Entri murahan untuk tarik trafik ?

by - Mac 27, 2011

 

Hurm… Setahun setengah ..kalau campur bulan depan … hehehe.. Aku dah belajar macam macam tentang dunia blog ni .. Mmg best .. asam garam kehidupan blogger …

Hasil ? Mereka kata kita blogger popular … atau personaliti dunia maya .. Hakikat ? Habuk pon tarak ! Mereka jer beria ria pk gitu padahal takde pon ..

Ini blog adalah blog peribadi.. segalanya adalah santai .. aku taip apa yang aku rasa .. kalau aku nak buat tesis atau esei bagainya maka entri aku pastinya berjam atau berhari lamanya ..

OK.. sebenarnya aku muak dah dengan entri yang mana tajuk leh tarik trafik.. aku dah buat berbulan dulu .. dan serius , aku dah bosan .. Sebab tu skang ni tajuk aku biasa je kecuali melibatkan kawan kawan.. tu mmg saja nak ‘berperang’ ..lagi pun sapa nak masuk baca entri gitu kan ?

Aku pelik bila orang kata aku buat entri murahan .. aku tak petik mana mana nama org yang komen .. atau rujuk mana mana blog .. kalau aku gila sangat nak tarik trafik murahan aku lama dah buat gitu.. dan perlu ingat , aku mungkin gila trafik tapi dengan cara MENGUPDATE blog ! Bukan cara kotor !

Aku rasa .. mungkin mereka yang pandai cakap ni .. baru belajar berblog atau kenal dunia blog .. sbb tu suka cari publisti murahan .. kalau nak kata aku cari publisiti murahan , aku rasa aku tau apa yang patut aku buat ..

hurm… sapa kata best jadi blog dikenali ramai ? hahahah.. ada je yang tak puashati kan ?

You May Also Like

41 comments

  1. kekadang memang ada orang yang main kotor camtu. kalau dalam dunia blog pun dh mcmtu, apatah lagi dunia sebenarbenarnya. kan abg Ben?

    BalasPadam
  2. en.ben, jgn dipeduli apa org lain kata. apa yg penting kita tidak melanggar undang2 negara.....tak gitu?

    BalasPadam
  3. biasa la bro.. org dengki.. sabo jer la..

    BalasPadam
  4. pd sy setiap entry abg ben murah dgn info dan tips..bukan murahan... biasala, hasad dengki...







    pssst, jemputla ke blog sy..
    http://mizztina.blogspot.com
    thx =)

    BalasPadam
  5. ben, sebab tu dia tinggal link dia kat id shoutbox tu.. senang up trafik dia! :) pandai kan dia.. lepas tu masuk blog orang kata macam2 :).. maklumlahh.. orang sekolah tinggi.. macam tu agaknya perangainya..

    BalasPadam
  6. abg ben nak tnye neh,abg ben kalau buat satu2 entry kan,abg ben ade catat dulu ke kat kertas ke?or tulis ape2 dulu sebelum taip kat blog?kesemua tu secare spontan?

    harap abg ben sudi jawap soalan neh
    almaklumla budak baru belajar ;)

    BalasPadam
  7. kalau blog personal kita tulis jela..setuju dengan style bro .. nak bersantai..tapi macam bro dalam2 bersantai still ada inputnya..bukan santai kosong macam lepak kedai kopi..tak gtu ?..hehe

    BalasPadam
  8. Kadangkala memang ada blogger yang buat tajuk entry panas untuk naikkan ranking tapi sebab nak backlink.
    Tapi setiap blogger ada visi dan misi blogger tersendiri.selagi tidak berblog melanggar undang2 selagi tu blogger lain tidak boleh persoalkan misi orang lain berblog.

    Apa2 pun sabar lah Ben.


    Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita

    Hentikan Gangguan Seksual Terhadap Lelaki!!!

    BalasPadam
  9. saya kekadang slalu gak wt entry murahan. hehehee..
    pengakuan berani mati ni. :D

    tak kena kt batang hidung sendiri boleh la cakap!!

    BalasPadam
  10. saya bloger baru... tettapi saya tak begitu.. xpernah fikirkan pasal traffic plak.. cuma suka kumpulkan gambar2 yg best jerr.. hihihi

    BalasPadam
  11. sebab melayu mudah dengki hihi.. watdono sajer bro.. teruskan menaip!

    BalasPadam
  12. @nurul nadia nasir

    saya suka terus update ..sbb tu netbook senantiasa dalam beg pack saya ..

    BalasPadam
  13. Kalo kita catat..nanti kita akan ubah & ubah isi dia..Sampai kadang2 boley lari dari idea yang asak..x gitu?

    BTW,,aku x paham maksud KERABAT lam tempat kejadian tu...anyone care to explain?

    BalasPadam
  14. ooh i see..thnx abg ben!semua entry abg ben best2..tp saya silent readers jer ngeh3..jarang mengkomen sikit.

    BalasPadam
  15. perkongsian yg best.
    bole kami tumpang belajar dari prngalaman Ben.
    tq.

    BalasPadam
  16. Salam.
    Dushhh Dushhh sedikit sebanyak terkena gak kat saya. :) Biasalah nak kejar trafik .... darah panas2 .... trafik ohh trafik..tapi tak naklah sampai jem.

    Saya masih lagi mencari trafik sebab blum capai satu juta pageview. :) Teringin benar nak tgk jumlah paparan tu berkedip setiap masa. Jeles jeles.

    Sentap gak skit2 ni ... lebih lagi kat *rujuk mana2 blog .... *petik mana-mana nama orang yang komen ...

    HUhuhu.. kalau korang tak percaya? Tengokla entri2 saya ...

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    BalasPadam
  17. jeles tak tentu pasal.
    suka ntri ni.

    BalasPadam
  18. @hasrul hassan bro.. aku dulu macam ko gak.. aku faham.. cuma skang ni aku tak buat cam dulu dah ... nak berubah skit corak penulisan ...

    BalasPadam
  19. sabar je abg ben...biasala manusia mmg camtu...kita sebagai sesame blogger ni ingat2kan lah diorg tuh..huhu~

    BalasPadam
  20. aduh! payah la macam ni... baru nak jadi fofular macam abg ben..... terus cancel.. t ada lak orang tak suka cacing.... hmmmmm -.-

    BalasPadam
  21. @BEN ASHAARI Tahap kematangan meningkat ... :) bila dah kita lama-lama dalam sesuatu bidang, pasti ada benda baru yang kita tahu dan sedar.

    Di takuk lama .. tanpa ada peningkatan ... tak ada kejayaanlah namanya. Dan dari satu kejayaan ke satu kejayaan .. approachnya berbeza. :)

    Dulu pakai lampu minyak tanah, bila dah tahu pakai lampu tu leh buat kelambu terbakar ..takkan nak buat lagi kan? Ada lampu lain yang lebih selamat dan lebih terang. :) winks2 ...

    Syabas. Tgh belajar lagi ni.

    BalasPadam
  22. rasanya BA da success lam dunia blog ni..xperlu nak mgejar traffic..blog BA akan slalu jamn...hihi..myb BA bole trskan entry yg santai2...mcm dolu2...kdg2 blogger2 baru kena blajar sendiri bkn asik mintak disuap...peace...=)

    BalasPadam
  23. cara tipu jana trafik.. nak duit segera..hehe..kalau betol nak blog sbb duit,buat niche ttg duit..tak pelik sgt..

    BalasPadam
  24. x kisah la entry murahan kew ape..
    asalkan tulen dan idea sendiri...
    bukan copy paste..hahahaaa

    BalasPadam
  25. masing2 dengan kerenah memasing.. kalau nak kejar traffic sekalipun janganlah sampai nak jatuhkan orang lain.. sama-sama naik sama-sama fofular.. win-win situation..

    BalasPadam
  26. org yg xmampu update blog dan tingkatkan trafik cm bro mmg la akan sentiasa rasa bro buat tu salah. biasa la hidup ni bro. xde org yg xpuas hati, tu bukan namanya hidup

    BalasPadam
  27. orang macam gini takkan pernah tidur...
    celik je sentiasa...
    ish ish ish...

    BalasPadam
  28. as salam..

    oh~
    semakin lama kita menghadapi asam garam ni, semakin banyak juga pengalaman yang kita dapat. tiada satu perkara yang kita lakukan tidak ada kebaikka disebaliknya. melainkan ia hanya bersifat kecurangan pada-Nya.

    mengalihkan batu ditepi jalan untuk mengelakkan orang lain terkena juga baik disisi-Nya/ apatah lagi entri2 santai yang membuatkan pembaca berfikir akan isi tersirat disebaliknya.

    hoho..pernah banyak kali cuab buat macam encik ben. bawak selalu lappy. tapi, endingnya, samaada bos rampas, atau rosak akibat radiasi. haha..beli baru tu yang tak tahun. bangkrup

    =_="

    BalasPadam
  29. entri murah tak murah. datang sini naak baca, takde paksaan. hoho~. apa yang ada, mana yang ada isis bermanfaat, hadama dalam otak dengan hati baik2

    =)

    BalasPadam
  30. Macam-macam tujuan orang berblog ni

    Bila niat nakkan duit n glamor

    Mulalah nak mendengki ngan orang lain

    memang adat lah, manusia...

    BalasPadam
  31. adoiyai, pening dengan manusia sekarang. pasal blog pon ada nak iri hati ke?? mesti banyak makan kicap, tu yang ati pon hitan cam kicap. hikhik

    BalasPadam
  32. Bro ben ~ gua ni pun blogger baru. baru 3 bulan tp tak meningkat pn trafik. Perasan jugak sebab hari tu buat tajuk cm meletup terus naik skejap. tapi memang x best la entri murahan ni .. bukan diri kita yg sebenar ~ haishhhh ...

    BalasPadam
  33. entry pun ada murah dan mahal jugak ke.. adehhh ni blog kita tak semua ade fikiran yg sama ..ada suka santai ada suka siyez ada jugak suka kelakar .. penulis akan menulis apa yg dia ingin tulis berdasarkan pemikiran dia ..mana hak kita untuk mengecop sesuatu itu bernilai atau tidak ~

    BalasPadam
  34. nerz rasekan nerz punye entri biase2 je.... tapi rasenye nerz punye header tu teruk plus tak menarik langsung...kene wat pertandingan sape bole reka header untuk nerz ni, sebab nerz sendiri tak reti nak reka header n guna adobe..... bang ben tolong bole? tolong wat petandingan ni... tapi nanti ad kot orang cakap guna populariti bang ben.... huhu camano nak wat??

    BalasPadam
  35. salam, biasalah manusia, apa saja yang kita buat semua tidak betul.

    BalasPadam
  36. fuh..fuhh...fuhh...nak gak komen even xde mende nk cakap..hehe..^__^v PEACE~

    BalasPadam
  37. hehe!!tiapkali seseorang tu berada di tangga atau tahap teratas kan pasti ada mulut2 busuk xgosok gigi berbicara..mereka bukan apa tu abg ben, diorang suka sebenarnya tapi malu nak ngaku..so mulalar keluarkan statement yang ada bau2 dengki gitu..kan!! kan!! apa2pun kesabaran akan memberikan hasil yang membanggakan..chayok r abg ben...terbaikk!!!


    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam
  38. betul2.. biler dah popular. ramai pulak yang tak puas hati.. mcam2~

    BalasPadam