Bila ASTRO call !!

by - Oktober 29, 2013

 

Hahahaha .. aku naik geram betul la ngan spesis spesis sblm dapat muka serupa cipan mintak semut tapi bila dah dapat , muka serupa naga bercamtum singa !! Maksudnya , sblm kita jadi pelanggan mereka , mereka cakap manis manisssss .. Bila dah jadi pelanggan , lambat bayar skit , terus telefon ! Walhal , bil pon lom dapat dan tak de tungggakan pon !!

Itulah ASTRO ! Memula dia call hp aku. Lambat angkat .. Terus dia call hp wife .. Aku jawab. Tanya la kenapa ? Dia kata nak cakap dengan wife aku. Berkenaan apa , aku tanya.. Dia kata pasal ASTRO..

Wife aku jawab .. Dia tanya nape ? Bla bla bla .. Tunggakan ? Bila pulak ada tunggakan ??? Tiap tiap bulan bayar penuh ! Grr.. Main petik jeeer .. Hampeh tul !

Pastu orang tu mintak segerakan bayaran dan wife aku jawab laa.. Nak bayar apa kemendanya, bil pon tak dapat lagi ! Dia suruh bayar je cam biasa .. Hek lerrrr…

Aku tanya dia , bila dateline ? Dia jawab la biasanya 30hb. Dan orang yang call tu kata kalau lambat bayar kena charge RM10 ! Boleh gitu ? Ni apa jenis punya bisnis ni ? Nak jadi ALONG BERLESEN ke ?? Mintak kerajaan prihatin la skit spesis spesis bisnis gini ! Suka dah sangat guna pengutip hutang yang .. hurmm ..

Apa la nak jadi ngan negara ni ! Aman , memang aman tapi dicengkam dalam tak sedar .. Serupa dah jadi mangsa pada dracula lak .. hurmmm .. Kang lelebih , kata politik lak walhal …

You May Also Like

7 comments

  1. semalam pon ada org dr astro call. Tapi x sure laa betul ke idak tu. sebab,yg dapat callnya adik saya. budak sekolah ade ke pakai astro abg ben oii... ni sah2 x betul ni. main petik je no fon sape2.

    BalasPadam
  2. Bkn setakat astro je, Telekom pun sme... bru je bayar, kol lagi..

    BalasPadam
  3. Pernah 2 3 kali astro call...tapi xpernah pulak dpt yg jenis mcm ni...
    biase dorang ckp leklok aje...

    BalasPadam
  4. paling bikin mls bila kdg2 tu suka telefon mlm2...time siang x boleh telefon ka? semalam ada no 03 call hp, aku buat bodoh jak. malas mau angkat, ntah2 dr TM lg kot apa...mau promote insurans nyawa lagi kot...3x dia miskol aku x angkat...

    BalasPadam
  5. tak lama lagi bayaran astro pun nak naik jugak....ada pun susah tak der pun susah....

    BalasPadam
  6. pernah juga tapi bukan dari astro, dari cimb hire purchase. call beberapa kali. nak ditakdirkan setiap dia call hp tak berada dengan saya. kemudian call mak saya nun jauh di kampung. siap bagitahu 'selalu anak makcik 26hb dah bayar bla bla bla'..dah mak telefon saya risau saya tak ada duit nak bayar..huh kalau tak silap saya sekurang2nya dalam 2 bulan situasi yg sama. padahal masa dia call mak saya tu, baru 25hb. Dan lagi satu dalam agreement state kena bayar 30hb. huh! then saya geram and call service centre cerita semua. kemudian dia off kan emm saya tak berapa tahu tapi seperti bank tak perlu telefon waris di kampung (something like that). kemudian saya kata, saya mahu orang yg call mak saya atau yg call saya berkali2 tuh telefon saya semula. kalau tidak saya tak akan bayar installment on 30hb bulan tuh..alhamdulillah selepas tu takda lagi. tapi tetap bayar on time sbb tahu itu hutang kita..tapi rasa macam grrrrr

    BalasPadam
  7. Masih bertahan x langgan ASTRO, anak-anak ok lagi, weekend je leh tengok kt rumah nenek.

    BalasPadam