Sehari lagi..

by - Mac 29, 2011

 

Salam ... selamat pagi kawan kawan ..

Penat... wife pon cam tak sihat jer... ni pon dah lewat g kerja..patutnya time ni dah sampai kat stsn ERL ... bukan tak terjagaa tapi berkali kali terjaga .. set jam ...4 kali alarm.. hahaha..

Alhamdulillah ... bernafas lagi sehari ... Harap harap hari ini segalanya berjalan dengan lancar .. tiada sebarang masalah ... entahlah... mengenangkan nasib kawan , sedih jer ...

Manusia ni  .. tak reti menghargai pengorbanan manusia yang lain .. diorng lebih gemar mencari kesalahan orang lain ..itu yang seronok... Sebab itulah Allah Maha Adil .. Buat baik dibalas baik ... Manusia ? ada manusia nak berlagak tuhan ... tapi ?? Hurm..

Janganlah kita riak dan angkuh .. sesungguhnya bukan milik kita perasaan itu ..

You May Also Like

25 comments

  1. peringatan yg baik di pagi ari..

    time kasih. at least mengingatkan kite yang seringkali lupe.. :)

    tq Ben

    BalasPadam
  2. Alhamdulillahh~ abang bean hidup lagi ^^

    BalasPadam
  3. berusaha menjadi lebih baik (:

    BalasPadam
  4. salam...good morning abg ben ;)
    tahniah sebab berkali tjga pagi ni...huhu

    BalasPadam
  5. Tak semua yg kita harap dapat, dan tak semua yang dapat seperti yg kita harapkan....
    Bersyukurlah, semuga hidup dan mati kita dlm keadaan beriman...

    BalasPadam
  6. Hidup pun hanya sekejap saja...

    BalasPadam
  7. salam en.ben, harus diingat apabila satu jari kita menuding ke seseorang, empat jari lagi menuding ke arah diri sendiri. fikir2 kan.....

    BalasPadam
  8. sokong! muhasabah diri di pagi hari (^_^)

    BalasPadam
  9. ya agree sngt2...kita adalah hamba Nya..

    BalasPadam
  10. manusia semua sama..yg beza amalan sahaja...renung2kan..selamat beramal:)

    BalasPadam
  11. comot rasa macam nak give up..suma sebab menda camnila..orang yang suka cari salah orang lain..sakit oo abg ben...aishhhh

    BalasPadam
  12. alhamdulillah.. jarang bila setiap bangun pagi mendengar ucapan itu meniti bibir..
    syukur masih diberikanNYA untuk bernafas untuk hari ni..moga esok dan seterusnya begitu.. insyaAllah..

    BalasPadam
  13. yang penting muhasabah diri sendiri dulu kan...itu yang paling baik.

    BalasPadam
  14. x payah cari salah orang
    ingat kesalahan sendiri

    p/s: agaknya skang musim orang x sihat, klinik putrajaya dibanjiri manusia

    BalasPadam
  15. Semuanya yg kita ada adalah milik Alah kan ben.:)

    BalasPadam
  16. alhamdulillah allah masih bg kita kesempatan lg ntk menghayati ciptaan-Nya....

    jdi,gunalah peluang yg diberikan dgn sebaiknya....

    BalasPadam
  17. alhamdullillah..
    saya turut bersyukur sebab dapat bernafas lagi =)

    BalasPadam
  18. my demam dr ptg smlm.. mlm td tido kul 9pm.. nsb bek bgn pg hidup lagi....heee

    BalasPadam
  19. manusia mudah lupa..buat2 lupa..terlupa..sengaja lupa..

    BalasPadam
  20. @y u y u Z u l a i k h a

    as salam..
    alhamdulillah..
    kita semua masih hidup lagi dan diberi peluang untuk menjalani ujian dari-Nya..

    eh..yuyu ni. ingat mr. bean ke apa

    =_="

    BalasPadam
  21. yang baik dr Allah, yg buruk semua dr kita. :)

    BalasPadam