Bikin panas la lu …

by - Mac 27, 2011

 

Penat seharian .. lari sana sini .. g kenduri kawin tapi tak makan .. takut terkena lagi.. tak rela lagi sakit kepala … Dah la tensen tak leh update blog seharian memandangkan netbook aku tak de dah power.. nak charge , charger di opis .. salah sendiri ar ..

189080_203718999651744_100000409372347_715500_1314609_nSettle kenduri.. terus balik Putrajaya .. Sampai rumah .. wife ajak g Alamanda .. shopping kat sana lak … nak beli barang dapur .. aku ok jer la ..

Pung pang pung pang .. settle .. Balik.. dalam dok jalan nak ke kereta , wife nak singgah kat Clark’s… hurmm.. Sebelum tu , sewaktu dalam Carrefour Alamanda tu , aku bosan giler.. wife best la. pusing sana sini.. aku kena tolak troli .. orang ramai pulak tu ..hurm.. tak pe la.. htc aku ada.. boleh update status kat FB.. bolehlah aku tulis apa yang aku rasa.. ganti blog.. hehehe … Jom tengok apa yang aku tulis di wall aku ..

dunia semakin sampai penghujung..kita masih leka ngadap facebook..gulp

21 likes dan 5 komen …

pasal apa perempuan ni pakai baju putih nipis dan erk...dlm dia pink la plak...salah aku ker ?? “

20 likes dan 26 komen

sombong sombong manusia sekarang..nk berterima kasih amat susah sekali..nak minta maaf,jauh sekali..

25 likes dan 4 komen

bagaimana seorang suami boleh membiarkan isterinya berpakaian seksi ? haknya itu sedang dikongsi dengan lelaki lain..

31 likes dan 27 komen

cantik dan ayu perempuan melayu sekarang..bertudung..baju ketat..seluar sendat..mana tidaknya lelaki nak kawin 4 ! rugi terbiar gitu..”

18 likes dan 9 komen

Ok.. tang ni ada satu peristiwa .. aku kena perhatikan orang untuk mendapatkan idea ..  Sedang wife aku sibuk mencari kasut , aku yang duduk kat luar bersama troli memerhatilah orang dok lalu lalang ..

Pastu lalu la satu perempuan ni … dia pegang hp .. jap dia pandang depan. .jap dia pandang hp dia .. pastu pandang depan .. kemudian hp dia .. cam lampu lip lap gitu .. aku dok cari idea nak tulis apa pasal tu .. tau tau .. Wife aku tengok aku sambil cekak pinggang ! hahahah … adussss.. sah dia ingat aku gatal tengok perempuan !! hahahha.. kantoi aku .. aku nak tergelak besar tapi aku tahan .. kang nampak sangat aku bersalah ..

Aku pandang dia .. Mulut aku buat miming .. “ What ??? “ hahaha.. Dia geleng je kepala .. hahahha .. adeh… tu laa.. sapa suruh aku terbiar sepi di depan .. haaa.. sapa salah ? Kemudian .. keluarlah status ni di FB ..

kalau si isteri sibuk shopping,si suami sibuk gak..cuci mataa..salah siapa??”

9 Likes dan 26 komen .. hehehe ..

Komen pilihan perempuan : ari ni status Encek Ben dah maca, kisah rumahtangga..teehee.. suami la yang salah..sapa suh cuci mata..sila cuci mata guna eye-mo...kalo mata gatal...

Komen pilihan lelaki : hurmmmm...pmpuan,masalahnya kdg2 selalu sgt belek lama2,,lelaki mana leh tahan,nk ilangkan perasaan boring dgn menjaga hati isteri,terpaksa lah tunggu sambil menikmati pemandangan membersih mata..hehehe

dan status terakhir ..

kalau aku tgk perpuan, kata aki gatal..kalau tgk lelaki kata aku gay..kalau tgk barang,kata aku membazir..dah tu??

9 Likes dan 26 komen

Tula.. takleh nak update blog , update facebook pon jadi laaa.. apa mau buat.. bosan punya hal.. camana pon jari ni gian nak menaip… Twitter bukan pilihan aku untuk update status .. sesekali ok la ..

Itu je lah.. pastu terus gerak balik … sampai rumah.. siram pokok .. basuh kereta.. dan rileks.. kasi update satu entri … hehehe… sunyi lak blog kan

You May Also Like

22 comments

  1. haha sabar jela .
    takpe teman bini shopping tandanya syg bini tu bro ben !
    haha;D

    mmg bnyk tgk status fb bro td .
    mcm2 je org skrg kan ?
    haihh

    BalasPadam
  2. haha..lawak..lawak..tu lah...gatal..huhu

    BalasPadam
  3. huhuhuhu... lepas ni nak layan wall abang bengg la pulak ^^

    BalasPadam
  4. bila nak wat segmen ntok pelajar ni ben! hahaha..seamngat da ni...

    BalasPadam
  5. ta bole blah. patot fyka tgk wall abg ben tetibe penuh keamin. wahahahhaha

    BalasPadam
  6. hahha!!! lawak lar... tpkan lelaki mmg camtu..kann!! suka mende yang cantik2 seksi2..kan!! kan!! ngaku cepatttt!!

    alahaaiii abg ben..xkan nak kelek sokmo hubby pi mana2 kan org kata gedik lakss..mcm dia soram je ada suami...tol gak kata pengomen tu..kalo gatal mata jerk terus siram eyemo..hehee...


    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam
  7. boleh la ganti post comment sgb blog lepas ni. :P

    BalasPadam
  8. he...23x

    patut la meriah je fb ko ek


    Regard,
    BroFramestone Blog
    @ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

    BalasPadam
  9. cuci mata time shopping ja..
    sat ja tu.. hihi..

    sya pun p alamnda ari ni, tapi x dpt update blog mhupun fb..
    anset cikai ja, mna leh main fb. huhu

    BalasPadam
  10. haha..ini entri pilihan aku hari ni..
    mana nak klik like???

    BalasPadam
  11. cuci mata dgn sabun.. esok sakit mata.. hehe..
    BA..kalau komen sensasi tu nampaknya banyak komen dari 'like' tu.. hehe

    BalasPadam
  12. haha..nak jugak menulis status kat fb pun jadi lah..

    BalasPadam
  13. wahahaha.. lawakla bro nie... haha..

    BalasPadam
  14. semua status ni sy dah baca td..hehehee....kelakar pon ada gak...tp betul la apa yg bro ben ckp kan 2..huhuu..^__^v

    BalasPadam
  15. Sat nak pomot..

    http://nurhafiz2009.blogspot.com/2011/03/aku-mesti-jenguk-blog-ni-hari-hari.html

    BalasPadam
  16. Lain kali Ben kena pakai spek hitam biler kuar ngan bini supaya bini tak leh tengok Ben tengah pandang aper. Har har har!

    BalasPadam
  17. pakai cermin mata lagi dikata buang tebiat.. confirm bukan setakat cekak pinggang dah terus jadi ketam sepit ala2 manja..

    BalasPadam
  18. HAHAHAH. ok. memang kelakar! naseb baik wife abg xmengamuk dekat situ. huhu

    BalasPadam
  19. tu la pasal..kalau tengok laki kang depa kata kita nie gay..hahaha

    IKLAN FREE & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
    & JariPlastik

    Pendedahan Exclusive : Penyanyi Islam Membidas Mufti

    LabiLabi da follow kamu

    BalasPadam
  20. kisah rumah tangga ni~tak boleh masuk lagi..bawah umur!hahaha :P

    BalasPadam