Maggie ? Gulp.. tamoo !!

by - Oktober 25, 2013

 

Lapar .. Gi dapur , selongkar kabinet. Ada maggie kari , ayam dan asam laksa ! Perghhh.. Terliur .. Tiba-tiba teringatkan dua  status Dato Sharifah Aini .. Hurmm .. Buah pinggang dan darah tinggi !

Aku ada penyakit darah tinggi tahap hypertension. Lama dah tak gi check doktor . Makan ubat pon tak .. Tapi alhamdulillah , aku takde dah macam dulu. Kerap sakit kepala atau stress..

Tak tau la camana leh hilang.Apa ubat aku amik pon aku tak ingat. Macam macam aku try .. hehehehe .. Alhamdulillah .. Tapi kalau aku tak jaga jaga , hurmmmm ..

Bukan apa , darah tinggi ni skang tak kenal usia Yang kena , kronik di usia muda dan .. selamat jalan … Warning dah kasi tapi degil. Tak nak jaga makan !

Bila teringat menda ni .. aku rasa , baik aku makan roti dan cicah dengan milo kosong je .. hahahaha .. Adehhhh …

You May Also Like

7 comments

  1. Wahhh. Slim la boduy makan cicah milo jek.

    BalasPadam
  2. tak elok makan ubat drh tinggi
    baik elakkan sebelum kena
    doktor pn bukan bg sgt makan ubat tu
    sekali makan xleh tinggal
    bile tinggal nt ade drh tnggi balik

    BalasPadam
  3. salam. insaf saya bila baca entry abg ben kali nie. saya pun ada darah tggi b4 kawen lagi. dah lama tak makan maggi. tp mcm sedapkan. hehe;-)

    BalasPadam
  4. terus tak jadi makan maggi ye tak abang ben...

    BalasPadam
  5. mmg buleh kurus klu mkn roti cicah milo. tp, maggi kari dgn telur sebutir bubuh atas tu macam melambai2 plak. ha3.. hadoi!

    BalasPadam