Ada sapa sapa jumpa budak ni ?

image

Salam semua blogger....kat sini saya nak mintak tolong skit sebarkan poster missing child nih. Harap-harap dengan menyebarkan gambarnya mungkin dapat menyelamatkan nyawa seseorang. Hanya ini yang dapat kita buat...please!!! Kalau ade ape-ape info, contact this person in FB 'Norazuin Munaji' incase u have any news about this handsome boy...harap semua dapat membantu...insyallah.-ATP

My prayers for him n his family

-ABGTEROR-

 

Hurm .. aku diminta oleh seorang sahabat blogger untuk meyebarkan info ini .. Aku tak pasti samada ada berita terkini mengenainya atau tidak .. Tapi aku bantu mana yang termampu ..

Bab bab kebajikan sosial gini , mmg kita sebagai blogger patut amik tau.. Jangan dok kelip mata kat trafik je tau .. haaa... Tak rugi skit pon kalau kita sebarkannya .. Mana la tau kan .. hari ni hari dia .. esok esok ?

Tu je la ... malas nak bebel lebih.. suma besau besau dah ... hehehe..

34 ulasan:

  1. Minta izin sebarkan poster ni~~!!

    BalasPadam
  2. okey... kite doakn.. dye dijumpai.. :)

    BalasPadam
  3. ei.comeinya. kesian parents die. jum same3 doa.

    BalasPadam
  4. abg ben mintak kebenaran copy url gambar leh.. nak tolong sebarkan jugak..

    BalasPadam
  5. alamak.. dahla comell.. lame jugak dah hilang.. mudahan cepat jumpa..insyaAllah...sy sebarkan

    BalasPadam
  6. okey.. mntk izin copy pic nie

    BalasPadam
  7. mari kita sama-sama sebarkan..moga Allah permudahkan urusan mereka sekeluarga..ameen..

    BalasPadam
  8. cik ben..saya amik n sebarkan yer...

    BalasPadam
  9. such a handsome boy. semoga djumpai dgn selamat. rina tolong sebar gak.

    BalasPadam
  10. salam..


    Ya Allah...Ya Maha Berkuasa...selamatkanlah adik ADAM SHah..

    jauhkanlah dia dari segala bahaya dan bencana...

    BalasPadam
  11. mohon izin en.ben..sy pinjam url ni,sebarkan juga d blog saya..

    BalasPadam
  12. Slm. En. Ben bdk sy dpt tau dr fb mknya dia dilarikan bapanya bkn diculik. So ni mslh familyla ni.

    BalasPadam
  13. la yeke madam j?? ayah die pulak dah yg amek??? no wnderla xde report kt tv3 pun

    BalasPadam
  14. walaupun aku tak minta izin awal2 tapi aku rasa benda ni penting! sebab dekat fb dah tersebar!! credit tu BA n AT

    saya dah jalankan tanggungjawab sosial, anda pula bagaimana?

    BalasPadam
  15. mudah-mudahan dia sihat dan kembali ke pangkuan keluarga dengan selamat...

    BalasPadam
  16. jom tolong dgn cara kita...dgn cara blogger pulok...

    BalasPadam
  17. siannya.. moga budak ni selamat..
    abg ben minta izin copy poster budak ni yaaa,,,

    BalasPadam
  18. ciannye dak ni...hrp2 dpt jmp...

    ehh..ari ni besday ben ke??sori lmbt pasan..klu btol..HAPPY BESDAY TO U...klu x btl xpe smpn smpi tarikh yg btul pnya...heee

    BalasPadam
  19. Thanks For Sharing Bro....Memang betul kata org...lu mmg seorang yang prihatin n sempoi....sesama la kita doakan ok keselamatan ADAM....Amin!!!

    BalasPadam
  20. @anamizu

    Anamizu, ye dia dilarikan bapanya. Akk ada add fb maknya. Mula2 akk dok fkr sapala culik bdk comel2 mcm ni. Takut kalu diapa2kn. Tp skrg rs lega skt sbb bapanya yg ambk dr bibiknya. Namun bgt akk rs tk patut sbb kesian maknyakn.

    BalasPadam
  21. doakan yg trbaek utk nyer...
    abg ben,nk copy gmbar..nk sebarkan..ty

    BalasPadam
  22. tanggungjawap sosial...inilah sebenarnya tujuan asal wa berBLOG...syabas BEN ASHAARI...wa copy gambar bro...

    BalasPadam
  23. http://lonelystarz.blogspot.com/2011/01/ada-sapa-sapa-jumpa-budak-ni.html

    abg ben sy jmpe entry anda di sini
    ramai buat aduan utk banned budak ini
    dikatakan ciplak entry ramai blogger n membuat hak milik..

    BalasPadam
  24. salam, patut kita bantu mencari budak yang cute ni, supaya dpt kembali ke pangkuan keluarganya....jom sebarkan...

    BalasPadam
  25. mohon untuk sebarkan pasal kes ni :-)

    BalasPadam
  26. nk tolong jugak...amek poster tu ye..

    BalasPadam
  27. YA ALLAH.. semoga budak ini dapat
    di jumpai semula!

    kasihan ibu dan bapanya..semoga mereka
    tabah dan tak putus asa..

    kita pernah kehilangan anak kita yang
    berusia 2 tahun di Carefour, Alamanda
    bagai nak gila di buatnya...menangis dan
    minta tolong semua org yang kita jumpa
    alhamdulillah anak kita dapat di jumpai ..itupun dah jalan sampai ke McD..seorang diri..

    faham sgt perasaan family nya :(

    BalasPadam
  28. comelnye budak ni..insyaAllah kita berdoa byk2 semoga budak ni di temui..yg ada anak tu jaga elok2 ye.. janan terlepas pandang ..papepun boleh berlaku dengan sekelip mata.,:(

    BalasPadam
  29. adoi...sedih la kalo dgr berita budak hilang nie...aku dah la sayang budak2

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI