Susah sangatkah ? Ke berat mulut ?

by - Mac 25, 2011

 

Berlari larilah makcik itu ke arah aku .. Aku , tekan butang 'open' padahal pintu lif tu dah nak tertutup .. Terbukak la balik pintu tu .. Jam menunjukkan pukul 8.27 .. Tapi aku berkorban demi kesiankan makcik itu... baikkan aku ? hahahha.. Yang ada dalam lif tu mesti bengkak punya sebab sah sah diorg pon lambat cam aku .. tapi tak pe la .. kalau nak lambat , kita semua lambat sekali kan ? Baru adil ! hahaha.. gilos ..

Masuklah makcik tadi .. 2 orang jumlahnya.. Tanpa menoleh kat aku , aku pon menekan butang 'tutup' atau dalam bahasa omputihnya 'close' ( betul kan ? ) ..

Tertutuplah pintu lif itu dengan bangganya... waah.. makcik itu masuk dan berdiri seolah olah tiada apa yang berlaku dan aku pulak seolah olah pejaga lif.. Ya. aku sedar aku sapa.. aku tak kacak.. sebab tu dia tak pandang pon.. cuma Fahrin Ahmad yang tekan butang tu.. sah sah dia masuk dan pengsan bila tengok si Fahrin yang tolong tekankan butang itu.. kan kan ?

Susah sangatkah kita nak melafazkan TERIMA KASIH ? Sesama manusia pon berat.. apatah lagi dengan Allah ! Mmg la kita ikhlas tapi kena la tau gak , dapat pahala gak bila ucap TERIMA KASIH ...insyaAllah ..

Nak kata pelik tu tak la.. biasa dah tengok.. yelah , kita kan manusia tapi kadang kadang tu kena la alert .. jgn wat bodoh jer... hurmm ... entah laa...

IKLAN

188608_212171505465521_117161871633152_990336_5346345_n

CLUTCH HANDBAG EXCLUSIVE
:for all type of functions,
Design Limited
Price : RM30 only!
*high quality made from sateen
nk order??..
isi jea form kat
http://islamioparadise.blogspot.com/

You May Also Like

39 comments

  1. Ehh.. tapi mungkin makcik tu tak sedar kot~ dia lupa. dia ingat dah ucap terima kasih koT~

    BalasPadam
  2. hahaha!! makcik tu tak pakai speclah abg ben tu yg dia tak nmpk, abg ben pun handsome jugak apa, fahrin ahmad sikit lebih handsome dr abg ben..hehehe!!

    ini perkara biasa abg ben, dayah pun selalu terkena..Kadang2 bukan kita berharap sgt nak dia ucapakan terima kasih tu tapi sbg manusia apa salahnya..nak2 yg lebih makan garam, mesti lagi tau nak ucapkan terima kasih.. :)

    BalasPadam
  3. salam BA, selalu saya jadi pembaca dalam diam je kat sini... hari ni mau komen jugak la...

    Saya pun sama dulu...penah kene mcm ni.. walaupun sesama pempuan ni pun makcik2 ni x reti nak berterima kasih...kalau tau biaq ja lif tu tutup depan batang idung diaorg...tapi kita ni xsampai hati kan...niat nak menolong, last2 makan ati huhu~~


    P/s: jemput la ke blog saya kalau ada kelapangan... :)

    BalasPadam
  4. "homaigod~! tenkiu abang ben" - tolong jwb utk makcik tu.

    BalasPadam
  5. Terima Kasih :D ...
    tak susah pun lafaz kan kata2 tue...hehehe

    BalasPadam
  6. makcik nak amik napas jap..
    semputttt daaa berlari2 di pagi ari ahahaha..

    eh baru perasan..nape ben nyer entry smalam nenek..pagi ni mak mak..pastu now makcik..ahahaha

    apakah? ;)

    BalasPadam
  7. mulot die ade berlian kOOoottt... sabo jela!

    BalasPadam
  8. terima kasih encik ben...hehe....biasalah...makcik tu lupa ot..panic

    BalasPadam
  9. makcik tu xpasan kot...dia ingat lif tu mmg tggu dia..hahaha

    BalasPadam
  10. dia maluuuuuuuu...abg ben emsem sangat kot.

    BalasPadam
  11. adoiiiii.. name dah kene la tu... makcik2 mmg mcm nie... hahaha... tp makcik ptot sedar dri kot.. hohohoho... mak cik...makcik.. adehhhh....

    BalasPadam
  12. dah selalu kene camneh....
    :)

    BalasPadam
  13. @♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥

    agak la,sian die nak bernapas,semput dah


    er
    sume pasal pompan ek? baru pasan
    huhhuhuhuu

    BalasPadam
  14. selalu gak jumpa org cam ni.... kadang2 budak2 lagi tau perkataan Terima Kasih

    BalasPadam
  15. kerap gak terjadi hal ni kat sha....tapi as cita bro ben bleh diaorang buat dek je...walau tak ucap thank u cukupla dgn senyuman yang ikhlas at least sejuk sikit hati cos tolong diaorg....

    http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/

    BalasPadam
  16. penah kena skali beb...tp nie lg parah punyer org... tolong budak jatuh mtor,bwk pegi klinik...mak bapak dtg kelam kabut cari ank, kita yg nolong nie lgsung x dterima kasih... hampeh!

    BalasPadam
  17. time kasih laa abg fahrin ;D

    BalasPadam
  18. kadang2 sy pun pernah jd mcm makcik tu.. bukan berat mulut tp kadang2 lupa2....heheheh

    BalasPadam
  19. mmg ada org mcm tu.. mcm mana nk didik generasi muda kalau yg senior pun dh mcm tu...

    BalasPadam
  20. "oh abg taff... terima kasih...." <--tolong cakapkan untukmakcik tu.. lalalalalala..

    *mungkin dia pikir dia tak suruh tolong tahankan lif tu kot, jadi buat apa nak cakap terima kasih.. KOT la..*

    BalasPadam
  21. takut tengok abg ketul jaga lift..

    BalasPadam
  22. dia nk ucap tenkiu tp segan kot. so ucap dlm ht jek...

    die terkedu sbb senanye die admirer kat blogger terkenal tu jugakkkkk.. hehehe

    BalasPadam
  23. adoiii kata rakyat msia penuh budia bahasa.. mana2??

    BalasPadam
  24. segan la dia.. nk tentang mata pastu ckp trima kasih.. nanti kan plak....
    jatuh cinta lagi...

    huhu.. :D

    BalasPadam
  25. hurm...biase la manusia ade yg tak reti bersyukur..tapi kiter kene positif mgkn dia tak terpikir nk ucapkan terima kasih sb dia pikir benda lain..heheh..

    BalasPadam
  26. abg ben...makcik tue sebenarnye malu kat abg ben..hehe..sebab abg ben baek..ensem pulak tue..
    takpe2..mak cik tue da ucapkn terima kasih dalam hati.. ;)

    BalasPadam
  27. nama pon makcik..kdg2 muke terlampau ensem pon malu gak nak cakap...mcm sy la kdg2..bukan ape kang terkeluar suara bergetar dek krn terlampau ensem..har !!!

    BalasPadam
  28. saye wakil makcik tu, sy nak cakap "terima kasih"




    baik x saye??kahkah.. ;p

    BalasPadam
  29. penah kene cam tue.kite punye le wat baik.dia leh slumber je x ckp pape pon :(

    BalasPadam
  30. orang melayu memang macam tu la en.beng... mostly la.. tambah yang lebih berusia n lebih berpangkat... kita xda adab trima kasih dan tolong... kan?? tapi bila kita tengok omputih chinese n india pandai lak berbahasa... pelek kan.. sedangkan kita orang islam.. kita yang ptut lebih dari yang non-muslim tu...

    BalasPadam
  31. erk kekadang kite pun TERlupa nak ckp thanx, tapi kite senyum.. Tu blh accept sbg ucapkan terima kasih x?

    lagi satu cukup bengang dgn org yang even dah nmpk kite berlari nak kejar lif tp die dgn muka xbersalah tutup pintu lif. sedangkan jarak kite dgn lif xde la jauh mane.. xbole ke tggu kejap. aih...

    BalasPadam
  32. anggap je la macik2 tu bisu =,=

    BalasPadam
  33. tao tkpe .
    tak faham knp org susa nk ucapkan terima kasih yang kalau kita ucap tu tak smpai 5 saat T____T

    tp , tkpela , yg penting kita ikhlas ;)

    BalasPadam
  34. walaupun hati sakit.

    tapi kita pikir positif saja

    supaya hati kita sedikit lega

    anggap saja makcik tu terkena ulser

    ataupun dia terlupa gosok gigi

    gamaknya

    http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/clueless.html

    BalasPadam
  35. takpelah.. anggap je dia dah cakap terima kasih tapi abg ben tak dengar sebab leka nak tutup balik pintu lif tu gara2 dah lewat... :)

    BalasPadam
  36. betul tu .
    kadang2 kita bukan harap sangat dia ucap , tapi terfikir juga , takde rasa apa2 ke dlam diri tu bila dah dibantu ? berat mulut untuk mengucapkan dua perkataan iaitu Terima Kasih . memang ramai orang sebegini , yang penting bagi mereka , hidup mereka senang .

    BalasPadam