Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 8 Januari 2011

Ada sapa sapa jumpa budak ni ?

image

Salam semua blogger....kat sini saya nak mintak tolong skit sebarkan poster missing child nih. Harap-harap dengan menyebarkan gambarnya mungkin dapat menyelamatkan nyawa seseorang. Hanya ini yang dapat kita buat...please!!! Kalau ade ape-ape info, contact this person in FB 'Norazuin Munaji' incase u have any news about this handsome boy...harap semua dapat membantu...insyallah.-ATP

My prayers for him n his family

-ABGTEROR-

 

Hurm .. aku diminta oleh seorang sahabat blogger untuk meyebarkan info ini .. Aku tak pasti samada ada berita terkini mengenainya atau tidak .. Tapi aku bantu mana yang termampu ..

Bab bab kebajikan sosial gini , mmg kita sebagai blogger patut amik tau.. Jangan dok kelip mata kat trafik je tau .. haaa... Tak rugi skit pon kalau kita sebarkannya .. Mana la tau kan .. hari ni hari dia .. esok esok ?

Tu je la ... malas nak bebel lebih.. suma besau besau dah ... hehehe..

34 komen :

NAA berkata... [Reply to comment]

Minta izin sebarkan poster ni~~!!

Rockstar Chan berkata... [Reply to comment]

okey... kite doakn.. dye dijumpai.. :)

Anisa Hang Tuah berkata... [Reply to comment]

take a note..

lini hasnan berkata... [Reply to comment]

ei.comeinya. kesian parents die. jum same3 doa.

udin berkata... [Reply to comment]

abg ben mintak kebenaran copy url gambar leh.. nak tolong sebarkan jugak..

MingMing berkata... [Reply to comment]

alamak.. dahla comell.. lame jugak dah hilang.. mudahan cepat jumpa..insyaAllah...sy sebarkan

fifymeow berkata... [Reply to comment]

okey.. mntk izin copy pic nie

Sunah Mohammad berkata... [Reply to comment]

mari kita sama-sama sebarkan..moga Allah permudahkan urusan mereka sekeluarga..ameen..

ilham_un berkata... [Reply to comment]

cik ben..saya amik n sebarkan yer...

Ct Arina berkata... [Reply to comment]

such a handsome boy. semoga djumpai dgn selamat. rina tolong sebar gak.

sekamar rindu berkata... [Reply to comment]

salam..


Ya Allah...Ya Maha Berkuasa...selamatkanlah adik ADAM SHah..

jauhkanlah dia dari segala bahaya dan bencana...

de' Elle Norizi berkata... [Reply to comment]

mohon izin en.ben..sy pinjam url ni,sebarkan juga d blog saya..

madam j berkata... [Reply to comment]

Slm. En. Ben bdk sy dpt tau dr fb mknya dia dilarikan bapanya bkn diculik. So ni mslh familyla ni.

anamizu berkata... [Reply to comment]

la yeke madam j?? ayah die pulak dah yg amek??? no wnderla xde report kt tv3 pun

Huszaini berkata... [Reply to comment]

walaupun aku tak minta izin awal2 tapi aku rasa benda ni penting! sebab dekat fb dah tersebar!! credit tu BA n AT

saya dah jalankan tanggungjawab sosial, anda pula bagaimana?

yad'z berkata... [Reply to comment]

mudah-mudahan dia sihat dan kembali ke pangkuan keluarga dengan selamat...

Anak Ulu Cheka berkata... [Reply to comment]

jom tolong dgn cara kita...dgn cara blogger pulok...

Awangku Johan berkata... [Reply to comment]

siannya.. moga budak ni selamat..
abg ben minta izin copy poster budak ni yaaa,,,

miSs Zie berkata... [Reply to comment]

ciannye dak ni...hrp2 dpt jmp...

ehh..ari ni besday ben ke??sori lmbt pasan..klu btol..HAPPY BESDAY TO U...klu x btl xpe smpn smpi tarikh yg btul pnya...heee

m@hoNey berkata... [Reply to comment]

Thanks For Sharing Bro....Memang betul kata org...lu mmg seorang yang prihatin n sempoi....sesama la kita doakan ok keselamatan ADAM....Amin!!!

madam j berkata... [Reply to comment]

@anamizu

Anamizu, ye dia dilarikan bapanya. Akk ada add fb maknya. Mula2 akk dok fkr sapala culik bdk comel2 mcm ni. Takut kalu diapa2kn. Tp skrg rs lega skt sbb bapanya yg ambk dr bibiknya. Namun bgt akk rs tk patut sbb kesian maknyakn.

Fatin Sakura berkata... [Reply to comment]

ape2 pon doakan yang terbaik!

Kerusi Bangku berkata... [Reply to comment]

doakan yg trbaek utk nyer...
abg ben,nk copy gmbar..nk sebarkan..ty

EL MARIACHI berkata... [Reply to comment]

tanggungjawap sosial...inilah sebenarnya tujuan asal wa berBLOG...syabas BEN ASHAARI...wa copy gambar bro...

Miss Ran berkata... [Reply to comment]

http://lonelystarz.blogspot.com/2011/01/ada-sapa-sapa-jumpa-budak-ni.html

abg ben sy jmpe entry anda di sini
ramai buat aduan utk banned budak ini
dikatakan ciplak entry ramai blogger n membuat hak milik..

nur berkata... [Reply to comment]

Semoga berjumpa nanti..

Abhamz berkata... [Reply to comment]

salam, patut kita bantu mencari budak yang cute ni, supaya dpt kembali ke pangkuan keluarganya....jom sebarkan...

Ikr@m berkata... [Reply to comment]

mohon untuk sebarkan pasal kes ni :-)

Ema Teddy berkata... [Reply to comment]

nk tolong jugak...amek poster tu ye..

Anis izyan Abd Rahman berkata... [Reply to comment]

im hopping that die selamat~

honeysah berkata... [Reply to comment]

mohon dishare :)

Ati Masrif berkata... [Reply to comment]

YA ALLAH.. semoga budak ini dapat
di jumpai semula!

kasihan ibu dan bapanya..semoga mereka
tabah dan tak putus asa..

kita pernah kehilangan anak kita yang
berusia 2 tahun di Carefour, Alamanda
bagai nak gila di buatnya...menangis dan
minta tolong semua org yang kita jumpa
alhamdulillah anak kita dapat di jumpai ..itupun dah jalan sampai ke McD..seorang diri..

faham sgt perasaan family nya :(

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

comelnye budak ni..insyaAllah kita berdoa byk2 semoga budak ni di temui..yg ada anak tu jaga elok2 ye.. janan terlepas pandang ..papepun boleh berlaku dengan sekelip mata.,:(

Ujang9897 berkata... [Reply to comment]

adoi...sedih la kalo dgr berita budak hilang nie...aku dah la sayang budak2

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI