Cukup sehari satu entri ?

by - Mac 25, 2011

 

Uhuk ...cukup laa.. jangan jadi cam aku .. buat sampai berpuluh entri sehari ... pon tak kaya kaya ngan trafik gak ..huk huk ... betul tak ?? Haa.. ramai angguk punya...

Salah tuuu.. serius salah .. blogger yang pungut 80-90 ribu UV sehari pon buat 4 posts entri.. ni yang pulak kita ? Haa... camana nak tarik pembaca jika takde cerita dalam blog ?

Kalau takde masa tu , lain cerita la.. ni aku cerita buat blogger yang ada bnyak masa tapi dihabiskan masa dengan ngorat blogger lain tu haa...

Serius.. tak cukup 1 entri sehari pastu blogwalking seharian .. Aku cadangkan terus buat 4 entri kemudian jadualkan entri tersebut.. pastu baru blogwalking sampai pengsan !

Tak tau la kalau korang main SEO dalam entri korang tu.. kalau rasa dah cukup , ok la kot.. tapi kepuasan menulis tu , camana ?  hehehe...

You May Also Like

41 comments

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. skrg ni Mas cuba buat 3 atau 4 entri sehari itupun kalau ada idea...kalau xde tu cukuplah 1 je...huhuhuhu

    tak retilah main SEO tu!

    BalasPadam
  4. skrg nie p0n target sehari 4 entry n pilih masa yg sesuai utk publish...

    BalasPadam
  5. saya kadang2 2 entry sehari.. sedey woo.. Bro ben, ada entry gempak nie.. kalau free datang la ye :)

    BalasPadam
  6. skong..hari ni je lebih 10...cmne? org menyampah tgk kite je update..takpe ke? Suruh unfollow tak nk plak..manusia2

    BalasPadam
  7. saya sekarang satu hari 3 entry... sebab tengah bercuti... hmmm.. atapi kalau dah study.. susah la T_T

    BalasPadam
  8. hadoi... mcm baru 5 saat jek klik blog abg ben ni.. haha.. dah ade entry berikotnye... pehhh... nasib bek x panjang entry2nye... hahaha... :)

    BalasPadam
  9. saya masoh blaja2 lagi dlm dunia blogging nig..

    BalasPadam
  10. SEO yu ape?? dah google tapi hampehh tak paham...

    BalasPadam
  11. dulu saya wt entry sekali sehari..kadang2 2 hari sekali...
    but..since i read ur blog 2 months ago...saya slu update entry sehari dua tiga kali..u have inspired me a lot to write Sir

    BalasPadam
  12. SEO tu ape eh?? adoiii buta blog betul saye neh..banyak giler yg saye tak tau..tp kalo publish time tak sesuai pon takde org baca kan en.ben kannn

    BalasPadam
  13. disebabkan sy sibuk berpraktikal, kadang2 1 minggu tu cume 3 or 4 entry jek ley post.. :'( ... pnah 1 kali tu nak stop kejap sebab nak fokus, tp, xley la.. haha.. kena jgak log in n membebel kat blog... n then jalan2 blog orang...dah mcm ketagih lak.. haha

    BalasPadam
  14. lepas ni akan lebih gagah untuk buat enti!tq bro..=) (newbie)

    BalasPadam
  15. ala baru nk ngorat..potong betul la..=)



    betul tu..takda masa takpa..jgn abis masa bebel2 dkt tempat lain..=)

    hari ni baru 3..hurm...

    BalasPadam
  16. Nasihat Berguna.. thanks abg Ben

    BalasPadam
  17. kadang2 tak sempat nk buat bebanyak.

    BalasPadam
  18. wahh , bro ben mmg otai !

    nsihat berguna tuhh !

    BalasPadam
  19. saya tak join nuffnang =(
    tak tahu cam mane..hehe.. :D

    BalasPadam
  20. meLAYU tara telorq mana ada BRAN mau saman @ bom kedai tuh!? kah kah... patutlah rata2 anti pologami sebab hati dah cam babi?! tq bro 4 this infos. terminum takper, masukkan jer air samak dalam badan.

    http://www.hazrey.com/2011/03/kopi-railway-kluang-tak-halal.html

    BalasPadam
  21. seo tu Search Engine Optimization...hee...

    jom baca dan komen Kecanggihan Apple

    BalasPadam
  22. satu? mana cukup bro ben... at least 5 atau 6 baru bermakna sehari tu...

    BalasPadam
  23. Cadangan yang mampu menaikkan rangking dan jumlah pembaca.


    JOm Joint.Entry terbaik bulanan peserta akan di pamerkan ke page yang mempunyai 16000 fan page

    Peraduan : Entry bulanan terbaik anda dari FARISZ@AZ.Com



    Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita

    BalasPadam
  24. sehari kekadang sampai 7 entry saya buat.. tp kalau x ramai readers n trafik x kencang.. x best jugak menulis..huhuhu..

    BalasPadam
  25. Err.. Terpikir pulak.. Kalau blog yang tak popular cam blog saya ni ada ke orang nak baca kalau sehari sampai 4 entry..? Hukhukhuk..

    BalasPadam
  26. good tips bro... thanx ^^
    http://annlucky5.blogspot.com/2011/03/pandangan-sang-harimau-yang-baik-punya.html

    BalasPadam
  27. abg ben,means that buat entri siap2 then draft,pastu baru post ikut time trtntu,gitu?,.ke buat 4 trus,pastu bw smpai lebam?,.tibee je gitu,.hehe

    BalasPadam
  28. sentapppp..

    ya.hamba rakyat bersetuju.

    lepas ni korang bacalah sampai

    muntah hijau entri aku.

    *berangan buat entri melimpah

    satu hal.

    *berangan ade orang nak baca pun

    hal juga

    apa yang penting??

    po-si-tifff

    APA ITU UV WEHHHH..???

    dah tak tahu tamo plak cari

    elok kite bako je

    BalasPadam
  29. tima kasih kongsi info en.ben..

    BalasPadam
  30. Ben, sesekali main seo pun best jugak. :)

    Sementara boleh berblog,apa yang baik, kita belajar dan cuba jer. Nanti satu hari jika dah penat atau ditakdirkan tak dapat tulis, orang akan guna google dan yahoo search dan jumpa penulisan ben itu.

    apapun terus smpaikan yg baik, anem LEBIH suka baca entri ben yg ala2 islamik, ke arah motivasi ,sedar diri dan agama SELALUnya . Itu sangat menyumbang untuk dunia akhirat kamu. walaupun satu hari nanti kita dah xde, org masih baca blog kita - di sini pentingnya seo kdg2 :)

    P/S : blog anem tak popular , cuma suka baca keyword2 'baik2' yg dtg dri search engine. itu berkongsi dengan ben .sekian:)

    BalasPadam
  31. macam tu eh ?

    eyna sempat satu entry jek sehari

    BalasPadam
  32. salam..
    ana org baru dlm dunie blog2 ni..hehe..
    jadik cm x bape phm sgt la pkataan2 yg blogger2 lain gne..
    hehe..
    n kdng x tau pon 1 ari kne wat bape en3..
    peacee(^_^)

    BalasPadam
  33. betol bro ben..sy pernah xupdate blog 2hari..perghh..xramai pon yg dtg ke blog..dah la jarang bw..xfemes plak 2..huhuu...

    4 entry 1 hari??nice tips..but..pengsan nak cari idea..hahhaa..tQ bro ben :)

    BalasPadam
  34. pinky momma 3-4 entry je sehari..
    idea tlg mari mcm pok beng..grrrr..

    BalasPadam
  35. hmmmmmmmmmmm
    hari nie baru 2
    tak de idea lah
    2 pon cite berkait je
    bosan gak cite same

    hmmmmmmmmmmmm,bagi idea

    BalasPadam
  36. klau cik buat entri bnyk2 t da plak blogger yg muntah ijau sb bosan..hehe

    BalasPadam
  37. Ahah! Aku tau sapa yang 80-90 ribu tu ... Ben mesti tengah semangat nak kejar jugak ni ... :D

    BalasPadam
  38. hehe!! xpernah berpoloh2 sehari...xmai idea..ikut mood gak kalo tu 2-3 entry jer sehari..hehehe!!

    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam
  39. sy selalu buat 1 entry sehari.trafik pon xde lah tgi mana.sedih.wuu wuu T.T

    BalasPadam