Fishball atau ladoo ?

by - Oktober 22, 2013

 

WP_20131021_092

Aku ada ajukan soalan pada rakan rakan di FB dan juga Instagram . Aku saja je tanya .. aku tau diorang tau sangat laa makanan tradisional kaum India ni ..

Bila baca satu satu jawapan , aku senyum.. Tiba tiba aku terkedu .. FISHBALL ?? Gulp… ada rupa Fishball ke ? Kalau dalam gambar , mungkin la kot .. hehehe ..

Aku tak salahkan dia. Ramai anak muda masakini kurang amik berat mengenai budaya kaum lain di Malaysia .. sbb apa ? Hurmmm .. Aku rasa satu sebab jer ! Sebabnya ?? Aku rasa kerajaan perlu lakukan seesuatu untuk elakkan rasa was was dalam hati rakyatnya dan tolong elakkan artikal artikal berbau perkauman ! Serius , aku benci giler !!

You May Also Like

4 comments

  1. Ladoo...manis! Say NO tu racist people!

    BalasPadam
  2. pasni tanya plak tahun kemerdekaan dan tahun penubuhan Malaysia. Ramai generasi muda failed nak jawab.

    So sad okay...

    apa kata Ben banyakkan post berkenaan kenegaraan secara santai... moga dapat generasi muda yg folo belog nie absorb sket info pasal Malaysia.

    they need to appreciate what we have here in Malaysia.

    BalasPadam
  3. mmmm..myummy...sedapnye...this is my pebret la abg ben, beli kat area bricksfields atau kat area masjid india KL..mmg superb...
    sejukkan dulu dlm peti ais, pastu ngappp...wahhh...ni yg buat nk g cari ni..haduihhh...

    BalasPadam
  4. pernah makan sekali... tapi lama dulu bila room mate bangsa india bawa ke asrama... sedap... rasanya manis... tapi yang pasti rasa rempah tetap ada... hehehe

    BalasPadam