Dah boleh disuruh ..

by - Oktober 22, 2013

 

Dah berusia 19 bulan anak aku ni.. Er , yeker ? Lahir bulan 4 .. sekarang bulan 10 .. 6 + 12 .. baru 18 bulan laa Ben !! Aiyoo.. Gagal matematik tambahan sungguh !

Heee.. Tak kisah la.. Janji sihat dan ingat tarikh lahir dia dah. Bukan apa , mak dia suka tanya bab bab tarikh ni.. Hehehe.. Ok ok .. jauh melalut..

Alhamdulillah. skang ni walaupun dia semakin lasak , dia dan boleh tau membezakan keadaan yang bahaya terutama bila nak turun katil , kawalan diri agar tidak tersungkur atau sebagainya.. Berkali gak aku perhatikan tindakaknnya bila aku biarkan dia kesorangan tetapi yang masih bahaya ialah , suka mengutip ! Grrr…

Part menyuruh pon dia dah paham. Aku suruh amik remote dan buang sampah , dia tau dah .. hehehe .. Cuma kalau ada rancangan kegemaran dia kat tv tu , hurmmm .. mmg kena tutup tv dulu .. heee ..

Pasni nak suruh tolong support aku masa workout. Hahaha ..

You May Also Like

3 comments

  1. cepatkan masa berlalu..anak saya pun dah 14 bulan...tapi takut nak berjalan lah..en ben punyer dah berjalan ker? tapi klu bercakap tu dia paham ler....ader ker tips nak ajar anak supaya berani melangkah?

    BalasPadam
  2. tu menandakan Qhaliff dah semakin menuju ke arah alam kanak-kanak..hehe..bagus Qhaliff lepas nikan nak tolong jaga baby..practis make perfact la..

    BalasPadam
  3. wahhh...qhaliff dah 18 bln yer...dh pandai dah dia yer...good boy la u...

    kejap je qhaliff dh besar..x lama lagi dh ade adik plak...so abg qhaliff mesti la cepat blaja itu ini kan..baru bleh tolong daddy jaga adik nanti...kan qhaliff kan kan kan...

    BalasPadam