Meja berselerak tanda lebih kreatif ?

by - Oktober 27, 2013

 

Bila ternampak artikal ni , aku tersengih .. Tahukah anda bahawa meja aku di pejabat satu tika dulu , kalau letak gajah kat situ pon confirm sesat tak jumpa jalan keluar ! Haaaa ..

Bayangkan laa betapa seleraknya ! Aku akan kemas di penghujung minggu jer .. Hehehhe.. Aku tak kasi sapa sapa kemaskan pon .. huhu.. Bukan apa , bila sampai opis keesokkan harinya , aku tahu dah mana nak sambung .. Kalau bersih dan kemas , mood nak buat kerja , takde wooo ! Rasa malas jeer ..

Photo: Benarkah ?

Aku ingatkan , aku sorang atau segelintir je berperangai gini.. Kiranya berperangai ‘buruk’ gini laa.. Tapi bila aku up di page SANTAI BEN ASHAARI , tu diaaaa .. ramai rupanyaa ..

Antara alasan mereka :

  1. He3 mja teman pun sama... rasa lbih selesa mja cmtu dr kmas....
  2. sb yg teratur tu, fikirannya skema kot... yg berselerak tu, minda nya mungkin bebas menerawang... hehe
  3. yg berterabur tu dia akan cuba dapat idea dengan cara lain... mcm think outside the box.... mungkin mereka tak cemerlang dalam pelajaran tapi mereka bijak dlm pekerjaan
  4. Lagi selerak lagi bnyak idea dtg
  5. Betul.. Sy suka kemas meja dan peralatan jahit, bila dah kemas dah malas nak berkretif.. Sbb sygkan tmpt kemas td brsepah semula.. So production pun kurang
  6. adakalanya memang berselerak..tapi takleh tahan ..kena kemas juga..sebab nak lapangkan fikiran..dapat idea ..selerak balik..hahah..
  7. Benar kot.. meje sye pon sy dah selerakkan.. bukan setakat meje... rumah... bilik.. bilik air...dalam kete... semua saya dah selerakkan... terase gak yg diriku ini sgt kreatif.... hahahahah
  8. Hihii betul2.. meja saya kalau time kerja mesti berselerak.. yg hairan tu dlmm keadaan camtu saya boleh siap buat origami, melukis, take note apa2 yg penting. Lepas tu time nak cari apa2 dokumen, kalau suruh orang lain cari mesti tak jumpa.. kalau saya cari sendiri mmg cepat jumpa.. ehee
  9. dulu kt tmpt keje lama saya adela sorang staff ni.meja dia mmg selerak.sampai manager sound.soh kemas.sy tgk dia ni mmg kreatif.rajin.tapi dia pny terlebih kreatif ngan trlebih rajin sampaikan duit company pun dia sapu.kahkahkahhh camante tu?payah gak kan kalo over kreatif nih.seb baik boss kesian x buat report.
  10. Meja selerak tanda byk keje... Tp klau byk keje meja kemas lg bgus la kn.. Sy dulu kne tegur sbb meja kemas (mcm x de / x byk keje katenye).. Skrg meja bselerak pn kne tegur (dah byk keje kn)... Kemas slh... Selerak pn slh... Hurmmm...
  11. Dulu prof bgtau perbezaan student marketing ngan accounting...tbukti majority student mktg lebih suka keadaan yg bselerak sb dieorg kena kretippp and student acc. Lebih tsusun...haha..kejadian benar saya selalu naik hangin kalau cari barang sendiri dlm keadaan tersusun rapi..jarang jumpe...hahahaha.

Haaa .. kan ? Ramai je kan ? Hehehehe … Tu pon ada yang aku tak copy lagi tuuu .. Ni copy( kopi ) tanpa gula yer .. hehehe .. Gula mahal dah ! Heeee …

You May Also Like

6 comments

  1. Wah.. diri ini termasuk golongan kreatif ker. Perasan jap

    BalasPadam
  2. Saya punya meja pun berselerak bang ben.. Dari kecik sampai ke besar selekeh..selekeh or semak luar bukan bermakana dalam pun semak. ps: saya tak suka bilik tidur semak.

    BalasPadam
  3. rumah berselerak kreatif x abg ben?hihi

    BalasPadam
  4. meja berselerak tu art kot..hahaha

    BalasPadam
  5. sy kdg2 jak meja berselerak...itu pn kalo time bizi...besa la bila ada buat program besar2 baru la nmpk bizinya...kalo x, meja tersusun kemas dan chantek je hahaha...tp konfomlah kalo selepas dari semak ke kemas mesti la tu ada benda2 yg spatutnya penting hilang...cthnya, no tel penting yg d tulis hnya pada secebis kertas...pastu bila dah hilang mengamuk sendiri hahaha

    BalasPadam