Sengal di pagi hari ..

by - Mac 31, 2011

 

Ngantuk .. penat... malas... boleh ?

Salam dan selamat pagi .. itulah  yang aku rasa pagi ini .. Semalam dah cuti... ari ni berlemak lemak lak .. Dah 3 hari aku tak turun gym .. Hurm... berlemal laaa perut aku ni ... nasib baik aku spesis tak kuat makan sangat tapi sekali makan macam ... tapi skang ni aku dok amik vitamin E .. Selera makan pon cam anak rimau dah ni ...grrr..

Projek bersama 1tube.my akan berterusan hari ni .. Buat yang tak tau , video segmen santai santai aku bersama chef hanielieza dah keluar di web 1tube.my .. Selain video aku , banyak lagi video yang up di sana ... menarik menarik sekali ..

Oh ya .. seperkara lagi .. Jutaan terima kasih kepada CELCOM kerana mutu perkhidmatan di Putrajaya semakin meningkat... Hari tu aku ada buat komplen terhadap servicenya yang tak ok ( teruk ? ) tapi semalam ada feedback dari mereka.. Sehari lepas aku buat complaint tu , terus ok ... Bagus la kan ..

Cuma satu perkara yang aku tak puashati terhadap operator operator perkhidmatan internet di Malaysia ni , harganya yang mengarut.. dan kenapa perlu dikira dalam bentuk volume bandwith ?? Kan senang kira sekali harung.. Yelah , ada yang kata unlimited ,tapi bila sampai masa kata dah had.. pastu suruh bayar bil.. bila check bil , beratus ratus .. Grrr... apa kes ? Ini tak sepatutnya berlaku di Malaysia yang kononnya mengalakkan rakyatnya senantiasa menggunakan Internet ( untuk tujuan positif ) ..

Hurm... apa yang aku boleh katakan , Malaysia dan duit tak dapat dipisahkan .. Percuma adalah sesuatu yang mustahil di Malaysia ! Jangan terasa tapi inilah hakikatnya ... Apa saja kita buat segalanya bermain dengan duit... Masuk skit , keluar punya la banyak .. Kesannya ? Boleh fikir sendiri ..

You May Also Like

27 comments

  1. ngantuk, penat, malas --> mmg bulih haha sbb saya pon ari2 centuh... haha

    dah 4 bln saya pakai plan abang kuning tu, setakat ni ok lar dianya intenet.. kalau dah had pon rasa cam ok gak..

    tapi yg tak ok tu naper lar kita kena tanggung tax?? huh!!

    BalasPadam
  2. morning bro .. :)
    celcom da best ! wahaaha

    BalasPadam
  3. hehe..bile pikir balik..ms promoter tu usha kiter x terpikir lak kan..tp bile bil smpai br kiter terpikir mn ader bende xder had smua ader had..dn berbayor...

    BalasPadam
  4. suka statement tu;
    Malaysia dan duit x dpt dipisahkan..huhu.. style la abg ben

    BalasPadam
  5. bukan kat malaysia je..
    kat mane-mane memang tak dapat dipisahkan dengan duit..

    :)

    *dah potong berukbend bila maxis macam mengarut-ngarut....

    BalasPadam
  6. morning en.ben...

    betullah...dulu cakap laen..bila kuar bil,, hah!! amik ko...ades!!

    BalasPadam
  7. assalam.. dh itu lumrah kehidupan di Malaysia ni..

    BalasPadam
  8. sekarang kite gune wifi u,
    x pernah pula nak kisah pasal limited ke, unlimted ke, hehe ;p

    BalasPadam
  9. sengal pagi? elok ben baca entry kak liza ni buat tenang2kan jiwa. ada inspirasi di situ. trust me.

    http://adzriel.blogspot.com/2011/03/kedamaian-permulaan-hari.html

    BalasPadam
  10. tao xpe!! volume limit sekelip mate je smpai limit..menyakitkan aty..woowoo

    BalasPadam
  11. morning,.....

    duit dgn malaysia memang x dpat dpisahkan...

    he33...

    BalasPadam
  12. bang ben,kalau cuci mata percuma kot! hihi


    http://mytempat.blogspot.com/2011/03/ngidam-mcdonalds-big-breakfast.html

    BalasPadam
  13. xmau pakai unifi ka?? penat dok promot ni.. klu dpt juai kt abg ben kan bgus.. keh2.. blog bloqwalking 20tabs sekaligus

    BalasPadam
  14. hehe..sib baik la sy ni guna tenet kat opis jek..so xyah pk nk kne bayor! =P

    BalasPadam
  15. Tu kat semenangjung..kat sabah lagi teruk internetnya..harga punya la mahal..

    BalasPadam
  16. mesti pasal kes iPhone ko tue kan..??

    klik link nie untuk ke
    BroFramestone Blog

    BalasPadam
  17. assalamuailum ben,

    betui sangat2

    semuanya duit..

    kalau dulu monthly shopping
    boleh ah budget dlm 300 ratus

    tapi lani dah lari budget
    paling2 pun mahu 450 baru
    boleh dapat semua barang...

    mungkin kah akan ada perubahan..?

    BalasPadam
  18. syarikat perkhidmatan internet di Malaysia memang agak teruk. dah la internet kat Malaysia agak slow. Tak kira la pakai syarikat apa pun. kalau ada yang laju pun sebab masih baru

    BalasPadam
  19. semua nye duit .. esok kentut pon keluarkan duit .. huahahhaa

    jom join contest sape yg berminat

    http://wanmohdsalim.blogspot.com/2011/03/contest-penulis-senja-terakhir.html


    hadiah : rm100 untuk pemenang petama
    puisi spesel untuk pemenang kedua

    BalasPadam
  20. sokong part tnet tuh.. hehehe

    BalasPadam
  21. tenet kat Malaysia kurang bagus sikit walaupun beli yang gred bagus, still lambat untuk loading..T_T

    BalasPadam
  22. abg ben nak tanye.. vitamin E tuk untuk ap??..hehe,,

    BalasPadam
  23. Kt tpt saya ni line celcom mmg dh lama x elok...:(

    BalasPadam
  24. as salam..

    ISP + BROADBAND = BERUKBAND

    hm..apa boleh buat..dah diorang je yang mnyediakan khdimat internet..masa kat us dulu, unlimited, memang kaw2. takde had.
    bayar pun tetap macam biasa.

    best.=)

    BalasPadam
  25. apa nak heran..masuk toilet pun kena bayar daaa!! dulu 20sen sekarang dah 50sen...aiyaa!!
    duit keperluan atau kehendak??

    salam singgah dr mummy weiyda!!
    nice entry!!
    keep it up blogging!!

    new entry :
    http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/03/cinta-ayat-ayat-cinta.html

    BalasPadam