Entri takde orang nak baca eh ?

by - Mac 25, 2011

 

Entri dah banyak.. sehari 10-20 kali update tapi takde orang nak baca.. apa yang silapnya ? Aku rasa menda ni basic jer.. mesti tau kat mana silapnya...

Segalanya mesti seiring.. Bagaimana korang promosi blog / entri korang .. yang menjadi satu kesilapan ialah , seharian korang promote entri yang sama ... tu yag jadi problem tu ..

Amik contoh la yer.. aku .. kalau hari ni aku dah baca entri diblog korang tu , kap lagi aku blogwalking dan terjumpa id korang kat blog lain tetapi dengan entri yang sama .. camana tu  ? rugi la kan ?

Ni asas je ni .. Kalau bukak gerai.. ada jual macam macam barang ..tapi takde org nak beli.. sapa salah ? takkan nak kurangkan barang kan ?

Kena bijak bermain marketing .. Ni tips untuk blog peribadi yang tak bermain dengan teknik blogging yang canggih manggih .. Apa pun cuba tarik pembaca paling hampir dengan korang iaitu di FACEBOOK ..

You May Also Like

79 comments

  1. bgus utk blogger picisan cam sya... huhuhu

    BalasPadam
  2. nice tips nie..dari master blog...hehe...thank abg ben...
    http://ewanrani.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. hurm..dulu saya seronok berblogging..pastu mula kejar trafik..pastu sy tak seronok berblogging..skrg saya jadi diri sy yg dulu,hidup menjadi lebih tenang..haha..camni pon boleh?(maaf la jika nampak mcm budak2 entry ni)..dapat semangat balik untuk menulis..

    BalasPadam
  4. thanks q abe ben ... perkongsian yang berguna

    BalasPadam
  5. dh..sentiasa update kt fb..
    tp still kureng sambutan..hmm..
    abg ben tlg promote kan lah..huhu

    http://exsamsed.blogspot.com

    BalasPadam
  6. iz : lawak la...hehe

    beto2..kena pandai cari market..

    BalasPadam
  7. Suka N3 koo yang ni ben...boleh selit kan sikit kat n3 aku nanti malam....tapi bolehh keee?..kena tanya dulu sekarang ni...huhu ;-)

    BalasPadam
  8. mekasih incik ben...akn coba try sgla tips2 tu...chaiyok!

    BalasPadam
  9. Dengan keikhlasan jer tak cukup.. kena ada promosi & publisiti so kena usaha. Sy bercakap mcm ni sebab ada org kata tak kisah la ada org nak baca or tak yg penting dia ikhlas menulis.. Tp pendapat sy ttp sama, utk apa menulis di blog kalau takde pembaca. So, ikhlas, usaha & promosi blog tu penting.

    BalasPadam
  10. betullah sokong jugak...entri tu macam nyawa kepada blog, kalau tak da kemahiran menulis memang susah nak jadi blogger...kalau tulis entri sama nanti orang boring...banyak sy kena belajar lagi. Tq. en. Ben

    BalasPadam
  11. promosi tu penting..promosi tu permulaan mmg susah...,

    dah lama2..promosi kurang..tapi maktapkan dgn entri...


    mula2 promosi byk akan dpt komen sikit..

    lama2 promosi sikit..dapan komen yang banyak...

    tak caya sudah..=)

    BalasPadam
  12. abg ben . jemput ke http://pipotgraphy.blogspot.com/2011/03/segmen-sharing-is-caring.html

    BalasPadam
  13. tenkiu!! **entry yg pendek tapi sgt bermakna!!

    BalasPadam
  14. abg ben . jemput ke http://pipotgraphy.blogspot.com/2011/03/segmen-sharing-is-caring.html

    BalasPadam
  15. hurmmm...malasssnya nak promote tp nak org baca entri..cane tuh..isk3...btw, thnx 4 the tips... sgt mmbantu bg mereka yg rajin..hehe..

    BalasPadam
  16. Ikhlas dalam menulis penting tetapi promosi juga perlu berstrategi. Promosi blog seperti seperti marketing produk.

    Cara Pasang Intensedebate Di Blog

    Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita

    Pendakwah di Pintu Neraka

    BalasPadam
  17. dia kate temann la tuu..

    okeh.

    masalahnya terkial nak

    menghasilkan entri banyak tu

    i try

    cuba sedaya upaya tingkatkan

    speed kendiri.

    agak kene sambil layan lagu deep

    purple gamaknya barulah laju sket

    menaip tak sempat nak berangan.

    tenkiu gud example!

    BalasPadam
  18. Tunjuk ajar ku En Sifu.... segala teguran dr sifu2 yg lain jg diterima dgn +ve. Tq.

    BalasPadam
  19. kena bykkan N3..
    *perah otak sampai lembik
    hehe..

    thanks yea!

    BalasPadam
  20. betul gak tu abg ben... aq akan try aplikasi benda ne...thanks abg ben!!!

    BalasPadam
  21. alhamdulillah setakat ni ada je readers walaupun tak ramai. marketing n title post kene bagus untuk menarik minat orang baca. tak kisah la nak trick "title" or whatever method. apapun, kalau nak jadi popular blogger tu, setakat basic ni tak cukup kot. hehe..

    Entri Terkini Saya: Kucing Pesaing Lelaki Kini?

    BalasPadam
  22. thanks for the tips...:)

    BalasPadam
  23. betul3... marketing utama dalam mempromosikan apae2 jua ! :) gunakan peluang yg ada sebaiknya

    http://cuhax.blogspot.com

    BalasPadam
  24. btol tu. entry yg berbeza2 perlu dipromote. mcm brg pon, selling point bukan terletak pd 1 brg je.

    BalasPadam
  25. promote entry..yeahhhh..berblog mcm kite berniaga..kene bijak atur strategi dan kena pndai buat promosi....

    nice tips bro ben..tQ3 :)

    BalasPadam
  26. jadi blogger ni kita ada jugak ilmu bisnes kan?

    BalasPadam
  27. WaH!~ TiPS aSaS YaNG MNaRiK... Lau CaMTu, JoM Le SiNGGah Ke BLoG SaYeR... (^_____^)V

    BalasPadam
  28. betul betul... zass nak pi tengok entri ku.. ok ke dak... tq en.ben :)

    BalasPadam
  29. Hurm nmpknye klu nk en3 dibace 0rg rmi kne la pr0m0t kt fb ek..

    BalasPadam
  30. salam abg ben..
    nak minta tlg sket bley kaa??
    sebenarnya saya ada masalah kalu nk view blog kawan saya ni, sebab semuanya jadi kecik if saya view blog dia tp kalu org lain plak tak taw laa macam mana kan.. dia pn dah buat post pasal ni and saya pun nak tlg solve skali masalah dia..

    kalau bley, nak minta tlg abg ben cari blogger yg blh bg pndapat or tlg skali solve mslh ni sb saya tak taw sama ada blog saya berproblem atau dia.. boleh tak??

    ini link saya..
    http://miszydian.blogspot.com/2011/03/tolong-selesaikan-masalah-view-blog.html

    terima kasih sekiranya abg ben dapat membantu kami berdua :)

    BalasPadam
  31. pakcik ben...xdek segmen ke mlm2 sabtu nih...hehehhe

    BalasPadam
  32. tips yg simple tp sgt berguna...

    BalasPadam
  33. ^^v abc la tu.. hahaha tapi abc jarang pomote entri.. =)

    BalasPadam
  34. Meow-meow kami dah sampai... keep on writting utk semua..

    BalasPadam
  35. nasihat berguna... tapi kalau tak pandai jugak nak memenuhi kehendak pengguna nak wat camane? huhuh

    BalasPadam
  36. 100% betol.huhuhu.cuma sometimes student macam LG ne mungkin jarang nak spend msa 24hours ngadap belog kan.perlu ade msa terluang and post entry yg boley dikongsi utk sume.susah jugak nk buat even nk crite life sdiri pom.huhuhuhu.neway,bg LG blogwalking adalah bagos sbb smbil2 kite cari info baik,kite ley jgk cri kenalan bru and idea bru.

    p/s:belajar utk perbaiki diri ;)
    tq abg ben!

    BalasPadam
  37. hmmm ,betool tu . atien [on sllu sgt risau klu x ade orng nak bace entry atien................ :(

    BalasPadam
  38. tips yang berguna..thank,z abg ben.

    BalasPadam
  39. terima kasih abg ben utk tips kali ni.. :)

    BalasPadam
  40. tudia msuk prinsip business dah ni.. btw betul lah tuh apa yg abg ben katakan.. klu entri sama.. mna ada org nk baca.. lgi satu.. entri sehari satu.. pastu promote hbis-habisan,. rasanya x jdi jugak kot

    BalasPadam
  41. pelik nie, bro ben x update lagi..besenye da update da nie..

    BalasPadam
  42. TEMAN-TEMAN TENGOK VLOG SEMBANG2 BEN DGN BEAUTIFULNARA ~ BUKAN SENANG NAK JADI BLOGGER BERJAYA ... RASAI SUSAH PAYAH DAN JANGAN PUTUS ASA ~ TUUUUU DIA ~ .... :D

    BalasPadam
  43. nice tips la...
    mia tarik pembaca pon guna fb...
    gunakan sosial network senang jugak..

    latest : http://amirazoe155.blogspot.com/2011/03/kau-membuat-aku-berzina-dengan-mu.html

    BalasPadam
  44. aduhh..laju btul abg.ben mengupdate..smpi xsempat nk bce sume..

    BalasPadam
  45. setuju dengan bro ben. but saya nk tmbah 2 lagi utk blog personal yg blogger pemula ni. aktifla berforum, ni medium paling cpat utk dikenali n mendapat traffik konsisten. sbb dr sni kita boleh dapat loyal readers utk blog kita. dan lagi 1 kan gunakan platform twiends, ramai para otai online marketer gunakan platform ni nk letupkn traffik blog dorang. but now twiends da kena banned oleh google utk tools website dan blog, utk tools twitter, fanpage fb n youtube still lg boleh. kalau abg ben tak keberatan singgah la blog picisan sy ye :) blog redzuan-ridz

    BalasPadam
  46. tak membalas kunjungan org pun salah satu sebab kenapa org malas nak dtg ke blog kita..kita baca satu n3,org pun balas dgn membaca satu n3 juge...

    lainlh kalau blooger hebat mcm ben ni...org mmg selalu tertunggu2 nak baca n3 baru.walaupun 3 jam 2 n3...

    BalasPadam
  47. saya pown takowt kalau takdew sape nak bace entri saya..tapi kan...saya tahu SAYANG saya mesti bace entri saya..hehe.. ;D

    BalasPadam
  48. betul jugak tu..abg Ben rajin BW tak?

    jemput singgah..

    http://uptown-lady.blogspot.com/2011/03/aku-nak-saman-ke-tak.html

    BalasPadam
  49. tips yg terbaik :)
    stuju..sape stju angkat tngan mcm saye ....

    BalasPadam
  50. nice la bro..

    mmg terbaik nsihat tu

    BalasPadam
  51. ada kate entry org lain? copy paste ke mknenye ek?

    BalasPadam
  52. thanks ben..dulu saya ni jenis malu juga nak promote blog kat FB,segan kalau ada member2 lama tau kita ada blog, tapi sekarang ni tak kira..ala tak kisahla..

    BalasPadam
  53. mana che ben kita ni...rindu rasanya..haha..cewahhhh..

    BalasPadam
  54. good tips :) thanks

    BalasPadam
  55. makesih bg tips tuh..sasa blogger baru jugak ni.dlu penah stop tulis kejap sbb rase macam tak pandai blogging..sekarang baru rajen balik sbb dah ad inernet balik..love ur blog..

    p/s : macam mane nak tahu ada gathering blogger2 smua tuh ae??nak join juge

    BalasPadam
  56. JoM JoiN CaBaRan 10 eNTRY SeHaRi... (^_____^)V

    http://nadiah-muhammad.blogspot.com/2011/03/oh-10-entri-sehari.html

    BalasPadam
  57. http://kuccieda.blogspot.com/2011/03/wajib-baca.html

    BalasPadam
  58. sy x minat facebook camana tu? bukak pun jarang..selalunya satu hari sy update satu entri jer..

    BalasPadam