Bukan niatku ..

by - Mac 29, 2011

 

Terima kasih.. haaa..barulah komen namanya... Bagi mereka nak promote entri mereka pon aku tak kisah.. korang komen la berapa panjang pastu letak je link korang kat situ.. Che Beng tak marah punyaa...siyess... tapi jangan lak buat pasar borong kat ruang komen tu dah la ... ek.. OK ? Paham tak ni ? komen pastu tinggalkan link.. mesti diorg nak jejak semula pemgomen tersebut.. Ehem..

OK.. entri aku tadi tu haaa.. amboi.. ramai terasa lak ?? ada yang ketawa lak tu.. Tuu haa.. si Sunah tu haa.. Tapi ketawa dia memain je..kan kan ?

Aku keluarkan entri tu sbb ramai sangat tanya aku .. " kenapa blog diorng tak ramai pembaca.. " .. "entri dah best tapi tkde komen" .. " update dah bagai nak rak tapi ?? " atau "dah abis dah promosi..tapi tak laku gak " .. haaa... sbb tu aku ajak buat pembedahan kat blog tu haaa...

Kan dah ramai terasa.. kalau terasa tu , gamaknya betul la kot kata kata aku.. tapi kalau korang tak kisah dengan ada atau tidak pembaca tu , maka korang boleh anaktirikan je entri aku tu.. tak berharga langsung buat korang.. jgn risau pasal tu sbb korang berblog untuk suka suka.. tapi jgn lak mengadu kat kawan kawan lain kata tak sudi nak masuk blog dia ..

Satu lagi.. dulu aku kerap ditegur.. ramai masuk blog aku , pastu keluar dengan berpinar bijik mata ! Gamaknya kenapa yer ? Korang rasa kenapa? Aku rasa... hahaha.. check la balik template ..font... dan color.. semua tu memainkan peranan yang amat penting..

Bagi yang terasa tadi , ampun maaf dari aku yer.. che beng sekadar bergurau di hari raya ini ... OK.. jumpa lagi minggu depan di ruangan yang sama iaitu Deco deco bersama Beng beng boong..

You May Also Like

43 comments

  1. terima kasih bagi teguran bro ben !

    teruskan lagi bg teguran n nasihat kpd para blogger yg bru bljr nk kenal dunia maya ni ;)
    hee

    BalasPadam
  2. SEKALI LAGI NASIHAT GUNA DARI CHE BENG.:D

    BalasPadam
  3. terima kaseh kerana menegoq..che beng, raya lambat lagi noooo...

    BalasPadam
  4. hahahahaha


    nie kenapa jadi gila ni..=)

    BalasPadam
  5. selamat hari raya encik beng..ekeke

    BalasPadam
  6. kekadang rasa macam buat penat jer menaip panjang-panjang...
    tapi pembaca takde...
    komen pon sikit...
    tapi bile dipikirkan balik...
    betol gak apa yg Abg Ben cakap...
    tengok kat diri sendiri terlebih dahulu...


    http://solomolo.blogspot.com/2011/03/tukar-selera.html

    BalasPadam
  7. mari kita perbaiki bl0g kita tu..hehe

    tapi aku memang tak boleh lah kalau bl0gku x lagu, tu la pasal nak juga letak lagu yG boleh pause2x tu..hee~

    (paling lama pun, sebulan sekali pasti akn tkr lagu bl0g tu sb takut ada pmbaca yG boring dengar..hehe^^)

    BalasPadam
  8. as salam..
    heh~ sekadar emosi semata2~
    kalau teguran tu betul, betul la..terasa2 ni dah macam hati tak kental. kalau terasa, tapi ada inisiatif nak memperbaiki, itu yang baik. tapi kalau terasa,tak buat apa, tapi luahankan dengan emosi, dibalas dengan entri personal. tu..hm..tarak isi la.ekeke~
    tapi kalau santai takpe~
    sukaaa~

    ;)

    BalasPadam
  9. hahahaha...lawaklah che beng ni
    tak sabar nak raya ke??

    tapi memang betul apa yang che beng katakan ni... saya dapat banyak manfaat darinya dan akan cuba perbaiki blog saya dari masa ke semasa...

    BalasPadam
  10. ujang punya pun best tu~
    dia terasa, dia balas dengan santai.
    haha~ gila menarik~

    ;)

    BalasPadam
  11. betul laa tu apa yg abg ben kata .

    BalasPadam
  12. yelah yelah...terasa lah sangat2..ajinomoto ado..pasti sodap ado..gulo, garam, asam jawa sumo ado..longkap sungguh makanan mu itu..samo sodap ngan masakan ibu..erksss sila pahamkan maksudnya...en.ben yg kato makanan kalo takdo bahan2 sampingan kan tak sodap..so, memang entri en.ben cukop ghaso!!! suke sangat2..ntah paham ke idak en.ben neh...wassalammmm

    BalasPadam
  13. hehee!! terasa makkk!! sbb mak punya background pink berpinarrr..hahaha..xlarrr.. xkan xleh kena tegur kott.. rugi r xleh kena tegur sbb abg ben punya teguran mmg oweys positif...ni sayam abg ben ni..opss!!

    salam singgah dari mummy weiyda!!♥

    kalo kita berblogging dgn hati yang ikhlas dan sentiasa memikirkan apa yang perlu untuk masa hadapan kita akan berjaya..usaha lebih dan bak kata abg ben " idea ada dimana2 cuma kita kena kreatif jer.."

    keep it up blogging ya dear!!♥
    (◕‿◕✿)

    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam
  14. dah lama x komen... bukan apa... mcm x tau nk ckp pe.. sob3...

    BalasPadam
  15. hihiihi... promote blog ye che Beng? hahaha... ni nak tnye pndapat che beng...

    http://eyqasara-marie.blogspot.com/2011/03/kedekut-nak-follow-ape-pendapat-blogger.html

    BalasPadam
  16. hahaha! ops, terketawa lagik!! :p

    tapi betul la abang ben, ape yang diulas tu memang ade betulnye, bagi blogger2 yang baru tu, kene try ubah blog ye..wat slow2 berperingkat2 pun takpe..

    blog saya pun, kalau tak ok, sila komen ye...

    BalasPadam
  17. teguran yang bernas..terima kasih che beng

    BalasPadam
  18. teguran yang membina dari bro ben...
    aku pun tengah usaha gak tarik pembaca...sb tu kena slalu dengar tips2 berguna dari bro ben nie...hehe..
    teringin gak bro ben datang singgah blog ewanrani nie...huhu...

    BalasPadam
  19. betul gak.

    JS punye entri bergambar yg ada lukis2 ramai org kumen2..tapi kalau yg berjela..hek..diri sendiri pun taktahu nak kome apa..huhu

    BalasPadam
  20. betul gak.

    JS punye entri bergambar yg ada lukis2 ramai org kumen2..tapi kalau yg berjela..hek..diri sendiri pun taktahu nak kome apa..huhu

    BalasPadam
  21. saya slalu wt cam tuh.. huhu..
    trasa sampai tembus hati ni..
    huhu..

    :D

    BalasPadam
  22. pendapat ikhlas yg membina...ok lah tu ben.kalau ikut kan hati memang la saya pun nak sgt2 pasang semua widget burung air terjun lampu lekip2.tapi nanti mesti kwn2 marah loading lambat dan sakit mata kan?huhu

    BalasPadam
  23. first time komen che beng punye blog..hikhik...

    nasihat amat bergune..

    nk try lah...heheh

    http://faddesignaway.blogspot.com/

    BalasPadam
  24. as salam..
    aku suka tulis N3 banyak2 sehari..
    kenapa?
    sbb dah 3 tahun aku duduk seorang di rumah..(most of my time)
    so...blog is my best friend to enter the world of of blog...dan mencari kawan
    tips & teguran???
    sngat di perlukan tuk meningkatkan lagi blog pedalaman aku ni hehehe...

    BalasPadam
  25. beng kedebeng..

    adoiihh...baru kojap poie meeting dah tak tekojar..

    apo nie..nak terase ngan beng kedebeng..hentikanlah..bace blog pon nak terase terase..

    kalo nak rase terase pergi blog mat gebu gobon..terase smpi ke benak perot cacing terakhir..

    BalasPadam
  26. oh tersedak, sbb sy pon tak ramai pembaca. Hehe btw thanks for an advice. ;)

    BalasPadam
  27. kata-kata yang baik satu nasihat. keep it up to us. :)

    BalasPadam
  28. hohoho.. teguran yg sgt berguna..

    BalasPadam
  29. terasa tapi demi melihat pembangunan blog , think positive sudah kan .

    thankss abang ben , peace ! ^^

    BalasPadam
  30. tak sabar rasanya mahu melihat blogger malaysia akan maju dan dikenali seluruh dunia...
    Tip dari bro ni memang hackers guna pakai..."apa yang kita fikir di pla kita, jadikan ia satu entry di blog kita'

    BalasPadam
  31. tak der terasa lah... mana ada .... kalau nak bersatu kena bersedia terima teguran kan?.... hehehe... adush sekali lagi...gedebuk...

    BalasPadam
  32. raya apa plak nie abg Ben? hehe

    BalasPadam
  33. ada pulak yg terase.. tu nasihat je pun kn, jgn la merasainya pun.. deco deco beng beng boong..hehe :)

    BalasPadam
  34. adusss ..terasa la pulak ..

    BalasPadam
  35. lepak kader.

    peace no war abg beng! :)

    BalasPadam
  36. adus. terasa ada garam lebih!

    BalasPadam
  37. wah..tips tu memang bernas..

    terima kasih kerana kongsi dengan kami semua.

    IKLAN FREE & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
    & JariPlastik

    Pendedahan Exclusive : Penyanyi Islam Membidas Mufti
    Tutorial : How To Pay Using Maybank2U


    LabiLabi da follow kamu

    BalasPadam
  38. uhuk2...
    komen membina ni..
    tq for the tips...
    baik tol En BA ni

    BalasPadam