
  2. yeeeehaaaaaaaaaaaaaaa



    tak lama lagi ramai akan menangis..!!!!


    ('',)

    BalasPadam
  3. sabar abg ben,
    sabar,
    kami blogger baru ni,
    masih perlukan kn abg ben
    dalam dunia blog ni ;))

    BalasPadam
  4. Sabarrr..bertenang...selagi kita berada dilandasan yang betul..tiada yang mustahil..kannn...

    BalasPadam
  5. @Ujang9897 Ujang, aku letak link blog ko kat blog aku.. nanti usha la kt area budak gila trafik. hehehehe

    BalasPadam
  6. org yg berdendam berdengki ni selalunya sbb tiada siapa nk sokong dia. u r alone out there! biarkan je bro Ben

    BalasPadam
  7. alahaiii~
    x pe la pok beng..yg x suka besar kuman je..
    yg support besar KLCC..

    aper ada hal..
    bersatu kite teguh!

    BalasPadam
  8. Bang jangan tutup blog oo... Biarkan diaorang tu.. Buat tak tahu je :D

    BalasPadam
  9. Mak aiii...

    "penjilat"

    perkataan yang digunakan melambangkan keperibadiannya.

    BalasPadam
  10. @Dawa

    Kalo xda orang sokong xkan la dia nak wat camtu. At least orang akan bca sal entri dia tu ntok tau apa yang berlaku...

    BalasPadam
  11. jangan tutup blog la..

    jahat bebenor mulut org tu..

    isssshhh

    BalasPadam
  12. sape yg suke bunuh org dalam diam neh...kite BAKO jerrr....jahatlahhh jgn le derang ni..benci lahhh tak bek tau dengki2...ape tu jilat2..euwwww sapelah org tu nak judge org lain..tak suke tak suke!!!

    BalasPadam
  13. nyiiihhhhhaaaaaa ade saje pendengki! cisss!

    BalasPadam
  14. setuju dgn abg gebu...selagi kita di landasan yg betol xde g mustahil..bro ben sabar ea...senyum2..^__^v PEACE~

    BalasPadam
  15. Lantak dia la abang ben..ignore je..

    BalasPadam
  16. Taknak jd penjilat tapi nak jd penyokong ..:)

    BalasPadam
  17. salam abg ben.. saya buat blog utk review blog rakan2.. apa pendapat abg ben?? cuba tgk blog saya... http://koleksibloger.blogspot.com/

    BalasPadam
  18. hurrmm!! abg ben adalah motivasi untuk saya.kalo abg ben xde saya pun xsemangat dah nak blogging..sedey!!

    xmolarr..chayok2!!

    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam