Merokok dalam bilik tidur ..

by - Oktober 21, 2013

Satu perangai yg aku cukup benci sebenarnya. Aku tak merokok tp pernah la aku dpt rakan sebilik  hotel yg merokok tak henti henti .. Hurm , serupa tak jumpa rokok dah pastu !

Malam tadi , rakan sebilik yg baru aku kenal utk job yg mana kami disatukan dibawah satu tugas yg sama  pon merokok tapi dia lebih bersopan la. Mintak izin dan cuma sebatang je dia hisap dgn pantas.. Aku tak kisah pon walaupun aku kisah ..

Kadang kadang , kita kena peka sikit. Jangan terlalu pentingkan diri sendiri. Hormat andai kita punya akal utk menilainya.Jangan sangka org senyum saja pada kita maka kita dah boleh lakukan apa saja yg kita suka. Jangan gitu ..

Ramai buat begini. Si bapa , si suami , rakan , teman hidup .. seolah olah tak kisah sungguh dgn nyawa org lain. Yg penting , paru-parunya perlu dibakar pada saat itu ..hurmm ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

You May Also Like

13 comments

  1. Aku dh penah dpt kena mcm tu... sbb tu tiap kali outstation dgn member opis yg smoking aku akn mntak bilik berasingan...

    BalasPadam
  2. hm, itu namanya org yang pentingkan diri-sendiri...

    BalasPadam
  3. Hormatilah orang lain, dan orang lain akan menghormati kita

    BalasPadam
  4. setuju. sy pun x suka bau perokok w/pun dulu pernah la juga merokok tp bukan heavy smoker. dah 5 6 thn berhenti. pernah roommate mintak izin merokok tp dlm toilet. ok la xde kuat sgt baunya.

    BalasPadam
  5. salam morning ben , samo lah den pun tak merokok , tu lah jika dh habbit merokok ni kat mana2 jerr dia nk merokok tanpa hormati org lain ..susah ..

    BalasPadam
  6. Saya adalah seorang perokok tegar, tetapi setiap kali merokok saya akan menjauhi org yg tak merokok.jadi tak semua perokok tak tahu situasi dan hak org lain. Mungkin yang abg ben jumpa tu jenis tak berapa paham kot.hehehehe

    BalasPadam
  7. aku memang isap rokok bro..tapi lau ada orang yg tak isap rokok aku akan minta maaf..kalau boleh duk jauh pergi isap jauh sikit dari dia..

    BalasPadam
  8. aku seorang perokok gak ben..tapi kebiasaan kalau aku dapat roommate yang tak merokok aku akan hisap kat tandas jer..bukan perokok memang sensitip pasal bau2 rokok nie..hehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  9. Saye tau skit2 tentang kawasan2 yg tak dibenarkan merokok. Tapi tetap merokok gak kat kawsan tu. Soo..annoying...

    BalasPadam
  10. Aku tak hisap rokok. Tapi kalau dpt member hisap rokok tetiba lak leh bertukar isap rokok hehe..

    BalasPadam
  11. saya pon merokok juga dan pernah lah juga terkena situasi macam tu tapi saya ok jer.ikhlas

    BalasPadam
  12. Kena jaga sensitiviti org lain juga. Yang tak tahan tu, ada parents yg merokok depan anak2 kecil. Tak faham betul lah.

    BalasPadam