Kecik hati ku ini ...

by - Mac 25, 2011

 

" En Ben.. sy prcaya sblm en Ben brada pd tahap skrg surely dlu2 en Ben pn prnh brada pd tahap sama ngan blogger yg bru nk mula skrg..kan.. so bila eb Ben ckap jgn nk trus terjah pd blogger yg dh popular, sure x kn dilayan punya tu bg sy mcm blogger yg dh popular tu dh lupa mana asal usul dia dlu... apa salah nya bimbing lah kami yg bru ni.. bg galakan bhwasanya kamu semua x lupa pd asal usul kamu dlu2 dgn pandang pd kami yg still brada kat bwh ni... bila en ben ckp gtu sy rsa rendah diri... rsa blogger cam en Ben ni x nak pandang blogger bru cam sy.... huuuhuuu... mf yer cakap en Ben... surely nk brada ditmpt en Ben skrg dh tentu byk usaha yg en Ben lakukn.. anyhow tahniah dr sy..."

 

Komen ikhlas dari seorang blogger yang aku percaya baru sangat dalam dunia blog ini ... Yelah , setelah aku gunakan kaedah forensik seperti dlm drama CSI , maka bukti paling ketara dia blogger baru ialah baru ada 7 FOLLOWERS ! Bijak tak aku ??? Hahahha..

Beginilah yer... aku terangkan yer ... maksud aku tak dilayan tu , bukanlah bersikap berlagak , sombong atau malas nak follow balik .. rutin ni mmg tk larat dah nak ikut .. aku tau ada blogger rasa nak cabut buang je widget follower tu tapi pastinya akan ada yang tanya.. Aku sendiri pon penah nak buang tapi ada blogger tk bagi ..

Blogger yang dah lama ni , banyak komitmen.. diorg munkin ada ruang forum sendiri .. atau dah ramai anak ( sbb lama dah berblog ) , atau banyak projek sampingan yang mendatangkan $$ ... atau dok bz update .. atau dok mencari info... atau mmg berlagak la..

Saya tak pandang blogger baru ? Huk huk huk.. ketahuilah .. sesungguhnya blogger barulah aset kejayaan saya..sampai hati kata gitu.. huwaaaaaaaaaaa.... ketahuilah , banyak segmen saya ditujukan untuk blogger baru .. cuma tak dimaklumkan dlm suratkhabar je .. tau ? Kalau tak , panggil dah suratkhabar ! Siap tunjuk bukti nanti .. haaaa.. guwau jee.. kang jadi isu lak ! orang memain pon nak amik serius ! Tah hapa hapa tah ..

Saya lupa daratan eh ? hikhikhik... kot la ... hehehe..tak pe tak pe.. aku sure sangat ni blogger baru.. jgn marah dia lak.. dia tak berdosa.. mungkin aku silap tulis la kot ..

Bagi yang nak amik tips tu , amik je.. tak perlu bayar.. sekarang.. byr je nanti eh.. kang aku bagi no akaun.. Haa.. tengok.. aku guwau je laaa.. aiseyman.. bikin aku darah tinggi jee neh.. sat nak pengsan !

You May Also Like

42 comments

  1. hado...... macam2 lah pulak

    BalasPadam
  2. kejap2..saya panggil ambulans.....

    huhuhu....

    BalasPadam
  3. hnye mampu baca shj apa yg ben tulis..nk komen lbih2 pn tkut slh ckp plak..:)

    BalasPadam
  4. jgn pengsan!!nanti takde entri best dr abg ben untuk di komen~^^

    BalasPadam
  5. salah faham pulak..blog saya pun dikenali dgn join segmen en.ben ni gak..terima kasih..

    BalasPadam
  6. sebelum pengsan kne gosok gigi dulu..nnti wife encik ben nk buat cpr..kuikuikui..oppsss!! ;p

    BalasPadam
  7. hehe..sabo2..meh nak polo dia..:)

    BalasPadam
  8. Hmmm ... Manusia ni pemahamannye lain2 EnBen ...

    Ada yang boleh mengubah sebutir batu menjadi permata dan ada jugak yang bila diberi permata, terus berdebu tak jadi apa ...

    Heh ... Sindri mau ingat la kot ... Huhuhu

    BalasPadam
  9. kehkehkeh..darah tinggi ye?
    pi makan ubat pok beng nnt x de segmen sunyi kami ekekeke..

    BalasPadam
  10. hihihi.. relx abg ben.. dolu2 pun eyqa lebey kurang dia jerk.. penah gak rse abg ben ni sombonk! *isk! ikhlasnye pgakuan* tp tu dulu... mse tak kenal sape abg ben.. tp dah kenal, dah tau.. tak rse abg ben sombong.. abg ben je tak knal eyqa.. hihihi... :D
    tabik kat budak tu... berani sungguh! hihihi...

    BalasPadam
  11. smlm kena mcm ni jugak..hahahha


    apa link dia..nk terjah...=)

    nk kwn

    BalasPadam
  12. saya baru 20..tapi ilekk je laa..sy tuleh blog pon nak ilek ilek..hope yg follow tu diorang dpt la ilek ilek bace blog sy..

    BalasPadam
  13. pengsan..die patot tnye kami2 ni dlu..die br lahir..tak nk slhkn die..mari kite bimbing die yeahhh

    BalasPadam
  14. sdey komen dari dye..

    huhu..

    btw 1 day maybe dye pon bleh jadi femes blogger..

    insyaAllah..

    =))

    BalasPadam
  15. salah sungguh kata2 blogger itu..saye tabik ngan en.ben!! sanggup datang dan follow blog saye yg memang takde info bagus pon...anyway, pendapat, kritikan dan sumpah seranah tu mematangkan dan mesti jadi semangat pada en.ben kan!! mmuuaahhhh lap u lah en.ben!!! erksss

    BalasPadam
  16. salam faham jer bro... ye lar kadang2 apa yang kita tulis tu keluar dari hasrat hati kita untuk membantu, tetapi ada orang yang baca rasa macam kena tipu... buah cempadak luar pagar...

    BalasPadam
  17. salah faham tu abg ben..sebelum ni die tak tau kot abg ben selalu buat segmen untuk bantu blogger baru

    BalasPadam
  18. aishhh....awat depa pikiaq lagu tu......huhu be open minded...be positif...xpela abg ben..memang kadang2 niat kita baik,tapi orang salah faham...aigoo...xpe,yang penting yang benar tu pasti akan terserlah jua akhirnya!cewahh comot buat ayat....kehkehkeh thanx abg ben sebab tolong blogger yang masih merangkak2 macam comot!^_^

    BalasPadam
  19. mula2 berblog saya jeles jugak bila abg ben follow blog orang lain...
    hati asyik tertanya2 kenapa abg ben tak follow blog saya?

    tapi saya tetap bersabar... mungkin abg ben tak perasan lagi kewujudan blog saya kot

    tapi skrg alhamdullilah abg ben dah follow blog saya...rasa blog saya dihargai oleh blogger hebat!

    entri khas utk abg ben ni
    http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/difollow-blogger-hebat.html

    BalasPadam
  20. ih, sama cam aku bru 7 followers....aduh, penat gak nk mempopularkan blog ek!

    BalasPadam
  21. hehehe sy pun join segmen ben..kadang2 jek terlepas ketapi, sy yg x fofular ni pun ekekeke kadang2 x sempat nak jengah kawan2

    BalasPadam
  22. ehemm..ai sanggup jadik saksi utama Ben. ai ada antar inbox kat u & tak smpai 5 minit u reply! mana ada sombong cenggitu..tak delete pon inbox tu ..ingat nak buat frame (",)

    **BEN TAK NAK KAPAL SELAM 2 BIJIK KE??

    BalasPadam
  23. hanya orang yang tak kenal kita sahaja yang akan salah faham dengan kata-kata kita...

    Abg Ben jgn pengsan...nanti kami pun pengsan tak bersegmen..hehehe

    BalasPadam
  24. <<<-- baru ada sorang follower..:(

    BalasPadam
  25. @Ujang9897 ni link dia http://faizalfredley.com/ budak baru sgt ni....

    BalasPadam
  26. fitrah manusia...meluahkan apa yg ada dlm hati....
    sabor ajer BA,
    Bahulu..ni pun blogger baru gakk @2 bln berada di pasaran.
    Bersyukur apa yang ada..rezeki masing2

    As Salam Jumaat nan indah

    BalasPadam
  27. ada juga kebenaran dari kata katanya..cuba kita berada di tempat dia kita pun akan rasa begitu...

    BalasPadam
  28. memang sedih lah komen budak tu..huhu, saya paham perasaan dia..

    BalasPadam
  29. Tak per En ben...baru kena komen sikit dah sedih..Tak baik sedih2 tau...Alah..itu cuma luahan rasa dia jer..jangan terasa erk!!!

    BalasPadam
  30. die salah baca kot..hehheh...

    BalasPadam
  31. sejak bila ko dasyat forensik nie... wah.. kagum aku seketika beb

    erm.. bulan 4 nie.. aku akan dijemput untuk bagi talk di UTHM mengenai dunia blogger...

    if sesiapa yang ada kesempatan dijemput menghadirinya.. free if xsalah aku la kan.. bukan aku yang anjurkan

    klik link nie untuk ke
    BroFramestone Blog

    BalasPadam
  32. Salam.
    Baner ... erkk benar sangat kata Ben ni, saya pun kadangkala ada gak yang hantar komen:

    saya dah follow blog BANGKU KOSONG, followlah blog saya balik ..

    Hmm tak pula diberi url blog. Camner?

    Bukan tak nak follow, bila pergi ke blog tu ... susah pulak nak tekan2 ... tetiba dah bukak, anak lak nangis nak susu.... so terkejar ke situ, sambil lepak2 kasik anak minum susu, terus tertidur ... bangun2 tidur tgk anak lak guna pc .. dia tutup la plak blog.

    Buka, nak cari balik, tgk entri baru lom buat, dah research nak wat entri baru .. lalu? hmm

    InsyaAllah, kalau tidak hari ini esok2 follow jugak. Macam Ben, saya lama gak usyar blog Ben ni, tak follow pun .... last2 saya follow gak. Camtu la halnya dgn Ben, bukannya dia tak tahu saya ada follow .. tapi last2 dia follow gak blog saya .. jadi hal camni, tak perlulah nak dibesarkan...

    Maybe entri ini boleh membantu anda faham:
    http://hasrulhassan.blogspot.com/2011/03/tak-suka-tak-follow-dan-unfollow-kalau.html

    BalasPadam
  33. abg ben..saya dapat kawan blogger sebab join segmen abg ben taw.. thankz! =)

    BalasPadam
  34. no pain no gain...btol tak bro?? bersusah2 la dulu sblom jd top mcm bro ben ni..huhuhu..usaha kena lbih..usahakan tangga kejayaan..huhuhu

    BalasPadam
  35. @Faizal Fredley

    as salam..
    ni lagi la tak boleh blahhhh..
    haha FF~ kurung dalam selimut kang~
    =p

    oh.blogger baru..nanti lama2 faham la tu. saya dulu2 masa mula2 berblog ni, cari je follower.sekarang tak dah. yang penting, mereka yang setia. walaupun jarang ziarah blog =)


    -Kumpulan SERUMPUN SATU MALAYSIA-

    Qaseh dalia

    Munira Sajuti

    Khumaera

    Fashah

    Sunah

    C-tea

    Oked

    Syuwai

    Ummi

    Saya

    BalasPadam
  36. Abg ben,sape org tu,cam ne die tau isi hati saya,ye la sy xsetanding korang2 sume.sy blogger yg baru nk bertapak,jeles tahap gaban bile tgk abg ben punye follower beriban-riban...sedey rasenye..tp ape-ape pon tu sume tu cabaran.sy akan ikut tip2 yang abg ben kasi...grasias..

    BalasPadam
  37. ini pndpt sy.. bg blogger br spt sy mesti fikir positif.. sy follow ape sy minat tak kire la blogger tu terkenal ke tak.. dan sy tak mengharapkan seseorg itu follow sy kembali atau org follow sy..sekiranya ade yg follow sy sgt2 berterima kasih dan gembira.. yg penting niat utk ber blog tu.. ini pendpt sy la ye.. kalo ade terasa ke atau sy slh ke hrp dimaafkan.. buah cempedak di luar pagar... :)
    en ben ashaari jgn kecik2 hati..ceriakan diri anda :)

    BalasPadam
  38. yelah penerimaan dan pemahaman

    setiap orang berbeza..

    makanya bawak-bawaklah pengsan sat

    bagi saya bernafas sekejap untuk

    baca entri seterusnya pulak

    adehh

    BalasPadam
  39. alamak... En Ben...pengsan ker.... jgn sebut2 darah Ting... tu, nanti btul2 dia mri sunyi lah blog u nanti....
    Ampun yer En Ben... neway thanx too... coz dh tlg blogger bru cam sy... Tp komen sy tu ikhlas.... bkn nk kta en Ben tp secara general.... dh terbukti En Ben x cam tu..... confirm takkk....heheeee...pandai En Ben....

    Eyqasara~ bkn bdk.... mak budaks...hee

    Miss Ran~ makasih... mmg bru lahir pun...bru sebulan.. gigi pun xdak g.. huuhuu

    Zezolla_atin ~ mmg sedey huuhuu... malu nk ajak dth umah kita sbb umah kita sofa pun xdok..duk ats lantai jer... InsyaAllah.. en Ben..jgn marah haaa..

    Risa ~ btul3... en Ben gud sgt sebenau nyer... Thnx en Ben..ampunn..

    Yang Baik ~ En Ben dh ambik galah n tlg jolokkn dh...Hmmm...bergugurn dh buah2 jtuh bergolek....Alhamdulillah... nnti blh sy agihkn kat semua blogggers......

    Sheila Firdaus ~ yup! bru kjp sy pos komen en Ben dh respond... kesian en Ben... sy xde niat xbaik ckp cenggitu... hmmm... sensitip gak en Ben nie yew..... hiks...

    Yusri ~ baik btul en Yusri ni ...fhm sy... mekasih....

    BalasPadam
  40. hehe!! bagi dia xtao lar..bagi saya abg ben banyak membantu saya..dari awal saya mengikuti blog ini sehingga sekarang...budi baik abg ben yang banyak membantu saya dalam berblogging ni amat saya hargai dan saya hormati abg ben..sebenarnya xyah tunggu abg ben ni tegur ke hape ker..kita mai lar tegur dia dulu..jadi peramah xrugi pun.. cuba perhatikan entry2 yg abg ben selalu post..even pendek kan tapi penuh dgn isi tersurat dan tersirat..baca dgn mata dan nilailah dgn hati.. baru kita akan tahu siapa sebenarnya mereka yang dah OTAI ni..xsemuanya berperangai sama..xkan kerana setitik nila rosak susu sebelangan..

    abg ben mmg terbaik!! bloggers otai yang saya respect...terima kasih abg ben yg banyak membantu saya!! touching plaks bila org kata abg ben camtu..oh..tetibaa!!

    ikhlas dari hati : mrs wieyda..lalala!!

    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam