Amaran : Jangan blogwalking di malam hari !

by - Mac 29, 2011

 

Kejadian benar benar berlaku pada aku baru baru ini .. Setelah itu , aku insaf.. kebetulan pulak internet di kawasan aku terus down to earth punya .. Setakat downtown dia tak pandang punya wehh ..

Sejak peristiwa itu , aku tak berani lagi berblogwalking di malam hari lebih lebih lagi pada jam 12 malam !! Sangat evil dead okeh !! Sapa sangka ianya menjadi kenyataan !

Okeh ! ini bukan mimpi mak limah cam semalam tu yer ( link ) ... Ni gara gara .. takkan nak salahkan dia kan ? Aku tak leh salahkan dia.. aku yang silap..

Gini cerita dia.. kalau tak silap aku , waktu tu aku dok pasang movie hantu kat Astro .. sungguhpon tak best hantu dia tapi kita scary la gak bulu roma aku ni ha...

Sedang aku tengok sambil sambil blogwalking ke blog blog yang penuh dengan perhiasan dan juga melihat keindahan ikan ikan di dalam kolam di blog mereka , tiba tiba aku terkejut !

Gulp.. geram satu hal ! Yelah.. takat hantu terpacat depan tv tu biasa dah aku tapi ni haa...LAGU kat dalam blog ni .. kuat tetiba ! Mak aih.. nasib baik aku takde heart attack.. kalau ada ??? Sapa nak ganti aku update blog yang tak best ni ????

Moral... buang jauh jauh speaker  anda ! Kita tiada hak menyuruh blogger membuang radio mereka di dalam blog mereka okeh !

You May Also Like

78 comments

  1. terbaekkk..sy dgr radio kat RADIO jer..kat blog udah takde!!

    BalasPadam
  2. adehh kesian abg ben...
    nasib speaker mmg malam2 off teros... hehe

    BalasPadam
  3. ingatkan hantu betul tercegat depan ben masa blog walking..adeyyyyyyyy terkena lagi hehehehehehhe

    kak zu pun dah buang music box kat blog, rasa cam ganggu lak pulak kan. bloggers lain tak apa, hak masing2.

    BalasPadam
  4. hehehe kasi mute je ...jgn buang...mahal speaker tue...hehehe :D

    BalasPadam
  5. wah ben ashaari tadi singgah sat kat blog ewanrani...terharunya...haha...
    yahooooooo...syok sgt nie smbil pekena teh o....hehe

    BalasPadam
  6. saya ok jer kalau ada lagu kat blog..ada apa kt blog as long as cerit kat blog tu best

    BalasPadam
  7. kelakar entry en.ben kali nie...heheheh....:)

    BalasPadam
  8. ekeke nasib baik blog lulu takde lagu...boleh jer kalau nak BW kat blog lulu waktu malam...ngee

    BalasPadam
  9. hahaha..kesian abg gen yea. hikhik :P

    BalasPadam
  10. hahahaha...hampehhh..lepas ni nak letak lagu enjit2 semut lah...dak mia suke betul lagu enjit2 semut versi mak limah tu..ekekeke

    BalasPadam
  11. abang Ben, satu lagi..kalau nak blogwalk time keje, sile MUTE awal2..hahaha~ kalau tak KANTOI...

    BalasPadam
  12. saye ade gak music box..tapi slow lagu..hikhik..

    akan dtg myb takde teros ase..huhu..

    sabo yek abg ben

    BalasPadam
  13. haha tao tkpe !
    rasa mcm nk pengsan . haha

    BalasPadam
  14. nasib baik sound card pc saya tu rosak..hehehe..so memang takde sound..tapi kalau camtu pon tetiba keluar lagu mesti saya teros pengsan..hahaha..

    BalasPadam
  15. memekak je buh lagu kn..bile kite dngr radio smbil BW jadi b'double2 lak kua lagu..haru biru bunyinye

    BalasPadam
  16. kna plak tgh psg woofer kuat2.. mmg pecah gegendang telinga.. heheh..

    BalasPadam
  17. ingat hantu join abam ben belogwalking .. isk isk .. suspender je T_T

    BalasPadam
  18. ouh paham moral of the story abg ben nih ; jgn la letak lagu yg rock2 dlam belog anda oke.kalo x,abg ben xnak bw belog tuh .HIHI

    BalasPadam
  19. dah buang dahhhhh... meh le kome ke blog http://nisa-pasirgudang.blogspot.com/

    BalasPadam
  20. dudu punye blog ade lgu..
    tp xda la abg ben nak kene heart attack if msuk..
    [abg ben sudi ke ziarah blog dudu tuu?]
    hikhik

    BalasPadam
  21. hahaha..sebenarnya seram kn tgk cite hantu kn??cover line ek blogwalking mlm2 seram??hehe

    kak limah ting ting dtg

    BalasPadam
  22. huh.
    tak leh blogwalking malam2 sgt ni.
    dh besa jd gak ssuatu yg luar biasa wktu tgh malam tp bkan waktu blogwalking lar.

    BalasPadam
  23. aah kadang2 bila BW mmg boleh tepanjat berok sebab lagu kuat tak hengat.. sebbaek gegndang tinge saya masih waras... moral itu sangat patut dicontohi.. bila BW tutup speaker!!! yahooo

    BalasPadam
  24. moral terbaek yg penah sy taw...


    hehehe

    BalasPadam
  25. ha'ah sangat annoying okay bila terjadi camtuuu!!! ergh!

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
    Cari hadiah best untuk yang tersayang?

    BalasPadam
  26. hahahaha..eka penah kene gak cmni..tgh2 malam ase nak tercabut jantung..eka rase lagu kat belog cm menyemak kot..tapi terpulanglah pada individu..kdg2 belog best lagu lak semak..akhirnyer mute sound je le ...hehehe

    BalasPadam
  27. haha..setiap kali nak blogwalking, memang dah siap-siap mute kan laptop dah..takut kena heart attack jugak..

    BalasPadam
  28. pastu lagu tak hingat. Letak la lagu nasyid ke...insaf sikit di malam hari. Ni tak, letak lagu korea. HAHAHA

    BalasPadam
  29. hahaha, lawak bro Ben ni... cuba hantu tu betl2 terpacak depan bro malam tadi tu...camner?

    hmm, lagi satu... lagu kat blog tu cam annoyinglah... better buang, hahaha...opsss...

    BalasPadam
  30. mmg selalu terkena camni..hehe

    BalasPadam
  31. hahaha.... suspen jer, tp kan kalau nak bw waktu mlm, pastikan set speaker mute awal2... Manusiakan macam2 ragam... Hehehehe. Kita nak suruh mereka buang pun kita tak ada hak.. Cuma memberi pandangan sahaja... blog mereka kan..

    BalasPadam
  32. mase mula2 berblog dulu saye taruh lagu...tapi lama2 boring...lagipun xbest la kalu dgr lagu smbil berblog ni...rase serabut otak ..hehehe

    BalasPadam
  33. kalo da lemah smangat memang awl2 lagi nk kene nute speakr blog nih....haha

    BalasPadam
  34. ngeh ngeh ngeh... tu la pasal... tadi nak suruh blogger bersatu ... skang nih dah tak buleh nak tegur pulak... cam ner nak maju?... twink3

    BalasPadam
  35. hahaha.lawak la abg ben =p

    BalasPadam
  36. as salam..

    haha~ dah agak dah~
    mesti ada yang nak tegur perihal blog.ekeke~

    =p

    lawak santai sambil menegur diwaktu petang sebelum balik dari opis~ haha~

    BalasPadam
  37. seram la pulak...nak BW tgh malam xde masalah....tapi pastikan TANGGALKAN telinga dulu.*mcm nak masuk surau ler kena tanggalkan selipar......huhuhu.

    BalasPadam
  38. SaYeR saLu oNLiNe MaLaM2 SMBeY D TeMaNi CiTeR aNToo... SiYeS!~ www.ria.sg...

    http://nadiah-muhammad.blogspot.com/2011/02/oh-jom-dengar-cerita-hantu.html

    BalasPadam
  39. haha..suspen je baca tajuknya...sy pun bnyk kali gak terkejut..haha...

    BalasPadam
  40. heheh.. sakarstik!! Memang boleh terkejut punya! :D

    BalasPadam
  41. LEPAS NI MALAM2 YAN OFF SPEAKER :D

    BalasPadam
  42. FA pun ada pengalaman mcm ni... huh mcm jiwa/nyawa terbang melayang jap...

    BalasPadam
  43. haha...terbaik dr ladang abg ben..hihi...

    BalasPadam
  44. As salam..
    kan bekkk kalao kita leh klik je nk or x,alaunan kt belog lelain kan..
    wat suspen je lah abg ben ni.. ^_^

    BalasPadam
  45. sokong ayat sifu beng tu...

    kite takde hak nak suruh die buang.

    len kali terus mute speaker.

    dah mmg style blog die bgitu, siapa kite nak marah?

    Dia ada hak kite pon sme

    masing2 jga hak masing2

    jgn nk kondem2 orang je=)

    BalasPadam
  46. setelah berkali2 hampir pengsan...saya dah cucuk lappy ni ngan earphone pun..haha.geram la ngan lagu kuat cam kelab malam pun ada

    BalasPadam
  47. huhu,,betul tu abg ben.,boleh haert attack haha,,tgah senyap2 tetibe berlagu,,mau nye gugur jantong,,huhu T_T

    BalasPadam
  48. kadang2 ada blog yg suruh TEKAN SINI... pas2 pas tekan kua gambar hantu menjerit.. nak pengsan sy dengar nye..hehe :)

    Ringan ringan

    BalasPadam
  49. Hahaha~ betul! Jangan cakap malam. Hari tu, duk on9 senyap2 dalam labs, tak perasan speaker tak off. Sekali bukak belog sape ntah, gila kuat lagu. Dah la kuat, tak leh nak stop pulak tu. Tambah pulak tiba2 komputer tu jam. Bayangkan! Bayangkan! camane mate pensyarah time tu. Macam nak telan orang, macam hantu da. Uwaaa~

    Entry terkini: LipIce Percuma Untuk Anda dan Kawan-Kawan :)

    BalasPadam
  50. fuhh...memang terkejut lah kalau cenggitu... abg ben takut hantu ke??? ehehe...

    nk follow abg ben jugoklah (sy budak baru...hee~)

    http://amirabdaziz.blogspot.com

    BalasPadam
  51. memang tak terkejut la mcm tu..

    BalasPadam
  52. huhu mula2 nak habiskan ngeri gak ngatkan apa tadi ..sik baik..

    BalasPadam
  53. suspen tajuk ..ingat betol betol ada hantu tadi ...

    kalau blogwalikng memang akan tutup speaker sebab dah tahu mesti ada yang pasang lagu kuat kuat kat blog

    BalasPadam
  54. haha..amalkan cara hidup yang sihat..nak dengar lagu,pasang jer kat lappy sendiri..xpyh bubuhla lagu2 ni..org bukan nak dgr sgt pun..

    BalasPadam
  55. hehe..igtkan apo la tadi..jumpe hantu ke..

    BalasPadam
  56. hehehehe...cam suspen je!

    sebab tu Mas tak suka on speaker

    BalasPadam
  57. hahaha.. betul jugak tu..

    BalasPadam
  58. @cik yuz
    setuju dgn cik yuz ! tp nk bt guane, itu hak masing2 lh kn..

    BalasPadam
  59. kah kah kah, saya pon pernah alami macam ni bro ben.! memang tak boleh kata apa.!

    BalasPadam
  60. kah kah kah, saya pon pernah alami macam ni bro ben.! memang tak boleh kata apa.!

    BalasPadam
  61. hahaha...tau takpe.germa jugak dgn lagu dlm blog tu jugakk..kekeke

    xp tepuk dada tnya selera la..diorang punye blog n ikut citarasa masing2...

    BalasPadam
  62. salam

    dulu saya pon letak lagu kat blog.at last sendiri pon rasa sakit telinga.haha dah buang dah...lama dah buang dah...:))

    "dari hati ke hujung jari" - http://aina-dan-pena.blogspot.com/

    BalasPadam
  63. Hahaha! Memang selalu kena! Tapi I jenis yang tak mudah terperanjut. ;-)

    BalasPadam
  64. AHAAA.. NI KENA LANTIK ADMIN CEPAT2 NI TUK GANTI UPDATE BLOG NIE.. HUHUHU

    BalasPadam
  65. pening jgk kadang2 dgn music..perabih MB botben je.hehe

    IKLAN FREE & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
    & JariPlastik

    Pendedahan Exclusive : Penyanyi Islam Membidas Mufti

    LabiLabi da follow kamu

    BalasPadam
  66. hahahhaaha
    lawak la bro...
    lagu apa ye agknye TIME 2??

    journey42morrow.blogspot.com

    BalasPadam
  67. buang jauh jauh speaker anda ! Kita tiada hak menyuruh blogger membuang radio mereka di dalam blog mereka okeh !


    haha..comel ayat tuh....abg ben sebelum blogwalk tu,bukak volume tu,mute dlu...tapi rara tasuke gak blogwalk tetibe kua lagu..la setakat 1 blog takpe lagi..leh layan..nie duwe tiga blog..adehh..poning2

    BalasPadam
  68. penah jugak terjadi pada saya...tengah BW malam2 sambil lampu terpadam..seram gak time tu..terus tutup lattop sebab takut...haha...
    tapi lagu tok blog tu depend pada individu tu sendiri..macam sweetkan ada lagu..heee

    BalasPadam
  69. terpulang pd individu tu.. tak kisahlah dia nak macam mane tapi selagi boleh kurangkan penggunaan lagu tu.. Setakat ni tak penah kena lagiler..

    Moral of the story:
    off kan terus sound kat pc.. Confirm terangkat dari kerusi gamaknya kalau terkena..

    BalasPadam
  70. hahaha naseb abg x terkejut n reflek trus tumbuk screen ltop..wihiiiii.....pe pun kadang mima pun tkejut sms bblogwalking

    BalasPadam
  71. alamak! saya la suke blogwalking malam2 ni.. takut la plak!

    BalasPadam
  72. hahaha.sian abg Ben.
    tapi advice yg last skali tu best."kita tiada hak menyuruh blogger membuang radio mereka di dalam blog mereka"

    BalasPadam
  73. Aaa.. Abg ben nh rajen gk eh bw. Igtkn otai2 dh xrjen bw. Hihi~ rjen2 meh bw blog sy gak. Dun wori sbb sy xletak lagu pun. Heeeee~

    BalasPadam