Blogger suka memperbesarkan isu kecil !! Pergh ..

 

Mmg betul pon.. itu tak dinafikan .. Kenapa blogger suka memperbesarkan isu kecil padahal takde apa pon !! Grrr... aparaaa blogger nehhh .. patut la ramai menyampah dengan dunia blog ni !!

Ehem... silap tu !! Blogger bukan persatuan .. bukan syarikat .. bukan organisasi atau badan kerajaan .. Blogger adalah individu ! Apa yang diluahkan oleh blogger , adalah kata hatinya ..adalah dari akal pemikirannya .. Takde sapa paksa.. takda sapa suruh.. apa yang dia nampak , dia fikir .. itulah yang dia luah  !

Kenapa perkara kecil diperbesarkan  di blog ? Kerana dia ingin menyampaikan pendapat dia .. mana la tau pendapat dia memberi 'bantuan pernafasan' buat 'mereka' yang memerlukan ! Sapa tau kan ? haaa..

Cuma yang tak patut berlaku ialah dari segi penyampaian.. Tang ni ramai blogger patut amik berat .. Tau la tu blog korang .. korang leh tulis apa saja .. tapi kena la gak berhemah.. jgn main suka tekak jer memaki hamun dalam tu ..

Bagi aku , blogger kena jaga identiti dan maruah diri .. jangan semata mata nak dapatkan hits yang tinggi , segalanya dijual .. tak berbaloi langsung !

OK ? Jadi kesimpulan bagi aku .. isu kecil atau besar , segalanya adalah pendapat individu .. cuma kena tau patut atau tidak , cerita tu dipost lagi ? Jika memudaratkan , lebih baik tak perlu ...

Senang je kan ?

35 ulasan:

  1. http://www.my-shopping2u.com/2011/06/ehem-ramai-jugak-yang-tak-suka-video.html
    yes.. 1st comment!

    BalasPadam
  2. erm... btul.. betul.. betul.. (upin ipin)

    BalasPadam
  3. BETOL.....

    kena berfikir dulu baru tulis..

    no middle finger ok...

    T___T

    BalasPadam
  4. memanglah betul tu...tapi memang tak patut la kalau salahkan blogger 100%..kan? :)

    BalasPadam
  5. Betul2 =)

    Blogeer dh jadi mcm Satu cawangan yg besar lk bagi artis2 kan .. =)

    Jelas Shahz Jazle : dia tidak menyalah kan blogger :)
    (siap masuk surat khbar)

    BalasPadam
  6. stuju sangat2 ngan bro ben..
    isu2 kecil x perlu di perbesarkan dalam blog..nnt org cakap blog sampah plak..

    http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/06/join-bloglist-bersama-rahmad.html

    BalasPadam
  7. slm sekali lagi ye!betul tu.kite pun baru je kgsikan pdpt/luahan hati sbg blogger

    http://born2touchurheart.blogspot.com/2011/06/betul-kata-ben-ashaari-lekat-lekit.html

    BalasPadam
  8. yup!!!!jgn gunakan perkataan mencarut walau marah sgt2....byk bnda lain yg leh diucapkan ketika marah kot...

    BalasPadam
  9. setuju dengan Abg Ben...
    kekadang isu yang tak perlu diperbesarkan, diperbesarkan sampai melarat-larat...
    bila semua berlumba-lumba...
    yang menerima kesan siapa ???

    BalasPadam
  10. sebab tu lah, yatie kalau boleh nak elak keluarkan n3 yg menyenyuh perasaan org lain....walaupun n3 kita tak hot, tp masih ada pembaca setia

    BalasPadam
  11. as salam..
    yup. berblog, jangan sampai tergadai maruah..

    tadi minum kopi sambil layan berita harian.. habih tersembur kopi..
    gila seksi neelofa. habih tertayang2 aset.

    aww..minta jauh dari kotak fikiran.

    Entri terbaru :

    isu maki hamun berubah menjadi umpat

    BalasPadam
  12. Kadang-kadang 'kuat' juga tau suara blogger ni Ben ye.. meski tuanpunye blog tu cinonet je..

    Ambil yang jernih.. Yang keruh tu 'x' kan aje..

    BalasPadam
  13. betul tu en ben....
    fikir dulu..jgn pentingkan diri shj...

    BalasPadam
  14. betul jugak kan bile pikir2 balik.. setuju2 ngan abg ben.. (:

    BalasPadam
  15. setuju........penulisan hak diri, dan gaya penulisan cermin diri...sendiri mau ingai la bai....

    BalasPadam
  16. tempat bebel jer blogger ni..=)

    bebel kan best..=)

    BalasPadam
  17. betul en.ben. iqa sokong sgt.
    blog mmg lah hak peribadi.
    tp semua baca,ayat tu biar la
    berjaga sikit. x gitu? ;)

    BalasPadam
  18. nak naikkan traffic..bloggers sanggup lakukan ape je.. hee

    BalasPadam
  19. betol ckp abg ben..
    isu kecil x perlu la di besarkan..
    and tak perlu lah nak middle finger kan sesape..patutnye tgk dulu la slh silap diri sndiri di mana then barula bersuara ^___^

    BalasPadam
  20. ibarat macam api la..bila kecil jadi kawan bila dah besar jadi lawan..huhu ada kena mengena ke?hanya mereka yg berfikiran tajam saja yg boleh faham..hehe :)

    BalasPadam
  21. Lagi cepat isu tu jadi besar jika terbit dari blog blogger femes....

    BalasPadam
  22. Yup setuju...ramai akan menilai so fikir2kan lah

    BalasPadam
  23. KITA TUNJUK YANG BLOGGER NI MERUPAKAN KOMUNITI YANG TINGGI ILMUNYA.:D

    BalasPadam
  24. kan kan..

    mcm kita ni nak promosi keburukan dia pulak..

    kita jugak yg dpt dosa -.-

    BalasPadam
  25. Perlu selalu ingat..kata-kata adalah cermin diri kita..ramai yg membaca dan membuat penilaian diluar sana..

    BalasPadam
  26. yup, tu pndgn masing2.. klu xsuke, xpyh la baca.. huhu~ tp, xsuke blogger yg memperbesar-besarkan isu kecil dan kemudian caci maki @ maki hamun sal isu kecil tu.. ntah hape2.. huhu~ =.=

    BalasPadam
  27. emm..betul tu..klu nak tulis kena fikir dulu msk2 agar penulisan x tersentuh hati org lain..bkn senang nak menulis ni..klu time marah jgn tulis entry..tkt termaki..hehehe

    BalasPadam
  28. SOKONG SOKONG SOKONG SOKONG !

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.