Kenapa perlu 1TUBE sedangkan ada YOUTUBE ?

by - Mac 26, 2011

 

Soalan budak sekolah yang mana budak tadika boleh tolong jawabkan .. Kenapa perlu PROTON padahal dah ada TOYOTA ? Atau kenapa perlu INSPIRA sedangkan ada MITSUBISHI ? Atau kenapa perlu makan lempeng sedangkan ada PIZZA HUTS ?  Kenapa tengok UPIN dan IPIN kalau dah ada BEN 10 ? hehehe.. nak gak sebut nama aku tu.. eceh..

Kadang kadang aku pelik , camana mereka berfikir ? Sangat mudah tapi tamo fikir .. Kalau semua nak sokong produk luar maka orang kita ni akan bergantung sepenuhnya pada mereka sampai bila bila ..

Produk tempatan vs produk luar negara ... walaupun tak setanding tapi sekurang kurangnya kita mampu punya produk sendiri... satu yang patut kita banggakan .. Kalau tidak , asik nak melancong luar negara je la kita.. abis semua duit kita mengalir keluar... camana nak maju ?

1TUBE.MY .. kenapa aku sokong ? Sebab ianya produk tempatan dan milik sepenuhnya orang melayu ! Sangat mudah .. nak sokong produk yahudi ? silakan ... Cakap tak serupa bikin.. aparaa...

korang g tengok sendiri kat chatbox 1tube.my sendiri.. memalukan ..

You May Also Like

35 comments

  1. 1tube laju laaa.... u tube slow...

    BalasPadam
  2. huhu..semangat la plak nak sign up utk 1tube ni..tp tenet kt umah x laju..camne ni????

    BalasPadam
  3. Tak berapa kelass sangat produk tempatan ni kan, benn...tu pasal model femes tak moo..

    BalasPadam
  4. dulu x kenal pun 1tube tapi skrg dh kenal..
    maknanye?
    dah maju setapak lg produk anak tempatan ;)

    BalasPadam
  5. errr...sebut psk produk msia...tringat kes mnggu lepas..keta viva yg baru 2 bulan kuar tibe2 terbakar enjin kat car park.. @____@

    BalasPadam
  6. stuju ngan abg ben...
    sokong lah produk tempatan...

    BalasPadam
  7. teringin nk ckp dpn kamera 1tube..

    BalasPadam
  8. milik sepenuhnya orng melayu i not agree with that...

    BalasPadam
  9. Ni soalan budak sekolah ke budak tak abis sekolah?

    BalasPadam
  10. @eddy

    oh.. tau ke sapa punya 1tube ni ?

    BalasPadam
  11. sokong la barangan buatan mesia.. hehee

    BalasPadam
  12. @BEN ASHAARIbukan anda sendiri yang menyatakan 1tube.my milik sepenuhnya orang melayu?

    BalasPadam
  13. kita orang malaysia!!sokonglah walau bende yang dilakukan itu tak seberapa~!

    BalasPadam
  14. skong malaysia...hehe


    http://alongusop.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-yang-chibambu-p.html

    ni ade bdk buat hal bro!!!

    BalasPadam
  15. sy skong..tp xsign up lgi..hehehe
    tp 1tube skarang da mju skit kot
    loading dah xpelik2 dah..
    video pon rmi yg pos slain daripada vlog

    BalasPadam
  16. pok beng..kalau x silap ur FIL kan...
    betul kan sy..kalau pinky slh..

    BalasPadam
  17. @eddy
    1tube.my sememangnya milik penuh bumiputera.. orang melayu .. 100%

    BalasPadam
  18. kenapa tak cuba guna alternative lain sebagai tmbahan untuk memuskan hati penonton?? salahke kalau upload di laman berbeza?

    BalasPadam
  19. 1tube ?
    act , .
    baru taw pasal 1tube dr mR BEN . .
    thx 4 the info (:

    BalasPadam
  20. ok..admit.. norfa tak dapat tengok 1tube sbb interne uni lembab..tapi utube still boleh layan.. so 1 tube nees to improve more!!!.. hate when i cant watch the video from 1tube.!

    BalasPadam
  21. analogi lemah macam budak tak sekolah.. ouch.. lupa.. sekolah tak tinggi

    BalasPadam
  22. hujung-hujung minggu ni kalau ada segmen kan best (>_<)

    BalasPadam
  23. Selagi ada mentaliti macam tu, susah ar..

    Yang mengkondem tu, try buat 1 la.. Cakap banyak je tak guna..

    BalasPadam
  24. Personally, bagi aku it's not just about bangsa mana punya or whatever. Aku sokong 1tube.my sebab ia inisiatif yang baik, ada market tempatan sendiri, yang mana kalau ada orang nak buat local content, lagi senang nak disebarkan, sebab skop pengunjung 1tube.my memang dari Malaysia.

    Aku setuju ada sesetengah pihak tak puas hati, sebab ada pihak yang copy-paste atau rembat sesetengah copyrighted content dari Youtube lepas tu upload di 1tube.my. Aku pernah suarakan benda ni kat pihak 1tube.my, cuma sebagai sekadar peringatan.

    Yang bergasak dekat chatbox 1tube.my tu sebab situ bukan medium yang berkesan yang buat perbincangan. Ruang terlalu terhad. Masing-masing jump to conclusion sendiri. Alih-alih jadi porak-peranda. Biasalah tu.

    BalasPadam
  25. ironinya ben ashaari jawab soalan yang memalukan itu. apakah ben budak tadika?

    BalasPadam
  26. @@rep

    ya.. saya budak tadika yang mengajar budak sekolah ... ;)

    BalasPadam
  27. @@rep

    hang ni nak trafik murahan ke wat camnie?

    BalasPadam
  28. as salam..
    oo..1tube. support produk tempatan.
    majukan ekonomi minda melalui produk tempatan~

    yang komen tu..
    kuarantin! kuarantin!
    pembawa virus dengki!
    hahaha~

    senyum kambing:
    mak ayam disembelih,pecah telurnya, siapa tahu. ekeke~

    BalasPadam
  29. haha~ kuarantin kepala @rep 'dalam botol'.
    haha~ biar miskin akal, jangan miskin iman.dengan iman la boleh memupuk akal untuk berfikir dengan waras ok~


    kuarantin! kuarantin!
    dalam botol. hahaha~

    BalasPadam
  30. saya try upload video dari youtube ke 1tube tp x dapat la bang... kenape erk???

    BalasPadam