Selesai masalah dengan TM !

by - Oktober 30, 2013

 

Alhamdulillah .. Selesai gakk .. Tak sia sia wife aku mc ari ni .. Dalam keadaan dok batuk batuk tu , aku ajak gi settle sbb akaun nama dia. Bukan apa , nanti nama dia gak buruk. Aku tamo la.. Nama aku dah lama dah buruk ! Hahahahha .. Blacklist dah kooooo ..

Ok .. Ada yang tanya camana nak settle ? Memula , korang kena tau yang masalah tu bukan dari korang .. Contoh cam kes aku ni , auto downloading yang mana pihak service provider yakni TM / Unifi buat maintenance ke atas setup box mereka. Bila dah gitu , tetiba rosak .. korang catit masa dan buat laporan. Logkan segala kejadian.. Catit apa kata CS …

Kalau rasa kerosakan berpunca dari mereka , sila pertahankan hak anda ! Buat laporan dan terus buat laporan. Kalau perlu pergi ke TMPOINT , sila pergi .. Maklumlah , bukan murah woo mau bayar !

Untuk kes aku ni , setelah 3 kali buat laporan barulah berjaya .. Semalam , sewaktu ke TMPOINT Maxisegar , Pandan Indah .. pegawai yang amik aduan kami ni check betul betul dan dia bagitau , pihak billing ( penyiasat kes ) dah approved setelah ditolak sebelum ni ..

Nasihat aku .. kalau benar korang tak bersalah , sila pertahankan hak ! Jangan ikut cakap si pengutip hutang yang suruh bayar hutang tu !

Dan , staff TMPOINT Maxisegar sangatlah peramah ! Bagus ! Tak macam kat Cyberjaya .. Garang aja mukaaa .. Macam berdepan ngan penjaga singa sarkes ..

You May Also Like

8 comments

  1. alhamdulillah n tahniah akhirnya settle gak. terima kasih sbb up entry utk update ala2 kronologi utk masalah ni

    BalasPadam
  2. salam bang ben,
    nape cite psl unifi tu x leh nak view

    BalasPadam
  3. Terima kasih kongsi dgn kami :)

    BalasPadam
  4. sokong 100%..itu hak pengguna..selalu sgt hak pengguna ini dinafikan oleh pihak tak bertanggungjawab

    BalasPadam
  5. alhamdulillah settle semua..moga entry nie menjadi referance kepada yang lain in the future....betul kata ko Ben..kita sebagai pengguna kena tau hak kita...

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  6. Kat rumah dah dekat 2 bulan haram idak disambungnya line. Hantar pegi SSKM dah pun complaint tu. Macam sengal je kalau cakap ke TM tu, tak diindahkannya. Duit tiap2 bulan mau, line tak juga dibetulkan. Sabar aja lah.

    BalasPadam
  7. baru nk pasang unifi kt umah.. tp tgk pd problem abg ben nih.. xjadik la.. karang xpasal2 jadik kes cam abg ben.. now tgh duk usha p1 max..

    BalasPadam
  8. almari .. unifi adalah terbaik
    kes saya sendiri , pernah problem jugka ..tapi janji 24 jam dibaiki saya berpuas hati

    sebab time problem mmg akan problem ..tapi bila problem takde , segalanya puas hati

    BalasPadam