Kerjasama antara blogger amat penting !

 

Segmen aku , DECO DECO BENG BENG BOONG dan berakhir... lebih 300 blog yang join .. Bayangkan jika korang follow kesemua blog tu ! berapa banyak akan follow korang balik ek ?? Heheh... g la tengok tengok dan tegor blog kawan kawan tu.. ( link ) .. ini cara yang senang sbb semua yang join tu sudi menjadi kawan korang .. sbb tu aku buat segmen tu... untuk mereka yang sudi berkawan ..

OK... kerjasama antara blogger amat penting sebagai permulaan .. Kerjasama bagaimana tu ? Kerjasama yang aku maksudkan ni ialah pertukaran pembaca blog .. Camana tu ?

Aku sebenarnya malas nak bicara topik blog ni malam malam tapi tak pe la.. aku nak korang ( blogger ) fikirkan sebelum melelapkan mata .. pastikan baca doa , zikir , selawat .... kalau rajin solat sunat dulu .. baru baring atas katil .. dan fikir .. untuk 10 minit dari korang dok kira kambing sampai 1000 ..

Kerjasama ni aku ada cakap tadi pada Cik Epal tadi .. Jangan kedekut bagi backlink terutama pada blogger baru .. Ingat , kita sedekah sedikit tapi Allah beri banyak sebagai balasan .. InsyaAllah .. Itulah yang aku amalkan ..

Aku bagi apa yang aku ada pada blogger blogger baru .. dan mereka bagi apa yang mereka ada .. Adil dan saksama .. kan ? Walaupun sedikit tapi sebenarnya itu adalah banyak bagi mereka ..

Amat menarik sebenarnya jika kita bekerjasama.. Hasilnya ? Persahabatan .. Serius .. Tengok aku dan Ujang ( malas bagi backlink ) .. Baru 3 kali jumpa tapi dah macam 200 tahun kawan.. kira dah naik bosan la tengok muka dia .. Camana la Yana leh kata dia hensem ??? Hahahaha.. guwau jeee Yana oiiii ..

Tu antara contohnya laa... Jangan asyik dok fikir $$ ... $$$ .. $$ .. haaa.. tu yang aku bebel tadi kat Epal dalam kereta .. Kalau aku tak bebel , aku rasa dia dah bantai tidur dah .. Dah la masa jumpa dia , tak abis abis mengunyah jer .. Grrr... Dari Epal hijau dah nak jadi epal mangga dah dia .. haihhh... Cik epal laaa.. www.cikepal06.blogspot.com ... ujang tak payah !

38 ulasan:

  1. huhuhu.. bukan xsempat join deco2 en. ben tu..sempat jerk.. tapi xpaham konsep die cm ne.. haha..
    xsbr nk nengok vlog terbaru :)

    BalasPadam
  2. haha..ujang dah dah ramai kenal skang..dia pun suka kentut..(jang jangan marah..har..har)

    thanks bro sebab selalu bagi nasihat dan semangat dalam blogging ni...

    BalasPadam
  3. keen tatau keen blogger baru ke x.. huk3~ T_T

    BalasPadam
  4. thanks en ben ashaari... byk coment bernas dpt... nak jejak sume blog nih...

    BalasPadam
  5. alaa bang ben...sya msuk segmen deco tu tapi tinggal kan link sya kat tajuk lain... sorry salah, ikut ajaran sesat lak... uhukkk

    BalasPadam
  6. KRaNe SeGMeN2 aBG BeN, saYeR PYe KawaN2 YaNG SaNGaT BHaRGe D DooNia BLoG Ni... THaNKS a LoT aBG BeN... (^_____^)V

    BalasPadam
  7. ben as I know, blogger sporting! Sempoi je u update and share link bloggers lain. Automatik kawan u, kawan diaorang jugak :) Keep up a good work bro!

    BalasPadam
  8. betul2~kena sokong blogger baru macam sy ni~^^

    jom baca
    http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/maharaja-lawak-yang-dinanti-nantikan.html

    BalasPadam
  9. haha betol..kene mengrajinkan diri la nih..3rat?mak aih..nak bukak satu2 mmg tak termampu..stakat yang larat je..thankz bro ben!

    BalasPadam
  10. terima kasih, wawa dpt tau byk kelemahan blog wawa dari segmen ni :) terima kasih lagi sekali bro ben

    BalasPadam
  11. setuju! silalah jadi kawan dengan aku! aku suka berkawan! hehehe

    BalasPadam
  12. yg pasal deco deco beng beng boong tu dayah tak dapat join.. :( tak rs blog cantik dn menarik utk join..xpe next segmen pls??

    terima kasih atas nasihat/tips kali ni.. :)

    BalasPadam
  13. btul tu kan ben, tp knapa ada yg memilih nak jd kawan..? sbnrnya blh ke expect, bila kite follow org ( utk bkawan) org tu akan follow kita balik..? *patutkah saya tnya soklan ni..?

    BalasPadam
  14. sherah pon baru nak kenal2 ujang :)

    BalasPadam
  15. thanks kerana memperingati n sharing..

    BalasPadam
  16. apa yg penting? KERJASAMA! haha

    BalasPadam
  17. hahaha, ujang hensem!!! hehe setuju ngan beng, tanpa blogger lain, kita tak mampu berdiri sendri!!

    BalasPadam
  18. xsmpt nk join deco beng bong tu...huhu..esk wat la segmen best ek!!..nk merelekan otak dgn segmen lak..hehhe

    BalasPadam
  19. @nurizyan: Alin likes your comments..haha..boleh tak tulis mcm tu??ujang hensem??wow..nak kenal leh?lalalal~~..;p

    BalasPadam
  20. mungkin menjadikan blog dari nofollow ke dofollow juga akan membantu sesama blog.
    Golongan Pemuda
    Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita

    BalasPadam
  21. sy juga blogger baru, kata2 abg ben mmg btol2 bg semangat. agpon sy suke celoteh kt blog nih.. hehe.

    tgk2 la.. http://lolitahippie.blogspot.com/

    BalasPadam
  22. saya baru je nak aktif balik blogging..tp betul kerjasama tu penting...cik epal pun pernah jugak komen blog sy...wpun ramai flower tp xsombong..tu baru betul.hehe

    BalasPadam
  23. hm.. backlink ok tapi tang pertukaran feed.. Kena trafik tinggi baru berbaloi buat gitu atau macam mana?

    Urghh.. banyak benda kene fikir..

    BalasPadam
  24. abg ben t ujang buat entry lg abg ben kedekot trafiq hahah..

    BalasPadam
  25. bila la bro ben nk backlink blog saya..heheheh ^__^v

    BalasPadam
  26. abg ben, sy tak sempat koin punn sbb study. esok exam. huhu. kwn2. follow lah sy kalau singgah sini. abg ben skali ea?

    http://sunshineandsunlight.blogspot.com/

    BalasPadam
  27. tak sempat nak join..huhu..
    stdy2....

    BalasPadam
  28. ala..tak sempat nk join .. td bz wt kerja sikit. sedar2 dah tutop dh .. xpe lah =))

    singgah singgah

    adasyuhaida.blogspot.com

    BalasPadam
  29. betulla tu,bkn semata2 $$
    tapi nak share cerita sesama kita kan apa yang masing2 hadap....aku ni bkn reti nk bercakap2 tapi kalau suh menaip gheti...

    heheh,tengs bang ben



    http://mytempat.blogspot.com/2011/03/ngidam-mcdonalds-big-breakfast.html

    BalasPadam
  30. cik epal nuffnag nye 2k taw..hehe...
    abg ben nie sempoi laaa.. ;)

    BalasPadam
  31. derm..!!!!!!!!! cik epal yg dah juta2 org kenal ada backlink..


    gua takder....=(


    best kawan dgn org gila mcm Ben Ashaari ni..hahaha

    BalasPadam
  32. Apa yg penting....KERJASAMA...:)

    BalasPadam
  33. @Ujang9897
    as salam..rilek la ujang. ku pun penggemar epal hijau~
    haha~ antara dia dan hang, ku pilih dia.haha~ sebab hang kutuk dia, lagi kuat sokong dia. hahaha~

    oh~ dalam usaha nak terjah satu demi satu..
    wah! jari jemari menjadi lebih pantass! terima kasih encik! ben

    BalasPadam
  34. @azlin oh siapa hansem? HAHHA likes ye? TQ

    BalasPadam
  35. populariti abg ben cm artis.... fuhyooooh!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009