Khamis, 31 Mac 2011

Kerjasama antara blogger amat penting !

 

Segmen aku , DECO DECO BENG BENG BOONG dan berakhir... lebih 300 blog yang join .. Bayangkan jika korang follow kesemua blog tu ! berapa banyak akan follow korang balik ek ?? Heheh... g la tengok tengok dan tegor blog kawan kawan tu.. ( link ) .. ini cara yang senang sbb semua yang join tu sudi menjadi kawan korang .. sbb tu aku buat segmen tu... untuk mereka yang sudi berkawan ..

OK... kerjasama antara blogger amat penting sebagai permulaan .. Kerjasama bagaimana tu ? Kerjasama yang aku maksudkan ni ialah pertukaran pembaca blog .. Camana tu ?

Aku sebenarnya malas nak bicara topik blog ni malam malam tapi tak pe la.. aku nak korang ( blogger ) fikirkan sebelum melelapkan mata .. pastikan baca doa , zikir , selawat .... kalau rajin solat sunat dulu .. baru baring atas katil .. dan fikir .. untuk 10 minit dari korang dok kira kambing sampai 1000 ..

Kerjasama ni aku ada cakap tadi pada Cik Epal tadi .. Jangan kedekut bagi backlink terutama pada blogger baru .. Ingat , kita sedekah sedikit tapi Allah beri banyak sebagai balasan .. InsyaAllah .. Itulah yang aku amalkan ..

Aku bagi apa yang aku ada pada blogger blogger baru .. dan mereka bagi apa yang mereka ada .. Adil dan saksama .. kan ? Walaupun sedikit tapi sebenarnya itu adalah banyak bagi mereka ..

Amat menarik sebenarnya jika kita bekerjasama.. Hasilnya ? Persahabatan .. Serius .. Tengok aku dan Ujang ( malas bagi backlink ) .. Baru 3 kali jumpa tapi dah macam 200 tahun kawan.. kira dah naik bosan la tengok muka dia .. Camana la Yana leh kata dia hensem ??? Hahahaha.. guwau jeee Yana oiiii ..

Tu antara contohnya laa... Jangan asyik dok fikir $$ ... $$$ .. $$ .. haaa.. tu yang aku bebel tadi kat Epal dalam kereta .. Kalau aku tak bebel , aku rasa dia dah bantai tidur dah .. Dah la masa jumpa dia , tak abis abis mengunyah jer .. Grrr... Dari Epal hijau dah nak jadi epal mangga dah dia .. haihhh... Cik epal laaa.. www.cikepal06.blogspot.com ... ujang tak payah !

38 komen :

topimagine berkata... [Reply to comment]

huhuhu.. bukan xsempat join deco2 en. ben tu..sempat jerk.. tapi xpaham konsep die cm ne.. haha..
xsbr nk nengok vlog terbaru :)

muhammad iqbal hakimi bin tahir berkata... [Reply to comment]

haha..ujang dah dah ramai kenal skang..dia pun suka kentut..(jang jangan marah..har..har)

thanks bro sebab selalu bagi nasihat dan semangat dalam blogging ni...

NuSaNa NoSa 91 berkata... [Reply to comment]

keen tatau keen blogger baru ke x.. huk3~ T_T

Si GaJus!!! berkata... [Reply to comment]

thanks en ben ashaari... byk coment bernas dpt... nak jejak sume blog nih...

Noriz berkata... [Reply to comment]

alaa bang ben...sya msuk segmen deco tu tapi tinggal kan link sya kat tajuk lain... sorry salah, ikut ajaran sesat lak... uhukkk

SiS NaD berkata... [Reply to comment]

KRaNe SeGMeN2 aBG BeN, saYeR PYe KawaN2 YaNG SaNGaT BHaRGe D DooNia BLoG Ni... THaNKS a LoT aBG BeN... (^_____^)V

Nurizyan Syazwani Nordin berkata... [Reply to comment]

ben as I know, blogger sporting! Sempoi je u update and share link bloggers lain. Automatik kawan u, kawan diaorang jugak :) Keep up a good work bro!

Hazrina Erin berkata... [Reply to comment]

betul2~kena sokong blogger baru macam sy ni~^^

jom baca
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/maharaja-lawak-yang-dinanti-nantikan.html

Nurnadrah berkata... [Reply to comment]

haha betol..kene mengrajinkan diri la nih..3rat?mak aih..nak bukak satu2 mmg tak termampu..stakat yang larat je..thankz bro ben!

Wawa Zameri berkata... [Reply to comment]

terima kasih, wawa dpt tau byk kelemahan blog wawa dari segmen ni :) terima kasih lagi sekali bro ben

Huszaini berkata... [Reply to comment]

setuju! silalah jadi kawan dengan aku! aku suka berkawan! hehehe

Idy berkata... [Reply to comment]

yg pasal deco deco beng beng boong tu dayah tak dapat join.. :( tak rs blog cantik dn menarik utk join..xpe next segmen pls??

terima kasih atas nasihat/tips kali ni.. :)

Mama Likha berkata... [Reply to comment]

btul tu kan ben, tp knapa ada yg memilih nak jd kawan..? sbnrnya blh ke expect, bila kite follow org ( utk bkawan) org tu akan follow kita balik..? *patutkah saya tnya soklan ni..?

sherah berkata... [Reply to comment]

sherah pon baru nak kenal2 ujang :)

Jamiel berkata... [Reply to comment]

thanks kerana memperingati n sharing..

cik EPAL berkata... [Reply to comment]

apa yg penting? KERJASAMA! haha

Tok Esah berkata... [Reply to comment]

hahaha, ujang hensem!!! hehe setuju ngan beng, tanpa blogger lain, kita tak mampu berdiri sendri!!

nadiemsharmz berkata... [Reply to comment]

xsmpt nk join deco beng bong tu...huhu..esk wat la segmen best ek!!..nk merelekan otak dgn segmen lak..hehhe

Azlin berkata... [Reply to comment]

@nurizyan: Alin likes your comments..haha..boleh tak tulis mcm tu??ujang hensem??wow..nak kenal leh?lalalal~~..;p

FARISZ@AZ.Com berkata... [Reply to comment]

mungkin menjadikan blog dari nofollow ke dofollow juga akan membantu sesama blog.
Golongan Pemuda
Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita

Lolita's berkata... [Reply to comment]

sy juga blogger baru, kata2 abg ben mmg btol2 bg semangat. agpon sy suke celoteh kt blog nih.. hehe.

tgk2 la.. http://lolitahippie.blogspot.com/

~AmyLiana8886~ berkata... [Reply to comment]

saya baru je nak aktif balik blogging..tp betul kerjasama tu penting...cik epal pun pernah jugak komen blog sy...wpun ramai flower tp xsombong..tu baru betul.hehe

Akid azami berkata... [Reply to comment]

hm.. backlink ok tapi tang pertukaran feed.. Kena trafik tinggi baru berbaloi buat gitu atau macam mana?

Urghh.. banyak benda kene fikir..

el-janna berkata... [Reply to comment]

abg ben t ujang buat entry lg abg ben kedekot trafiq hahah..

nickindajungle berkata... [Reply to comment]

thanks for sharing... ^__^

Bella Bell berkata... [Reply to comment]

bila la bro ben nk backlink blog saya..heheheh ^__^v

Cik Lyana ヅ berkata... [Reply to comment]

abg ben, sy tak sempat koin punn sbb study. esok exam. huhu. kwn2. follow lah sy kalau singgah sini. abg ben skali ea?

http://sunshineandsunlight.blogspot.com/

berita sengsasi berkata... [Reply to comment]

apa yg penting kerjasama!!

d.e.e.n.a.YAYA berkata... [Reply to comment]

tak sempat nak join..huhu..
stdy2....

a'da syuhaida berkata... [Reply to comment]

ala..tak sempat nk join .. td bz wt kerja sikit. sedar2 dah tutop dh .. xpe lah =))

singgah singgah

adasyuhaida.blogspot.com

shah berkata... [Reply to comment]

betulla tu,bkn semata2 $$
tapi nak share cerita sesama kita kan apa yang masing2 hadap....aku ni bkn reti nk bercakap2 tapi kalau suh menaip gheti...

heheh,tengs bang ben



http://mytempat.blogspot.com/2011/03/ngidam-mcdonalds-big-breakfast.html

qucachahir berkata... [Reply to comment]

cik epal nuffnag nye 2k taw..hehe...
abg ben nie sempoi laaa.. ;)

Ujang9897 berkata... [Reply to comment]

derm..!!!!!!!!! cik epal yg dah juta2 org kenal ada backlink..


gua takder....=(


best kawan dgn org gila mcm Ben Ashaari ni..hahaha

azzey berkata... [Reply to comment]

Apa yg penting....KERJASAMA...:)

... berkata... [Reply to comment]

@Ujang9897
as salam..rilek la ujang. ku pun penggemar epal hijau~
haha~ antara dia dan hang, ku pilih dia.haha~ sebab hang kutuk dia, lagi kuat sokong dia. hahaha~

oh~ dalam usaha nak terjah satu demi satu..
wah! jari jemari menjadi lebih pantass! terima kasih encik! ben

najwa's berkata... [Reply to comment]

hehe yup! setuju :)

Nurizyan Syazwani Nordin berkata... [Reply to comment]

@azlin oh siapa hansem? HAHHA likes ye? TQ

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ berkata... [Reply to comment]

populariti abg ben cm artis.... fuhyooooh!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI