Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 25 Ogos 2011

Jangan suka suka hati je nak belasah orang !

 

Inilah realiti dunia skang .. 'OPS.. SORI..SALAH ORANG .. HEHEH " atau " Oh maaf , saya tersilap .. "

Mohon maaf adalah sesuatu yang amat mudah untuk dilafazkan .. " MA..AF " atau " I'M SORRRYYYY " .. Mudah bukan ? Tapi tahukah perasaan mereka yang telah kita lukakan hati itu ? Mungkin dia sejuk kembali hatinya tapi parut ?

Dalam dunia yang penuh fitnah ini , adakalanya kita melakukan sesuatu dengan tanpa usul periksa .. Hanya berlandaskan pemikiran logik yang tidak cukup bukti serta penyiasatan yang lebih mendalam , lantas kita terus menjatuhkan hukuman ..

Ingatlah .. Allah Maha Adil .. Hari ini kita jatuhkan seseorang .. Esok lusa , sapa tau aib itu kembali kepada kita .. Maka berhati-hatilah dalam membuat satu tindakan .. Jangan sangka kita dah terlalu betul sehingga membuta mata dan akal fikiran untuk bersikap dengan lebih adil hanya kerana menurut hawa nafsu ..

Cerita panjang pon tak guna bukan ? Dalam kitab Al-Quran , hadis nabi s.a.w dan banyak menceritakan mengenai ini .. Antara baca , kaji dan memahaminya saja ..  Jom layan video kat bawah ni ..

Nak tau lebih lanjut .. Baca kat DeZamanCottage..

19 komen :

Ku Azhar berkata... [Reply to comment]

xdpt load tenet slow tp tajuk dia mcm sedih je..t ku load lain T_T

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata... [Reply to comment]

setiap perbuatan yang buruk tu tetap akan dibalas pada suatu hari nanti

mcm ni lah berkata... [Reply to comment]

haishhh walaupun muka aku ni nampak jer brutal tapi aku tak cukup brutal nak tengok video tu,. adehhhh,..

JunAina berkata... [Reply to comment]

muhasabah diri...

Amy Amira berkata... [Reply to comment]

ganas betul manusia akhir zaman ni

YanaMIB berkata... [Reply to comment]

xmo tgk..xelok utk baby =.=

cayob berkata... [Reply to comment]

waaaa hebatnya, ganas....tu dia...huhuhh

http://cayob.blogspot.com/2011/08/video-cara-rosakkan-motorsikal-berkuasa.html

dylla abas berkata... [Reply to comment]

betul tu bro.manusia zaman skrg ni suka ikut logik je.bukan nak fikir dulu sesuatu hal tu sahih ke tak.apa pun,video ni agak ngeri la.rasa memulas perut lepas tgk...

IBU GEBU berkata... [Reply to comment]

ben, check inbox

LiSaSuKe's berkata... [Reply to comment]

nak nangis...sebab terlalu kejam... dia ingat tindakan dia menyeksa tu bagus... sape la yg fitnah dia berdua nih...seksa sampai mati pulak tu... kau tahula nanti mcm mana rasanya azab api neraka...

Liza @ Adzriel AB berkata... [Reply to comment]

menangis kak liza tengok video ni. siapalah kita nak menghukum dan menyakiti manusia lain walaupun mereka bersalah. dah jadi mayat pun dihina sebegitu. bila akal dikuasai syaitan, dah tak nampak perkara benar walau sedikit.

mcm ni lah berkata... [Reply to comment]

tapi kan,. kalo boleh org buat jahat ngan kita jgn pula kita balas dgn kejahatan,. senyum dan redho aje lah,.
ari ni di blog saya ada pelbagai informasi terkini dalam dan luar negara,.
antara tajuk2 utama di blog saya ialah,.
ketua wanita pkr gelugor peluk islam, 4 lelaki rusia dipenjara 36tahun kerana rogol pelajar malaysia,. dan bapa didakwa kerana cuba sembelih anak,. dan pelbagai lagi informasi terkini yg ada di blog saya,.
jom terjah beramai2..

Niena Pengembara Ilahi berkata... [Reply to comment]

hmmmm.... klau org tu buat salah sekalipun kte xde hak utk mmbuka aib org..apa lgi klau bnda xbetul, nanti kte sndiri yg akn dpt balasan, Allah ni adil.. tak sekarang,. mgkin esok lusa.. klau xjdi pda kte, jdi kt anak cucu kte.. msa tu bru la tau lngit tu tggi atau rndah

syuzi syofia berkata... [Reply to comment]

astaghfirullahalazimm... (T_T)(Y_Y)

MissVanilla berkata... [Reply to comment]

kenapa kejam sngt mereka buat mcm tu. apa salah dua beradik tu yg mereka pukul sampai mati. ni yg x pus hati ni...

NURFARHANA berkata... [Reply to comment]

diorg 2 beradik neh dituduh mncuri...pdhal diorg x mncuri pon, tpi org kmpung tuh pkul diorg smpai mati... yg abg tuh penah mngimamkan solat kt masjd, yg adik tuh hafiz alquran.... huhu...x snggup nk tngok, juz bca sket2 jer citer diorg neh... sdey, smpai hati!! tapi mmng org pakistan mcm tuh sket, even pompuan pon kena tndas...

NURFARHANA berkata... [Reply to comment]

diorg 2 beradik neh dituduh mncuri...pdhal diorg x mncuri pon, tpi org kmpung tuh pkul diorg smpai mati... yg abg tuh penah mngimamkan solat kt masjd, yg adik tuh hafiz alquran.... huhu...x snggup nk tngok, juz bca sket2 jer citer diorg neh... sdey, smpai hati!! tapi mmng org pakistan mcm tuh sket, even pompuan pon kena tndas...

logorithm berkata... [Reply to comment]

Itu sebabnya Pakistan sering dilanda bencana alam yang dahsyat.



Terbaru dari Logokoko:

[13SX] Ketiak

[U] Amoi comel

[U] Kentut durian

NurulAthirah berkata... [Reply to comment]

errr...tkut nk tgk....

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI