Wife aku sudah hangin satu badan kerana blog !

by - Mac 25, 2011

 

Jangan salahkan aku kerana aku berblog ! Dia yang suruh dulu .. Haa..skang aku sudah ketagih , sapa salah ??? Dia la kan ? Haa... bukan aku kan ? Guwau jer... hehehe..

Kena la pandai bahagi masa .. Berblog dan bersama isteri .. baru la seimbang kan ? Ni kalau dok mengadap netbook jer , isteri mana tak merajuk kan ? Silap silap kesemua isteri leh merajuk weh ... hehehe.. bukan kesemua isteri aku la.. aku ada satu jeee... hahaha.. adeh.. ada gak makan oats je malam ni .. hahaha ...

OK ok .. terus terang .. mmg ada terasa.. mmg aku habiskan banyak masa dengan blog ! Sangat banyak masa okeh ! Kenapa aku tak bahagikan masa ? Aku berpegang pada satu prinsip .. JIKA INGIN BERJAYA , SILA BERKORBAN ! Aku tak reti nak buat smart blogging .. aku tak minat nak buat smart blogging .. Aku berpegang pada konsep work hard ! Kenapa ? Sebab aku minat ! Aku nak berjaya dalam dunia blog ini.. Aku nak buktikan aku mampu dikenali dengan blog ini ..

Sekali aku mula , aku takkan pandang belakang .. kalau nak suka suka , dari mula aku akan jadikan ianya playground aku .. Maaf.. berblogging bukan tempat aku buang masa .. Bukan tempat aku bersukaria .. Blog ada dunia aku ... Disitu akan aku ciptakan kejayaan buat diri aku dan juga kesenangan pada isteri aku ..

Tak de jalan mudah untuk berjaya.. Termasuk dengan bisnis online , atau mlm atau apa saja yang menjanjikan kesenangan , tiada jalan singkat ! Segalanya kena usaha dan sabar !

Semalam , Mia ( PR 1TUBE.MY ) ada tunjuk kat aku , big boss LES COPAQUE ( upin dan ipin ) ..dia bagitau aku , rumah dia siap guna lif tuuu.. menunjukkan betapa kayanya dia... Tapi sedarkah , untuk kaya sebegitu rupa , animasi UPIN dan IPIN ini memerlukan pengorbanan yang amat tinggi dari kakitangan dia ! Bukan mudah nak buat animasi weh !! Aku pernah terlibat .. aku tau la camana.. siap kena tidur kat opis ! haaaa..bukan sehari dua.. kadang kadang hari ahad je baru nampak kat rumah .. nasib baik aku bujang.. kalau dah kawin ? Mau perang badar kat rumah aku !

Apa pun , tiada jalan ringkas menuju kejayaan .. Lebih sukar , lebih menarik.. Contoh lain , tengok je PAPADOM ...  Akhirnya , aku buktikan pada wife , yang aku juga boleh meningkat maju dan ianya terbukti.. Sekarang ? tak dah macam dulu.. dia pon faham dah ..

You May Also Like

48 comments

  1. heheh.. memang jelas dan nyata abang bean work hard ^^

    BalasPadam
  2. fuyooooo.....lif dlm umah?...kayo...kayo...betul tu abg ben..kalo nak berjaya, kena berkorban!....dan kena work hard..kan..kan.. :)

    BalasPadam
  3. di mana ada kemahuan..di situ ada hi wayyy... ;)

    BalasPadam
  4. yess, mmg nmpk abg ben work hard :))

    BalasPadam
  5. waaa~ sapa nk berjaya mesti berkorban :) betul3....bisnes tu terutamanya :)
    all the best 4 all

    BalasPadam
  6. Ya, untuk berjaya memang banyak pengorbanan yang di perlukan. Termasuk berkorban waktu tidur, waktu ke rumah kawan-kawan.

    En. Ben, saya dah curang pada sesesuatu dan kini En. Advertlets saya telah membuahkan hasil. Macam tak percaya, tengah mlm semlm saya daftar, hari ni dah ada hasil.

    BalasPadam
  7. alhamdulillah dpt pasangan yg memahami. siap bg semangat lagi...kan,kan,kan.

    BalasPadam
  8. suka pada istilah pengorbanan..nak berjaya kena berkorban..

    BalasPadam
  9. saya nak keje keras jugak!!! jangan ada yang hangin, ok???

    BalasPadam
  10. Teruskan usaha abg ben untuk berjaya dlm dunia blogging ni. :)

    BalasPadam
  11. kalau la semua entri aku macam bro ben ni, memang setiap masa menulis... tapi tu la.. nak cari idea cukup susah...

    p/s: kesemua bini? haha.. satu pun dah berletiaq...

    BalasPadam
  12. usah bicara ttg kejayaan kalau tiada pengorbanan =)

    if irfan jd jutawan internet..x mustahil satu hr nnt en ben jd jutawan blog plak kan ,,anythng can happen

    BalasPadam
  13. hehe...sama lah saya..harap-harap sayang saya bole paham dengan saya sebagai seorg blogger.. ;)
    abg ben bagus laah..!

    BalasPadam
  14. nak ambil semangat abg ben ni sbg contoh.. mudah2an boleh berjaya juga..

    BalasPadam
  15. BETUL TU,NAK SUCCESS KENA WORKHARD.BOLEH TIRU RAHSIA KEJAYAAN ABANG BEN NI :D

    BalasPadam
  16. hehe..bgus semangat abg ben..moge makin berjaya..amin

    BalasPadam
  17. Hehehe..
    my pn risau ni.
    kalau My dah kawen t mcm mne gaknyeee...
    bakal hasben tu mmg tak gemar sgt bertenet nih...ish ish

    BalasPadam
  18. x dapek nak wat cam bro laa...kebizian amatlah terok skali..ada hari x sempat nak bukak blog pon ada...boss otstesen kalu, baru laaa leh merasa mengomen lagu nie...ada kalu, nak g toilet pon xdan!...gegege...

    BalasPadam
  19. stuju !
    susah nk berjaya , tp bukan mustahil ;)

    BalasPadam
  20. betul3.

    kejayaan dan pengorbanan

    adalah pakej.

    takdapat nak dipisahkan.

    telinga pun satu pengorbanan juga

    kalau kena leter asyik melenggung

    depan pc.

    hati kene kodu.

    kepala mesti pakai topi keselamatan

    baru melangkah dengan jayanya.

    tapi satu hal tapaham.

    kenapa dengan papadom??

    *memang kedu*

    http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/geng-diva-divana-menerobos.html

    BalasPadam
  21. kagum dengan semangat abg ben yg always positive! keep it up! yaya sokong dari jauh! :)

    BalasPadam
  22. haha ni pasal ade org komen entry lepas ey.yang isteri abg ben tak marah ke abg ben asek blog22 je hehe.terbaik a :) hehe thanks for the bloglist :)

    BalasPadam
  23. perrgh........!!!!!!!!1

    membakar jiwaku ini..


    kena upgrade dan terus upgrade nie..
    hurm...!!!


    semangat la pulak

    BalasPadam
  24. betullah kata2 hubby saya...in order to get sumthin', you must be able to loose sumthin'

    BalasPadam
  25. haha ni pasal ade org komen entry lepas ey.yang isteri abg ben tak marah ke abg ben asek blog22 je hehe.terbaik a :) hehe thanks for the bloglist :)

    BalasPadam
  26. mak sye pun kdang bising,blik rmh weekend je(sbb duk rmh sewa).tp blik rmh ngadap blog je...kecik ati mak..hehe
    tp pas ckp mak,ade hasilnya men blog ni,br mak senyum sket..hehe

    BalasPadam
  27. fuhh!! semangat abg beng hebat!!

    bila lah nak ada smgt mcm abg beng!!

    huhuuhu chaiyok!!

    BalasPadam
  28. blogging sekrang mainly dekat ofis je.. boss jeling ada aku kesahh!! hahaha, tapi yelah kena pandai balance.. work hard untuk berjaya takpe.. jangan work hard untk susahkan org lain sudah..

    BalasPadam
  29. untuk berjaya mmg pelbagai onak ranjau perlu kita tempuhi :)
    hanya yg kuat dan tabah akan berjaya
    saya yakin abg ben ada dlm golongan tersebut :)

    BalasPadam
  30. mahu jadi macam abg ben la~usaha tangga kejayaan kan?^^

    BalasPadam
  31. lelaki memang bagus work hard kan..kalo perempuan camne eh..boleh ke?

    BalasPadam
  32. aBG BeN WaT aNiMaSi aPeR??? NaK Tau!~ NaK Tau!~ T LeH CaRiK KaT YouTuBe!~ (^_____^)V

    BalasPadam
  33. betul 3x...kena work hard,berkorban...masa berusaha mmg perit tp bila dh berjaya..jd manis...
    good luck to all of us!

    BalasPadam
  34. work hard and smart..dua2 kena ada...sebab work hard je tak cukup...sebab nanti setiap post kosong tak bernyawa..

    Keep up the good work Abg Ben

    BalasPadam
  35. hohoho... sebelom kawen nie nak blogging abis2san.. klu tak pasni sure ade yang kene baling ngan kasut plak.. adesss.. hihihi...

    BalasPadam
  36. Memang betul BEN kna pandai bahagi masa untuk berblog dengan keluarga.. kalau hidup bujang lain cerita..

    Macam aku.. nasib baik wife aku pon minat blogging.. so takda masalahnya kami ber2 berblog.. cuma kalau dekat umah aku banyak habiskan masa denagn dia.. kekadang aku bagi peluang dia update blog dekat umah.. aku cuma tunjuk sikit2 apa yng perlu.

    Aku banyak habiskan time berblog di opis kalau ada masa.. sebab dekat opis line internet memang power.. dekat umah setakat guna beruk band je..

    Apapon yg dah berkahwin ni.. pastikan berblog bukan penghalang masa berdua anda suami isteri

    BalasPadam
  37. nsib baik la sy solo lg...ngehngehngeh...

    BalasPadam
  38. as salam..
    yeah! kerja keras!
    usaha! tawakkal!

    oh~
    kerja saya tak boleh pandang ringan.ekeke~ nasib baik kerja sedikit sebanyak membuatkan saya terlepas peluang.
    oh. nasib baik saya belum kawen. ekeke~
    susah juga blogger2 yang dah kawen ni.huhu

    =Kumpulan Serumpun Satu Malaysia=

    Qaseh dalia

    Munira Sajuti

    Khumaera

    Fashah

    Sunah

    C-tea

    Oked

    Syuwai

    Ummi

    Saya

    BalasPadam
  39. hehe!! biasa larkan permulaan nak lakukan sesuatu bnayak benonya dugaan dan cabaran..kena hardwork skit..sekarang dah rasa selesa berada di puncaknyaaaa..terbukti dan puashati!!

    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam