Segmen Khas buat mereka ...

Wah .. aku banyak mengesan blogger blogger baru lahir pada tahun ini .. Hurm.. Aku rasa aku nak perkenalkan mereka pada geng geng blogger yang boleh dikategorikan lama gak la ..

Jadi , segmen ini adalah khas untuk blog yang baru lahir pada tahun 2011 sahaja yer !! 2011 ni baru je 12 hari berlalu .. Yang sebelum tu , tak perlu la yer .. kasi can kat 'adik-adik' kita lak ..

Cara nak join .. mudah jer .. cam biasa .. buat satu entri baru...

  1. Letakkan header ini image kat bahagian atas entri tu .. ok ?
  2. Tajuk : Segmen BEN ASHAARI BUAT BLOGGER BARU (2011) dan linkkan ke entri ini.. tau kan nak buat ? haa.. senang jer .. okeh ?
  3. Tuliskan mengapa anda membuat blog ? Blog manakah yang wajib anda singgah setiap hari ?
  4. Tu jer... tinggalkan url entri anda ini ke ruangan komen ini ..

Tarikh tutup .. esok la kot .. ok ? Aku akan update esok untuk segmen ini .. ;) Cepat.. jgn tunggu lagi...

64 ulasan:

  1. blogger 1 muharram takleh ke hu3...pepepon tahniah blogger2 baru...follow me ye ekekekeeee

    BalasPadam
  2. alaaaa..baru nak join..hehe..xpe2 kasi can adek2.. ;)

    BalasPadam
  3. join2..jangan tak join..nanti rugi..pastu mari blog aku plak..

    BalasPadam
  4. alamak 2011 la pulak. spoil betoi. :)
    walaubagaimanapun blogger blogger baru jangan lepaskan peluang ni. tak rugi kalau korang join segmen Ben ni. berbaloi baloi. cepat cepat.

    BalasPadam
  5. ala...nak join jugak.hahahah!

    BalasPadam
  6. blogger yang baru stast aktif balik tahun 2011 xleh ke???
    hehe

    BalasPadam
  7. bru nk join..
    even blog ni da lme bralamat
    tp...xpna pown wt
    contest utk header abg ben ni

    BalasPadam
  8. http://mataharieysstory.blogspot.com/2011/01/segmen-ben-ashaari-buat-blogger-baru.html

    bru lagi kot dlm dunia blog nieyh.. :)

    BalasPadam
  9. sya dah wt bl0g dr 2009 lg..tpi,tak rsa bru p0n..sbab tak brapa byk pengalaman..tak leh join k0tt...huhu

    BalasPadam
  10. Laaa,... yang lahir 2011 jea,. =((( kecewa dah saya ;'(

    BalasPadam
  11. salam

    abg ben, pakai dotcom 03.01.2011, kira baru tak?

    heheheh...

    BalasPadam
  12. buat la untuk yang mula dari 2010. huhuhu

    BalasPadam
  13. laa...kalau lahir dlm bulan 12 xleh ek??uhuhu

    BalasPadam
  14. huhu :P yep2! bagi support kat dorang! huahaha :P arep nih baru cukup setahun berblogging!

    BalasPadam
  15. sob sob.. kuciwak... yg baru aktif 2011 aci x bangben???

    BalasPadam
  16. ooomann .. ~ baru nk wat. .hheehe

    BalasPadam
  17. http://www.overscurry.com/2011/01/segmen-ben-ashaari-buat-blogger-baru.html

    BalasPadam
  18. hehe slmt dtg blogger baru.. bru nk join skali tuk yg lahir taun 2011 je ;D

    BalasPadam
  19. salam abg ben..

    ini entry nya.

    http://walkalongmylife.blogspot.com/2011/01/segmen-ben-ashaari-buat-blogger-baru.html

    BalasPadam
  20. blog sy lahir thn 2009...tp baru nak aktif thn 2011...xleh join ke abg ben

    BalasPadam
  21. Yahaa....I gak antara new blogger 2011

    http://mccatblog.blogspot.com/2011/01/segmen-ben-ashaari-buat-blogger-baru.html

    BalasPadam
  22. abg ben :)

    http://akunaziem.blogspot.com/2011/01/tajuk-segmen-ben-ashaari-buat-blogger.html

    BalasPadam
  23. Hai Encik Ben Ashaari..hihihi..Baru kali pertama saya join segmen Abg Ben..Salam perkenalan dari saya..Hope sudi terima saya join segmen nie..

    http://blogmelayu-frustasi.blogspot.com/2011/01/segmen-ben-ashaari-buat-blogger-baru.html

    BalasPadam
  24. HARAP X TERLAMBAT UTUK JOIN SEGMEN NIE..MY FIRST JOINED!..

    http://blogmelayu-frustasi.blogspot.com/2011/01/segmen-ben-ashaari-buat-blogger-baru.html

    BalasPadam
  25. http://qaiyimdotcom.blogspot.com/2011/01/segmen-ben-ashaari-buat-blogger-baru.html

    BalasPadam
  26. Dah masuk entry tu kat sini:
    http://rekagrafikmosumart.blogspot.com/

    BalasPadam
  27. gud luck semua blogger baru...^^

    BalasPadam
  28. http://syafiqbakhari.blogspot.com/2011/01/ben-ashaari-buat-blogger-baru-2011.html

    new bloggie =)

    BalasPadam
  29. Areliff, sempat agi pomot tu.. ye.. kepada blogger baru.. silala join.. rugi tau tak join.. blog ALL IN ONE pun mengalu alukan anda semua ke dunia blog.. Jemput ke blogALL IN ONE..

    BalasPadam
  30. nak join..tapi malu..tapi join jugak lah...:)

    silalah lawat..
    terima kasih..hehe

    http://anorahsrainbow.blogspot.com/2011/01/ben-ashaari-buat-blogger-baru-2011.html

    BalasPadam
  31. salam brader ben...bagus gak segmen bro ni...

    ape2pun blogger2 baru ke lame ka,followlah blog bola gua ni http://kampungfootball.blogspot.com

    hehe,wslm

    BalasPadam
  32. Baru ingat nak join lagi...huhuhu..pape pun gud luck to all blogger baru...kami di belakang sentiasa menyokong anda....

    BalasPadam
  33. owh..yaya tak dibenarkan join..

    ape pun selamat join segmen untuk blogger 2011...

    BalasPadam
  34. bole jelajah ke blog2 dorang nanti..thnks bang Ben

    BalasPadam
  35. t0 bl0gger baru jgn lupa singgah tmpat sya..hehe

    baik hati tu, fllw la sekali..keh2x

    BalasPadam
  36. alamak..baru bace...utk 2011 jer ek..hehe..orait2...nk buat blog baru..hahahah..

    BalasPadam
  37. salam abg ben.

    rajin mari la singgah blog sy..

    kalo follow lg bagus.

    ehehehe

    http://pipibelubang.blogspot.com/2011/01/ben-ashaari-buat-blogger-baru-2011.html

    BalasPadam
  38. huhuhu ... er .. saya pun join jga la ...boleh kan?

    http://cerilemon.blogspot.com/2011/01/segmen-khas-buat-mereka.html

    BalasPadam
  39. Brother Ben, blogger lama yang baru nak aktif ni camne hehe

    BalasPadam
  40. alaaaaaaaaa.....2011 je ke??? alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........

    (- , -! )

    cepat join

    BalasPadam
  41. 2011 je erk ? br nk join . hurm ...
    saya boleh dikatakan blogger baru jugak .

    BalasPadam
  42. http://teanyh.blogspot.com/2011/01/segmen-ben-ashaari-buat-blogger-baru.html

    aNNa maRdHiaH..masuk je, sy pun br je masuk segmen tu.hehe

    BalasPadam
  43. sy pun bru siapkan blog 2.3 hari ni, tak pandai lagi tp dh siap skit2,
    http://mamaloveu-basma.blogspot.com/2011/01/segmen-ben-ashaari-buat-blogger-baru.html

    BalasPadam
  44. BA, yang lama jgn lupa ye...kami pun nak jugak join segemn..

    BalasPadam
  45. um dah wat blog dari tahun lepas leh turut serta tak?

    BalasPadam
  46. salam
    mintak izin buat entry pasal tips-tips yang mr.ben sediakn sblom neh berkaitan nak femeskan blog..saya akan link kan segala yang berkaitan kepada blog mr.ben...saya bukan along saya cuma nak share jer, Buleh xxxxx????? hehe

    BalasPadam
  47. salam, satu lagi segmen daripada beratus segmen En Ben untuk memperkenalkan blogger2 baru...semoga usaha begini menjadi ikutan para blogger otai@hebat yg lain....semoga En Ben terus diberi kekuatan oleh Allah SWT...

    BalasPadam
  48. salam...

    yey.. dpt join...

    http://jaajahat.blogspot.com/2011/01/segmen-ben-ashaari-buat-blogger-baru.html

    BalasPadam
  49. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  50. Salam

    En. Ben saya datang JOIN. Ini linknya. :- Salam kenal pada semua..

    http://sayaphalusinasi.blogspot.com/2011/01/segmen-ben-ashaari-buat-blogger-baru.html

    BalasPadam
  51. ala... nak join jugak!
    xpela bg can adik2 ye.. nanti semua yg baru buat ni leh kita kenal2 eyh..

    good luck n enjoy berblogging!!

    BalasPadam
  52. alamak .. td tslah URL la pulak ..

    jd, ni la URL yg betul ye ..

    http://cerilemon.blogspot.com/2011/01/segmen-ben-ashaari-buat-blogger-baru.html

    BalasPadam
  53. Salam Mr. Ben, saya nk join
    http:www.suzila-anggun.blogspot.com/2011/01/segmen-khas-buat-mereka.html

    BalasPadam
  54. Nak join.. Nak join !!
    thanks bro Ben Ashaari..

    http://brekkie2gogo.blogspot.com/2011/01/segmen-ben-ashaari-buat-blogger-baru.html

    BalasPadam
  55. hye abg ben.ni link blog saya.:D

    http://siputbercakap.blogspot.com/2011/01/tajuk-segmen-ben-ashaari-buat-blogger.html

    BalasPadam
  56. alar alar..
    blog y da lame tp bru nk aktif taun ni..tabuley ke??
    hee... :)

    BalasPadam
  57. Assalamualaikum Mr Ben. saya nak minta maaf ada copy paste petikan berbentuk "nasihat & semangat" kata2 dari mr Ben ke entry blog sy.. dh buat br nak minta izin (sy bdk baru belajar blog) ..boleh ker.. ini entry di link blog sy. http://mamaloveu-basma.blogspot.com/2011/01/cerita-di-sebalik-biz-online.html

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009