Nak tackle FOLLOWER ?

by - Mac 25, 2011

 

Ada yang baru berblog dan terkejut bila lihat jumlah FOLLOWER kat blog aku ni ha.. Sikit je ni.. banyak lagi blog yang jauh lebih tinggi.. kan kan ?

Kemudian dia tanya aku bagaimana nak dapatkan ramai FOLLOWER ? Aku kata , senang jer... beli je prepaid DIGI banyak banyak.. nanti ramai la yang FOLLOW tu.. hahaha..

Ok.. aku acah je tu.. takkan aku nak jawab gitu ..nanti dia kata aku blogger sombong lak ..tamo laa kan .. aku sombong pon ngan korang je.. ngan blogger baru , aku tamo sombong.. haha.. kan kan ?

Bagi blogger baru , ini tips dia .. hehehe... kalau nak tambah rakan buat permulaan ! Diulangi ya , buat permulaan .. kita g add rakan rakan yang baru juga berblog ...  Tengok dulu berapa ramai follower dia .. kalau skit dan aktif , follow yang tu dulu .. bila dah ramai skit , baru add yang besar bilangannya.. Jangan terus pergi pada yang bergelar popular ! Sahih anda tidak akan dilayan..

Ni pengalaman aku la.. nak ikut , silakan.. tak nak ikut pon ,silakan je.. hehehe..

You May Also Like

64 comments

  1. adoiyai belum habis kire lg da ade entry baru...T_T

    BalasPadam
  2. haha...saya percaya ckp inche ben sbb follower yg sikit x tw nk wtp sgt...msti dy akn terjah kita balik. heee...mmg perasan..kui3x..

    eh, nk tny.. 1 tahun 5 bulan.. hee..bulan pertama trus lemon 30 entry ke sehari? haha.. nk kira ni..

    BalasPadam
  3. eahh,
    abg ben sombong ea?
    hha

    BalasPadam
  4. maceh bro ben :) dayana grow bersama kata2 semangat dari bro :D!

    BalasPadam
  5. hem..wah...macam tu er...oke2...boleh cuba..

    BalasPadam
  6. oh begitu.. sila la encik ben follow saya yang sikit follower ini..hehe

    BalasPadam
  7. mstilah trkjut. byk la abg ben. kelompok rmai follower taw awk ni.. hehe...

    BalasPadam
  8. tqvm abg ben..
    kerana segmen abg ben follower saya bertambah!

    BalasPadam
  9. betul tu..kalau follower sikit ni, duk terjah & tinggal komen pun jarang dilayan..
    takpe la sebab niat berblog bukan nak kejar glamour kan (pujuk diri) hehe

    BalasPadam
  10. owh cm tu ker barader Ben...

    @mamadiana.

    BalasPadam
  11. nak tackle yg fofular malu~
    saper la kite kan..
    tp x semua yg fofular sombong..
    contoh ada di depan mata..
    jd tackle yg sama2 rank dlu ;)

    BalasPadam
  12. meh meh sapa nk kawan dgn saya

    BalasPadam
  13. tepat sekali..sbb tu sy suka folo sape2 yg baru berblog mcm sy..skurang2nya ada jugak balasan dr diaorang..heee~

    BalasPadam
  14. betul! setuju dengan tips tu..kalo nak follow, follow yang ade follower sikit tu...dia akan follow balik kalo dia nak...

    jadi, semua orang, sila follow blog saya...huhuhu...

    BalasPadam
  15. saya follow je semua.nak tolong2 kawan :)

    BalasPadam
  16. yawww abam ben .. tenkiuk for da tips .. sape nak follow meh sini meh .. wa pakse :D *ok kiddink*

    BalasPadam
  17. saya dh try tackle,
    tpi depe x minat jgk ngn saya hehe

    BalasPadam
  18. Sy ni baru 2 bulan, nak kata ok ke tak follower yg sy dpt spnjg 2 bulan ni pun x tau.. tp kira bleh la.. ini pun d sebabkan rajin join segmen Ben Ashaari.. kalau tak mesti ramai yg tak tau kewujudan blog saya.. Terima kasih yea !!

    BalasPadam
  19. SLaLu BaGi TiPS YaNG B'GuNeR.. CaYaLa aBG BeN!~ (^_____^)V

    BalasPadam
  20. ade ke org nak follow blog sy?T_T

    BalasPadam
  21. cm2 ye.. ok2.. tq..
    sy pon bru gak..

    BalasPadam
  22. itu yg gua lakukan..hehehe..

    sila ikut ben ckp..=)

    meh kwn dgn saya..sy suka mengawan..=)

    silap2..suka kawan..=)

    BalasPadam
  23. betul-betul...abg ben baek..dan thankz sebab follow saya..
    *bukan ngampu tue yew..hehe..

    BalasPadam
  24. owh begitu... hihi.. makasih ya pak...

    BalasPadam
  25. Miahahaha... Abang Ben banyak beli prepaid DIGI ke???patutlah banyak orang kuning tu duk ekor abang... ~_^

    BalasPadam
  26. sedang cube belajar..dan akan buat macam tu..thanks en.ben!!

    BalasPadam
  27. saya ikut n buat cam cik ben cakap..sebab nak tunggu cik ben polo lambat sangat.hahahahhahaa.

    BalasPadam
  28. erk dgn ktorang sombong grrrr

    haha

    BalasPadam
  29. waa..mekaseh for sharing this tip bro! ;)

    BalasPadam
  30. Ok, ok ... Barulah paham ... mekasih En.BEn !!!

    BalasPadam
  31. sangat setuju.

    kejap lagi nak jelajah..

    sape2 nak jelajah blog baru

    saya silakan..

    pasti dilayan dengan baik ^^

    BalasPadam
  32. salam abg ben. boleh pinjam tak tips utk tampal di post blog kite. sebab saya rasa ia simple tapi bernas la...plsss1000x

    BalasPadam
  33. erk dgn ktorang sombong grrrr

    haha

    BalasPadam
  34. oooo...macam tu ye...

    patut la ada setengah2 yang dah femes and terkenal tak layan...hehehe

    akan dibetulkan :)

    thanks for the tips..

    BalasPadam
  35. betul2..hehhehehehe,pegi kat blogger yg dah follower ribu raban..mmglah susah,sy pun ade buat ni..ngeee

    BalasPadam
  36. En Ben.. sy prcaya sblm en Ben brada pd tahap skrg surely dlu2 en Ben pn prnh brada pd tahap sama ngan blogger yg bru nk mula skrg..kan.. so bila eb Ben ckap jgn nk trus terjah pd blogger yg dh popular, sure x kn dilayan punya tu bg sy mcm blogger yg dh popular tu dh lupa mana asal usul dia dlu... apa salah nya bimbing lah kami yg bru ni.. bg galakan bhwasanya kamu semua x lupa pd asal usul kamu dlu2 dgn pandang pd kami yg still brada kat bwh ni... bila en ben ckp gtu sy rsa rendah diri... rsa blogger cam en Ben ni x nak pandang blogger bru cam sy.... huuuhuuu... mf yer cakap en Ben... surely nk brada ditmpt en Ben skrg dh tentu byk usaha yg en Ben lakukn.. anyhow tahniah dr sy...

    BalasPadam
  37. ooo camtu ker.. baru la tauuu ooo ehhehe bgus tip nih ehhe

    BalasPadam
  38. Jangan terus pergi pada yang bergelar popular ! Sahih anda tidak akan dilayan..


    haha!! betul2.. setujuuuuu :D

    BalasPadam
  39. saya stuju dgn tips ni. mmg saya pon ada apply kalau berkesempatan nk terjah balik :)

    BalasPadam
  40. Assalamualaikum...
    Saya setuju sgt ngan tip tu. Memang betu. ada tips tak cam mana nak pikat en ben jadi follower blog kite?

    BalasPadam
  41. ABANG BEN SUKA BAGI TIPS YANG BERGUNA SANGAT2.SUKA2 :D

    BalasPadam
  42. ben tak follow saye pun.....

    BalasPadam
  43. btoi kata en ben...sy setuju,

    BalasPadam
  44. ha bagus tu Abg Ben nya cadangan..
    So korang2 suma meh sini meh sini.. dialu2kan singgah blogger baru macam LadyComot ni..hehehehe

    BalasPadam
  45. tapi encik tak...encik dah beriban riban dan jutan jutan pon maseh follow sy budak baru yg follower ciput je..arigato encik...sbb u low profile orgnye...kann..kann

    BalasPadam
  46. mmg betol pun kte abg ben nie.. ;)

    BalasPadam
  47. terbaik entry yg ni like :) efa buat mcm tu gak dulu main add ja blog yg sikit follower hehe tp kan abg ben kalau terlebih add tak pa ka erk?takut nnti nk add org lain pnya blog tak leh lak huhu boleh ka?huhu

    BalasPadam
  48. btol2..hehe..tu la rhsia sy
    tp smpi skarang xdpt follower cm abg ben..hahahaha

    BalasPadam
  49. Salam en Ben... thnx for prompt respond... terharu rasa... no wonder en Ben rmai follower... lau en Ben jd pemimpin sy yakin surely msyarakat bwh pimpinan en Ben semua up-to-date... maju bwh 1Blog... hehee.. tqvm...

    BalasPadam
  50. waahaha~ baru skrg maera tau....thanks abg ben =)

    BalasPadam
  51. betol-betol
    sokong

    mereka yang baru same baru lah tolong
    yang lame tue,tolong gak,tolong bagi traffic, yang baru tolong bagi follower

    BalasPadam
  52. klu macam tu nk UnFOLLOW lah blogger terkenal.. betul cakap abg ben ni hehe

    Tapi blogger terkenal tu termasuk abg BEN?

    BalasPadam
  53. sape yg minta tips tu bro???
    meh2 suh dia follow sy, sy pun br lg ni..ngehngehngeh... sy sendri pun bt yg mcm bro ben ckp.. kita kena rajin singgah blog org, follow diorg.. come to my blog... http://armandoet.blogspot.com/

    BalasPadam
  54. @Ujang9897

    as salam..
    ujang, tau la dah nak kawen. tak sabar2.
    hahaha~
    sekali yang datang follow nak mengawan tu lelaki? isk.
    rentung otak ku bacab komen ujang ni.hahaha~

    yes! tips yang sentiasa wujud dalam blog encik ben. sukaa~

    -kumpulan SERUMPUN SATU MALAYSIA-
    mari kita bina komuniti blogger bebas prejudis,kontroversi dan diskriminasi~

    Qaseh dalia

    Munira Sajuti

    Khumaera

    Fashah

    Sunah

    C-tea

    Oked

    Syuwai

    Ummi

    Saya

    BalasPadam
  55. saye pon budak baru belajar :)

    BalasPadam
  56. saye pon budak baru belajar :)

    BalasPadam
  57. hehe another tips berguna..thanks so much! :) :) saye sukaaaa!

    BalasPadam
  58. setuju gan abang ben... folo yg ckit dlu, t i folo u... ;)

    BalasPadam
  59. saya sangat2 setuju ngan pendapat abg Ben tue... memula kena follow orang dulu baru orang akan follow kita... n jangan syok sendiri dalam blog kita... kekadang bila blog kita dah fofular kena jaga adab bila menulis... tu yang saya belajar lah.. yang penting jangan putus asa... keep it up...

    BalasPadam
  60. sy ikut petua dari redmummy dan amalkan sampai sekarang...

    BalasPadam
  61. hurm...petua2 dr mereka yang dah lama berblogging ni mmg berguna!! respect diorang dan ikuti apa yang dinasihati pasti kita akan slow2 berjaya...kan!! opsss..tambah usaha skit..

    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam