Sony Experia Z1 atau Samsung Note 3 ?

by - Oktober 16, 2013

 

 

Bila aku baca review mengenai dua dua hp ni , aku terpikat ! Serius !! Review yang benar benar memikat .. hehehe..  Tapi takkan takde kelemahan kot ?? Apakah kekurangan kedua dua hp ni ?? hurmmm..

Aku ingat nak jual Nokia Lumia 925 dan Note 8.0 untuk amik Note 3 ni . Yelah , buat apa banyak banyak hp kan ? Tapi rasanya tak jadi la sbb Nokia Lumia 925 ni , berbeza dengan kedua dua phone di atas yg gunakan os Android .. Tunggu murah skit la kot baru nak try .. Tapi nak try yang mana ?

Aku lebih tertarik pada Note 3 yang mana lebih pantas dari Note yang aku gunakan sekarang ditambah lagi dengan kamera serta flash sedia ada di bahagian belakang dan kualiti gmbar yang jauh elok dari Note 8.0 aku skang ni .. Aplikasinya pon jauh lebih baik dari skang ni ..

Sony Experia Z1 , aku baca reviewnya .. Memang best ! Tapi sbb takde ‘pen’ , tak guna gak la .. Walaupun boleh masuk air tapi untuk aku yang senantiasa buat kerja dgn menggunakan hp ni , pasti terasa kekurangan selepas aku kenal Samsung Note yang gunakan SPen ..

Kesimpulan .. Kedua dua phone ni mmg best utk digunakan . Segalanya bergantung pada matlamat aku sendiri. Sony , lasak dan bagus untuk diusung ke sana dalam keadaan apa sekali pon. Manakala  Note 3 , bagus untuk mereka yang utamakan kepantasan dalam pengurusan pekerjaan mereka .. 

Harganya , lebih kurang dan menaiknya , dua dua ada ‘jam’ .. hehehe .. Gi baca review kat web rasmi mereka ..

You May Also Like

12 comments

  1. Berkenan jugak dengan note 3. Tp belum mmpu lagi. Tgh kmpuk duit. Heeee.

    BalasPadam
  2. dari segi patern..comel Note 3 lagi

    BalasPadam
  3. tadi pun baru abis review note 3..serius tertarik..jom pakat g beli.. hehe

    BalasPadam
  4. Sony Xperia Z boleh rendam dalam air abang Ben, lepas tu bila Qhaliff swimming boleh amik gambar underwater gitew... he he he...

    BalasPadam
  5. mula2 kite nak beli sony Z tu..tp sebab bukan kite hari2 nak masok ayor amek gambo..so kite amek sony lain
    saje ubah angin kan

    BalasPadam
  6. note 3 pilihan bijak ben,
    xperia tu lebih kepada camera sahaja,
    yg lain biasa2 jer,
    note 3 bleh dijadikan mini laptop :)

    BalasPadam
  7. Note 3.saya dah memilikinya...tebaikkkk....

    BalasPadam
  8. Note 3.saya dah memilikinya...tebaikkkk....

    BalasPadam
  9. Note 3.saya dah memilikinya...tebaikkkk....

    BalasPadam
  10. note 3.. saya dah pakai, memang best dr note sebelum ni.. hehehee

    BalasPadam