Tamo dah Upin Ipin mahupun Ultraman !!

by - Oktober 17, 2013

 

Photo

Aku tengok dia dah mula meniru … Bermakna dia dah mula nak belajar .. Maka , bermula hari ini , aku cabut wayar penyambung Astro ke tv dan sambung ke video player ..

Pasang vcd Alif Ba Ta dan ABC berulang kali .. Nak tgk apa dia nak buat .. Hurm… Dia tengok dan mula ikut skit skit .

Pastu makan time pulak .. Aku duduk atas kerusi meja makan .. Tiba-tiba dia gi tarik salah satu kerusi yang diperbuat dari kayu keras dan berat ! Dia tarik sampai berada di sebelah aku lalu dia panjat .. Dia nak makan sekali dengan aku .. tapi aku suap laa ! Maka, sebungkus nasi lemak kongsi duaa !!!

Abis kat dia , sebungkus !!  huhu… Bersungguh dia makan sampai nak gi air dia pun siap pandang aku .. takut aku abiskan nasi lemak tu !  Berat laa skang.. berebut makan aihh ..

You May Also Like

6 comments

  1. comelnya qhaliff dlm gmbr tue .. geram tgk ^^

    BalasPadam
  2. time dia tgh berselera bg je abg ben. hari tuh anak saya c haraz tu, berebut makan kek batik kami berdua. siap dia korek kek batik yg last dr mulut saya. punye suke.

    p/s: kalo qhaliff kurang selera makan, boleh bg mealshake shaklee kt dia. elok utk kesihatan jugak.

    semoga qhaliff terus sihat dan comei supaya kami boleh tengok gambo muncung tetiap saat..

    BalasPadam
  3. Perkembangan yg sihat
    tahniah ayah qaliff
    didiklah dia kearah bijak alquran
    kalau perlu hantar tahfiz diawal usia 4 atau 5 tahun

    BalasPadam
  4. semoga trus sukses ben dalam mendidik anak.

    BalasPadam
  5. hahak
    dah macam adik kita ngan ayah
    rebut makanan
    bagus persaingan untuk perut

    BalasPadam
  6. oklah tu... selagi dia berselera nak makan, bagi je...

    BalasPadam